Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - robu

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Decembrie 07, 2021, 01:19:36 a.m. »
Nu stiu  care e mizeria sau neadevarul din afirmatia mea ca multi ,daca nu majoritatea,dintre liderii de sindicat sunt sefi cand,conform spuselor dl.Aurariu din totalul de 16 sunt 7 sefi,iar cu nevasta angajata,inainte sau dupa dobandirea functiei,sunt cel putin cateva cazuri concrete.In locul sotiei poate fi trecuta orice ruda de gradul I:copil,frate,etc. si situatia sta la fel.
E evident ca adevarul murdar supara,ca si dovedirea,cu resurse putine ,a adevaratelor mizerii care isi gasesc teren fertll in haznaua ce o reprezinta fratia Hidrosind-administratie.
Nici o vorbulita despre neacordarea avansarilor pe acest an si noua gaselnita a adm.de a pune lanturi la picioare si calus in gura angajatilor:starea de alerta cand conform tuturor estimarilor posibile firma sta pe un munte de bani si la oameni o sa le dea ceva mai incolo,va vedea ea cand si numai daca sunt cuminti.
Ce sunt prostiile astea domnule Aurariu?
Va bazati la nesfarsit pe lipsa de reactie a majoritatii oamenilor,multi apropiindu-se de pensie,multi uitandu-se la centrala din fundul gradinii ca vor continua sa se minta la nesfarsit ca cineva sus le tine partea?
Daca nu sunteti integral de vina pentru starea financiara precara si frustrarile oamenilor,aveti macar vina de nu fi facut unele schimbari atunci cand a trebuit si ati fost doar spectator.
Refuz inca sa cred ca singura solutie e plecarea din acest sindicat.

2
Discutii si opinii / Re: Informari către membrii de sindicat
« : Decembrie 05, 2021, 11:59:52 a.m. »
Care este pozitia Hidrosind fata de atitudinea adm.?
Va trece la actiuni concrete si adecvate de raspuns sau va pupa mana stapanului,gudurandu-se?

3
Discutii si opinii / Re: Vremea schimb?rii
« : Decembrie 03, 2021, 01:18:47 p.m. »
De ce am spus eu ca trebuie alesi ca lideri si muncitori simpli?
Pentru ca ei au aceeasi soarta ca cei mai defavorizati. Traiesc la fel ca ei,se lovesc de aceleasi probleme si au aceleasi nevoi.
Daca isi fac treaba exemplar nu le i-a nimeni cheia din mana,cum se spune. Varianta cu presiunea nu merge,din contra ar ajuta lupta sindicala prin demascarea practicilor ilegale.
Daca esti sef si ti-ai angajat si nevasta(cum numai liderii au putut) ai mai multe de pierdut si varianta blatului e o alegere fireasca.
Cat a vrut dl. Aurariu sa ma contrazica din lista prezentata tot reiese ca majoritatea liderilor sunt sefi.
In lipsa oricaror argumente contra si tacerea e un raspuns.

4
Discutii si opinii / Re: Informari către membrii de sindicat
« : Noiembrie 23, 2021, 09:50:11 p.m. »
Nu cred ca programul unui angajat He.,chiar fiind el cu functie de conducere,este atat de incarcat incat sa nu mai aiba timp si de altceva.
Cum nici programul unui lider de sindicat nu este atat de solicitant(nu tu sedinte,nu tu dari de seama,nu tu lupta sindicala pana la urma) incat sa nu poata face o scurta informare din cand in cand,voluntar sau atunci cand i se solicita. Nu poate fi invocat motivul ca nu toti care intra pe acest forum sunt si membri de sindicat sau angajati He.Cine naiba si-ar consuma timpul si nervii cu situatia anapoda,uneori contra firescului din He daca nu ar fi direct interesat? 
Se apropie un moment foarte important ,de care depind vietile atator mii de hidroenergeticieni ce si-au pus sperantele in cativa oameni care detin niste functii ce nu sunt obtinute prin actiuni concrete,stabilite de statut,ci prin jocuri de culise.
Comportamentul lor de pana acum a dus la pierderea unor drepturi indreptatite si castigate cu greu.
Lipsa de reactie poate avea doua posibile cauze .Aparentele dificultati ale unei actiuni concertate care sa determine adm.sa tina cont si de partenerul sau social sa aiba substraturi politice.Cealalta cauza o poate reprezenta faptul ca adm.poate fi foarte convingatoare atunci cand vrea sa-si atinga scopurile.
In niciuna din cauze liderii de sindicat nu mai merita aceasta incredere oferita in alb la infinit.
Fara rezultate palpabile firava legatura cu membri se va rupe,caci aceasta intelegere nu s-a acordat pe viata,ca o pedeapsa.
Este pur si simplu o invoiala libera,voluntara,luata de comun acord si care contine termene,conditii si obligatii clare.
Cine trateaza acesta chestiune altfel si are alte socoteli sufera de sindromul ,,Lapusneanu"(Daca voi nu ma vreti eu va vreau!) si va sfarsi ca personajul cu pricina.   

5
Discutii si opinii / Re: Informari către membrii de sindicat
« : Noiembrie 19, 2021, 05:57:48 a.m. »
Ma simt dator cu o corectare a postarii anterioare.
Corectarea o vad necesara din cauza diferentei efective pe care o produce o eventuala majorare procentuala a salariilor.
E necesar ca majorarile sa se aplice diferentiat,in functie de grila. Maximul(ex.50%)sa se acorde primelor patru grile(ABCD),angajatii din acestea sunt tot timpul cei mai defavorizati.
Urmatoarele grile sa beneficieze progresiv de nivele mai scazute de majorare pana cand se ajunge la grila maxima,ce va beneficia de un procent din o cifra.
Pare alambicat sau complicat,dar e pur si simplu cel mai corect. Diferentierea in majorari ar mai sterge din diferentele uriase dintre grilele inferioare si cele superioare. Aplicarea unei majorari procentuale generale accentueaza si mai mult inechitatile existente deja. Un 10%la 4000 reprezinta 400,dar la15000 e 1500,de aproape patru ori.
Mai clar si evident de atat nu exista.

6
Discutii si opinii / Re: Informari către membrii de sindicat
« : Noiembrie 17, 2021, 09:37:59 p.m. »
La profiturile de anul asta daca conducerea sindicatului nu cere,ca sa aiba marja de negociere,o majorare cu 50 % a salariilor,ori nu are nici o legatura cu oamenii pe care cica ii reprezinta,ori interesul ei coincide cu cel al administratiei,adica ,,ciocu mic ba,ca stim noi mai bine!''. Nu au nici o  scuza,din nici o parte,ca cererile lor nu sunt oportune sau nu au corespondenta cu starea financiara a societatii.
Ratarea acestui moment din nestiinta poate fi considerata o dovada de lipsa de inspiratie sau insuficienta mobilizare de forte.
Insa aceiasi ratare obtinuta intentionat ,in urma unei directive mai mult sau mai putin impuse de administratie o consider o tradare pe fata,o insulta la adresa atator mii de oameni.Inselarea asteptarilor indreptatite de un non combat atat de criminal poate duce la demisii in masa din sindicat,a carui statut e tratat ca simpla hartie igienica de lideri.   

7
Discutii si opinii / Re: Informari către membrii de sindicat
« : Noiembrie 12, 2021, 12:37:00 a.m. »
Dupa realegeri si reconfirmari de mandate(simple detalii) conducerea sindicala pare ca nu are nici o problema cu nivelul de incredere de care se (mai)bucura din partea majoritatii membrilor. Nu considera important sa faca vreo dezvaluire(informare) asupra intentiilor sale de viitor din motiv ca nu are nimic concret,sau asteapta o prima miscare din partea adm.?
Si-au tot exprimat unii colegi parerile,unele preluate de la alte firme din acelasi domeniu unde angajatorii au dovedit ca inteleg sa aprecieze la adevarata valoare resursa umana de care dispun.
La He nu se pune problema ca nu sunt resurse de finantare a stimularii echitabile a tuturor angajatilor ci nu exista nimeni interesat sa propuna modalitati concrete de acordare de beneficii,permise de legislatie si aplicate deja in societati cu specific similar.
Cand prioritatile liderilor nu coincid cu ale membrilor este imposibila o ameliorare a drepturilor tuturor.

8
Discutii si opinii / Re: Toamna se numara bobocii
« : Noiembrie 01, 2021, 02:24:39 p.m. »
Atât sa ne fi rămas oare de facut?
Să stam și ne minunam?
Cine judeca asa isi merita soarta din plin,caci asupritorii incurajati acum de lipsa de reactie a majoritatii vor fi fara mila pe viitor.
Să lăsăm în continuare la aprecierea altora dacă noua ne convine cum trăim cu firimiturile lor sau le spunem un răspicat,, Nu mai merge asa. Faceți cum spunem noi sau dispareti"?
Dacă mai avem o urma de demnitate și o fărâmă de conștiință exista o singura varianta.

9
Discutii si opinii / Re: Toamna se numara bobocii
« : Octombrie 31, 2021, 07:59:18 p.m. »
Pentru talpa grilei de salarizare bobocii au fost exterminati demult.
Nici fondurile de avansare prevazute de sistemul piramidal mercer adm.nu s-a obosit sa le asigure.Chiar daca reprezinta obligatie trecuta in CCM. Si asta ca nu ar fi de unde.
Nu am auzit de vreo seceta catastrofala care sa goleasca toate lacurile din tara.
Dimpotriva. In urma scumpirilor de pe piata de energie activul HE s-a majorat cu 20%,iar dupa productia pe primele 8 luni se intrevede un nou profit istoric.
In tabara celor favorizati de soarta se fac deja prognoze la cat se vor ridica primele lor de performanta incasate la sfarsitul anului.
Niciodata nu au ramas dezamagiti.
O singura firma cu doua realitati total diferite.
Pentru unii un job la He e intradevar o realizare,financiar vorbind. Pentru majoritatea nefavorizata acelasi servici e un calvar frustrant ca o pedeapsa.
Si ca scenariul de film absurd sa fie complet cei cica alesi sa susțină și apere interesele membrilor in fata adm.la orice interpelare mai acida raspund cu: ,,Ceeace vedeti cu ochii vostri nu e adevarat. E adevarat ce va spunem noi"
Și o spun cu o atâta convingere ca cred și ei.

10
Discutii si opinii / Re: Toamna se numara bobocii
« : Septembrie 28, 2021, 11:28:40 a.m. »
Mai intai va multumesc pentru raspunsuri si precizari.
Trebuie sa observ faptul ca abia in ultimul mesaj acestea s-au si produs efectiv.
In primele doua m-ati acuzat de raspandire de lucruri false si minciuni gratuite.Tonul dojenitor si atentionarea cu pierderea rabdarii ma face sa cred ca nu tolerati ca cineva sa va ceara tot timpul socoteala. Nu pot sa va dau dreptate. Acel cineva nu are alta sursa de informare si nu ii sunt suficiente doar zvonurile.
Asa se specifica in statut. Aveti obligatia sa informati membrii de orice lucru intreprindeti si care le influenteaza soarta. Nu va place:modificati statutul si nu va mai intreaba nimeni
Din cauza surselor de care dispun si a starii de lucruri existente astea au fost concluziile pe care le puteam trage.
E foarte bine ca a-ti lamurit lucrurile,caci nu am fost prea departe de adevar.
Chiar daca in unele chestiuni avem pareri diferite si mai folosesc si eu cratimele in mod gresit din cauza oboselii,asta nu scade din importanta ideea de baza.
Ideea de schimbare incepe simplu cu a contesta cu argumente o situatie de neacceptat .
A-ti spus ca un lider bun trebuie sa aiba autoritate.
Da. Dar nu cea data de functie pe care o poate folosi abuziv.
Autoritatea se poate obtine doar prin incredere. Aceasta vine atunci cand impartasesti cu cel nedreptatit problemele si necazurile sale si nu il certi cand striga dupa ajutor. El
are nevoie de sprijin si informatii si asteapta sa ii fie cu adevarat ascultate pasurile.
Pentru a se ajunge aici trebuie sa se tina sedinte de informare,sa aiba loc alegeri pe bune,cu dezbateri nu simulacruri de jumatate ora,urmate de o miuta relaxanta si o bauta pe cinste.
S-au tot devalorizat aceste intruniri pana au ajuns o banalitate incheiata invariabil cu o masa festiva de reinvestire.
Nimeni nu poate nega ca lumea e nemultumita.
Nu trebuie tratat ca un dusman cel care aduce strigatul de ajutor al oamenilor.
Daca aceasta atitudine deranjeaza eu nu pot sa tac si sa sad la comanda cuiva.
Pentru a nu mai fi deranjat vreodata cu vreo postare incomoda administratorul ar trebui sa inchida periodic acest forum,iar la Paste si Craciun sa-l deschida pentru urari si colindatori.
Selectionati.

11
Discutii si opinii / Re: Toamna se numara bobocii
« : Septembrie 25, 2021, 09:30:03 a.m. »
Sunt de acord cu cei care considera ca actualul statut Hidrosind nu mai ofera protectia necesara la incercarile repetate ale adm.de a plafona drepturile castigate anterior.
Insa aceasta plafonare este vizibila,in mod viclean,doar la partea de jos a grilei de salarizare.A introdus sistemul de salarizare Mercer,care prin filozofia sa de baza adanceste incet dar ferm diferentele dintre salariile celor cu functii de conducere fata de personalul operativ.
Tendinta a fost recunoscuta chiar si de domnul Aurariu intr-o postare trecuta.
Cum majoritatea,daca nu toti liderii de sindicat,au si functii de conducere acestia au ajuns la o stare de multumire fata de oferta de salarizare ce le-o impune adm. la fiecare doi ani. Se tot bate moneda cu majorari procentuale dar acestea pana la urma avantajeaza doar pe cei cu retributii consistente.Una e 10 la suta la un salariu de 4 mii.iar alta inseamna 10 la suta la 10-15 mii.
Majoritatea membrilor de sindicat sunt dezavantajati de aceasta stare de lucruri.Situatia aceasta nu mai poate continua,cum nici conducerea sindicala,care este minoritara,nu poate sa stea la infinit in sahul malefic al adm.
De aceea propun ca statutul Hidrosind sa fie modificat astfel incat ponderea liderilor cu functii de conducere sa scada gradual asfel incat sa nu mai existe suspiciuni de presiuni si influente externe in deciziile si strategia de activitate sindicala.
Nu am nimic cu cei care prin meritele proprii au obtinut un post de conducere si performeaza in domeniul lui,dar nu e corect fata de cele cateva mii de colegi[caci pana la urma asta suntem cu totii] care incearca in zadar de ani buni sa asigure bunastare familiilor lor,pe masura eforturilor depuse.
In acelasi timp He raporteaza neobosita recorduri de profit care se regaseste doar in dividentele incasate de AGA si primele celor din Consiliul de supraveghere.
Prin santaj,manipulare si corupere adm.a reusit sa ne dezbine colectivele,sa intretina o stare de anxietate si de frustrare,construindu-si in exterior o imagine de firma de top cu oamenii multumiti.
Or fi si multumiti,dar aceia sunt foarte putini.
In acest context ii adresez domnului Aurariu urmatoarele intrebari:
1.Puteti face publica agenda de lucru a Conferintei de la Oradea?
2.Ve-ti permite accesul in sala a membrilor de sindicat,altii decat liderii zonali?
3.Ve-ti permite exprimarea de pareri a tuturor participantilor?
4.Ve-ti introduce pe ordinea de zi si dezbate propunerea de modificare a statutului?
5.Sunteti de acord cu un vot secret pe aceasta tema? 
Multumesc.

12
Discutii si opinii / Re: Toamna se numara bobocii
« : Septembrie 10, 2021, 02:56:51 p.m. »
Multumesc mult.
Deh,nimeni nu-i perfect.

13
Discutii si opinii / Re: Toamna se numara bobocii
« : Septembrie 10, 2021, 09:38:05 a.m. »
Daca nu va este cu suparare si nu se dezvaluie astfel vreun secret strasnic de stat reiterez domnule Aurariu intrebarea de ieri:cand si unde se va tine conferinta Hidrosind din octombrie?
Ori nu s-stabilit inca ori vreti sa le faceti o surpriza liderilor zonali si ii tineti in suspans, dar liderul meu habar nu avea ce sa-mi raspunda la intrebarea de mai sus.
Ar trebui totusi apreciat interesul aratat de membri.

14
Discutii si opinii / Re: Toamna se numara bobocii
« : Septembrie 09, 2021, 07:45:39 a.m. »
Bună dimineața domnule Aurariu.
Va mulțumesc pentru efortul de a da explicațiile atât de necesare și ca sacrificați din timpul dvs.pentru cei care nu le este indiferenta activitatea sindicala.
Cei care mai punem o întrebare, ne spunem o părere sau susținem un punct de vedere,de fapt prezentam, pe lângă așteptările noastre personale și cele ale colegilor.
Dacă liderii noștri zonali ar catadicsi ca din când în când sa tina la curent membrii cu intențiile conducerii sindicale oamenii nu și-ar mai construi scenarii în cap și nu ar mai mesteca zvonuri.
Atunci când adm.arunca cu informații eronate în presa ar trebui sa veniți promt cu precizări documentate. Astfel apare riscul ca realitatea deformata sa fie luata de buna.
Puteți preciza unde se va tine în octombrie Conferința
 Hidrosind? Informația ar fi utila pentru unii membri care și-ar dori sa participe.

15
Discutii si opinii / Re: Toamna se numara bobocii
« : Septembrie 08, 2021, 10:10:09 a.m. »
De cati ani nu s-a mai organizat o Conferinta nationala a Hidrosind?
Liderii cred ca au totul sub control si nu se poate intampla nimic neprevazut.
Au convingerea ca oamenii sunt atat de bine struniti si manipulati incat isi vad linistiti de rutina zilnica.
Ma intreb daca au curajul sa-si puna la bataie viitoarele mandate organizand in luna octombrie o Conferinta nationala care sa aduca modificari radicale la statut?
Continuarea in acelasi cadru si in aceiasi formula s-a dovedit pana acum foarte paguboasa.

Pagini: [1] 2 3 ... 10