Autor Subiect: "restartul"natiunii  (Citit de 1356 ori)

Offline carcotasul

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 149
    • Vezi Profilul
"restartul"natiunii
« : Martie 25, 2018, 10:53:56 p.m. »
    Valori ca disciplina, munca, rigurozitatea, efortul constant, discretia si buna-cuviinta sunt aruncate in derizoriu, devin obiect de bascalie grosiera. Si asa vor ramane, atata vreme cat societatea este incapabila de reactie, daca nu cumva a inceput sa-i placa si sa considere orice proiect stramb drept normalitate.
   "Spiru Haret"-ul lui Bondrea - absolvent la fara frecventa al scolii de partid "Stefan Gheorghiu" si conducator al Comisiei Superioare de Diplome si Doctorate, cea care a facut-o "doctor inginer" pe Elena Ceausescu - reprezinta culmea nereformismului si imposturii in Romania postdecembrista.
   "Restartul" societatii se va produce doar atunci cand produse gen Bondrea ( si tot ce inseamna invatamant particular sau diplome fara sa inveti ) vor fi aruncate si lasate la cosul de gunoi al istoriei.

Offline carcotasul

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 149
    • Vezi Profilul
Re: "restartul"natiunii
« Răspuns #1 : Martie 27, 2018, 08:36:34 a.m. »
    Pentru mulți, libertatea, astăzi, înseamnă „fac ce vreau”, „nu dau explicații nimănui”, „beau cât vreau, mă culc cu cine vreau”, „trăiesc cum vreau” etc. Și până aici e ok. Fiecare trăiește atât cât înțelege din viața asta. Unii mai mult, alții mai puțin. Problema apare în partea consecințelor ce rezultă din libertatea asta. Aici nimeni nu mai rânjește șmecherește. Aici toți vin cu motive care mai de care. Aici toți au impresia că motivele lor sunt bineîntemeiate și că astea le-ar legaliza faptele mai mult sau mai puțin morale. Aici nu mai sunt „șefi” pe viața lor, sunt victime ale împrejurărilor. Aici nu-și mai recunosc libertatea fiindcă nu le convine.
    Suntem ceea ce alegem să fim. Nu suntem ceea ce își doresc părinții noștri să fim. Nu suntem ceea ce ne-a afectat în copilărie. Nu suntem ideile pe care le-am auzit crescând.
    Nu suntem prejudecățile adunate de atâta vreme, transmise de alții ca și cum ar fi ale noastre.
    Nu suntem nici sfaturile pe care ni le dau prietenii crezând că ne fac un bine. Cel mai mare bine care poți să-l faci unui prieten este să-l lași în pace atunci când e confuz. Calea care îl va mulțumi într-un final, o poate găsi doar singur. Altfel, s-ar putea să-i faci mai mult rău. Doar singuri aflăm ce e bine pentru noi.
Ceilalți doar ne derutează. Fiindcă fiecare vorbește din ceea ce înțelege el din experiențele lui, mai bune mai rele, la care se adaugă frustrări, limitări și alte supărări care n-au nici o legătură cu situația celui sfătuit.
    Nu suntem nici amăgiri, nici greșeli, nici eșecuri. Nu suntem definiți de ceea ce am făcut. Am făcut atât cât am priceput la momentul respectiv, pe când nu eram conștienți ce mult înseamnă să alegi în conformitate cu ceea ce ești. Cu sufletul tău. Asta nu înseamnă că nu suntem responsabili de trecutul nostru „inconștient”, că „așa a fost să fie”, că „eram posedat” sau mai știu eu ce aberații. Înseamnă doar, că putem fi mai mult decât am fost dacă vrem cu adevărat și alegem asta.