Autor Subiect: Inceput de an.  (Citit de 30434 ori)

Offline FANFANNN

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
    • Vezi Profilul
Re: Inceput de an.
« Răspuns #75 : Ianuarie 20, 2018, 08:56:31 p.m. »
Observații pentru carcotelile Domnului Aurariu :
- Răspunderea ca agent de paza este continua pe toată durata turei , deci meritam cei 50% ;
- De 26 % ne0ati reprezentat dv , restul e maruntis.

Sindicalist

  • Vizitator
Re: Inceput de an.
« Răspuns #76 : Ianuarie 20, 2018, 11:04:17 p.m. »
Domnilor situația este mult mai grava decit va puteți gîndi  ,Hidroelectrica refuza a ne plăti munca noastră ,am ajuns sa ne certăm cu lideri de Sindicat pentru drepturile noastre ,pentru munca noastră . Ce ii împiedică pe domni lideri sa nu deschidă conflictul de muncă ? , motive sunt destule după cum vedem.Ex .: 1- orele suplimentare plătite peste 3 luni motivele fiind cele invocate de domnul " Tesa " ,nicidecum altele + din aceasta cauza îmi mai este și fracționat concediul de odihna ,obligatoriu ; 2- majorarea sporului de pază cît și retiribuirea și șefului de tura pentru răspunderea avută în plus cît și sarcinile avute în timp ce ag.de pază își desfășoară activitatea  de pază.  ; 3-  cît și plata orelor suplimentare efectuate de Tesa ,începând de la o intervenție de o jumătate de oră ,cele peste 2 ore fiind intervențiile la avari foarte grave deci foarte rare.Aici cei de la Tesa chiar au
foarte mare dreptate .Simplu fapt că te trezești la 2 noaptea și mergi la centrala nu contează că mergi pentru o jumătate de oră sau pentru 2 ore acea noapte este compromisă.
« Ultima Modificare: Ianuarie 21, 2018, 05:18:17 p.m. de Sindicalist »

Offline carcotasul

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 149
    • Vezi Profilul
Re: Inceput de an.
« Răspuns #77 : Ianuarie 24, 2018, 10:07:11 p.m. »
Liniste deplina toata lumea lectureaza CCM ; dictatorul Dragnea isi formeaza guvernul de obedienti semidocti ;

Offline carcotasul

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 149
    • Vezi Profilul
Re: Inceput de an.
« Răspuns #78 : Ianuarie 25, 2018, 11:42:08 a.m. »
A trecut si ziua unirii cea mica si a marei dezbinari si unii sefi CHE dupa ce au dobandit mici foloase (produse agricole,legume,carne,oua si altele de-ale casei) s-au apucat acum sa stranga bani pentru fondul clasei.

Offline ramos degati

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
    • Vezi Profilul
Re: Inceput de an.
« Răspuns #79 : Ianuarie 25, 2018, 02:32:58 p.m. »
   ............................................
   Este vorba de cele 15 min. nenesare predarii-preluarii seviciului de tura, care sunt trecute in fisa postului ca obligatie. Luam in considerare ca suntem 2000 de salariati care efectuam serviciul de tura. Fiecare salariat acumuleaza in decursul unui an un nr. de 5 zile pe care, in conformitate cu legislatia in vigoare, ar trebui sa le poata recupera sau, daca acest lucru nu este posibil, ar trebui platite.
   Din diferite motive(pe care noi nu le stim), aceste zile le pierdem. Altfel spus, fiecare dintre noi ,,donam" fara voia noastra si impotriva legislatiei, 5 zile din viata noastra (+ cele 4 pe care le-am pierdut la CO si pe care stimatii nostrii lideri nu s-au obosit sa le recupereze). 
   Prima intrebare ar fi:
  1)Cine beneficiaza de acest fond urias?... sau mai bine zis CINE FURA ACEST FOND?Finndca domnule Aurariu, oricum ar fi tot furt se cheama. Iei de la muncitori si dai cui?
  2)De ce liderii de sindicat, cei care ne-au reprezentat interesele in timpul negociereilor, nu au cerut plata lor???
  3) puneti si dvs  intrebari

   Cum ziceam,2000(salariati)*5(zile/an de salariat)=10 000de zile/an( la numai 2000 de salariati luati in calcul)=27,4 ani
   Cam la ce suma se ridica valoarea acestora?
   Astept un calcul precis al acestor ore/salariat/an. Poate ne ajuta chiar d-l Administrator.
   Intr-o hidrocentrala cu 10 salariati care fac tura se acumuleaza 50 de zile pe an(poate mai mult, depinde de nr. de ture facute)
.............

Prevederea respectiva a fost scoasa din CCM in decembrie 2014.
Calculul corect este de aprox. 40 ore/an/salariat aflat pe un post operativ cu norma de 5 salariati/post care lucreaza in schimburi de 12 ore.
La media din 2018, de 20.83 zile lucratoare pe luna, adica 2000 ore in 12 luni, inseamna 2%.
Nu fura nimeni acest fond ca sa-l dea la altii.
Pur si simplu administratia nu a acceptat o norma de personal mai mare de 5 salariati/post, fiindca asta inseamna in final : cand aduni orele respective, devine evident ca ne mai trebuie cate un om-doi la sectie, care sa acopere mai multe posturi, ceea ce ar rezolva multe probleme.
Motivatia lor este simpla (dar nu este si corecta) : nu avem justificare sa mai infiintam posturi pe care le-am desfiintat anterior.
Pe aceeasi logica, nu se accepta solicitarea sindicatului de a recruta personal de exploatare cu 2-3 luni mai devreme pentru cazurile de pensionare la limita de varsta sau alte cazuri de incetare certa a CIM, care ar reduce perioadele de "functionare" in 4 sau chiar in 3 oameni/post.
La negocieri, a ramas in vigoare normativul de personal existent dar si norma de personal.

   Domnule Aurariu, asa cum am mai spus, ne subestimati.
  Prevederea respectiva o fi fost scoasa din CCM(nu ma dumiresc nici in ruptul capului cum de ati fost de acord), dar nu a fost scoasa din NOTELE COMUNE, care stabilesc programul de lucru si nici din fisa postului. Nu cred ca isi permite nimeni sa o scoata si sa semneze o asemenea prostie. De ce? Pentru ca timpul de predare- primire a serviciului este reglementat de norme precis stabilite si care nu poate fi negociat.
  CINE ISI IA RASPUNDEREA DACA PERSONALUL DE TURA PREIA O INSTALATIE FARA A FACE VERIFICAREA ACESTEIA,, LA FATA LOCULUI",
 IAR DIN ACEASTA CAUZA PRODUCE PAGUBE(pierderi de vieti omenesti, pagube materiale uriase)?
  Puscarie scie pe el, pe cel ce isi va permite sa scoata aceasta prevedere din nota comuna sau fisa postului!!! Vom sti sa ne aparam si sa facem plangere penala impotriva TUTUROR RESPONSABILILOR, chiar si a dumneavoastra, daca se va intampla vreo nenorocire; va spune ceva: ,,cu acordul sindicatului"?

  UNITATI DISPECERIZABILE!!! CREDETI CA NU STIM IN CE FEL DE INSTALATII MUNCIM???

  Ii sfatuiesc pe colegii mei din toata tara sa invete sa se apere, sa-si apere pielea !

  Inca ceva: acela este timp efectiv de lucru, ceea ce se traduce prin ,,fond de salarii". Acei bani revin EXPLOATARII !!! De ce nu ati negociat acei 2% in favoarea exploatarii? Sau poate se regasesc in ,,alte buzunare" ?

  Ne puteti spune, in alta ordine de idei, cine, sau care sunt persoanele care au beneficiat de ,,fondurile suplimentare de premiere" din luna decembrie, aflate la dispozitia sucursalelor ?

  Mai avem intrebari. Le vom pune!

   

jorj

  • Vizitator
Sfertul de oră și fondul suplimentar de premiere
« Răspuns #80 : Ianuarie 25, 2018, 08:54:12 p.m. »
Bune întrebări!  Poate ne raspund si liderii zonali! Că Hidrosind-ul e mare!

Offline adiv21

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Vezi Profilul
Re: Inceput de an.
« Răspuns #81 : Ianuarie 25, 2018, 09:31:36 p.m. »
 ;) >:( 8)    http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000742728&id_inst=2
Avocatul FP o fi prin Republica Dominicană  ???
« Ultima Modificare: Ianuarie 25, 2018, 09:33:32 p.m. de adiv21 »

Sindicalist

  • Vizitator
Re: Inceput de an.
« Răspuns #82 : Ianuarie 25, 2018, 09:50:28 p.m. »
La citi bani sint in joc Fondul Proprietatea numai de pe urma a 1% din dobinzi își permitea al trimete in Anguilla din Caraibe un sejur de 20 zile,sau o fi în Bora Bora. Dar deh...asta-i justiția din România, + puteau da un termen mai scurt ..... Sperăm ca la următorul termen sa ajungă în țară totuși ... că termenul este destul de lung. Cred că doamnele Avocate la final vor cere și dobinzile legale la respectivele sume. Oricum sumele vor fi calculate pina pe 01.01.2018 ,adică de cînd intră  Mercer in vigoare ,acesta fiind unul din "beneficiile " ce le aduce noul sistem de salarizare.
« Ultima Modificare: Ianuarie 26, 2018, 01:45:28 a.m. de Sindicalist »

Offline lazar

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
    • Vezi Profilul
Re: Inceput de an.
« Răspuns #83 : Ianuarie 26, 2018, 08:40:07 a.m. »
In CCM este un articol in care se spune ca"la solicitarea salariatului CO se poate efectua fractionat".LA SOLICITAREA SALARIATULUI.Acum sa ne lamureasca si pe noi cineva,care lege e mai tare,CCM,Codul Muncii sau ordinele venite de la trepadusii din personal ptr.ne fractiona concediile cum vor ei.Daca este sa ne luam dupa CCM nu este nicio problema sa -l luam intreg indiferent de mofturile lor cu 15 zile /luna /functie.Nu scrie nicaieri in CCM despre aceasta aberatie.Ce respectam d-le Aurariu?

George T.

  • Vizitator
Re: Inceput de an.
« Răspuns #84 : Ianuarie 26, 2018, 09:22:30 a.m. »
Anul acesta o sa fie zapada la mare in vara , nu mai este nici prima de vacanta , dupa recomandarile subtile primite ...

jorj

  • Vizitator
Pentru d-nul Aurariu
« Răspuns #85 : Ianuarie 26, 2018, 11:37:50 a.m. »
Cea mai însemnată pierdere la noul CCM este ajutorul de vacanță. Putem recupera ceva dacă primim câte un voucher de vacanță. Potrivit legii am avea dreptul. Suntem la firma de stat și avem și profit! Face Hidrosind demersuri pentru acest lucru la Directorat? Deasemenea participația salariaților la profitul 2017! Mulțumim pentru răspuns!
« Ultima Modificare: Ianuarie 26, 2018, 05:24:20 p.m. de jorj »

Sindicalist

  • Vizitator
Re: Inceput de an.
« Răspuns #86 : Ianuarie 28, 2018, 12:49:42 a.m. »
Dragul meu coleg chiar nu ați înțeles că Sindicatul este înțeles cu Administrația : prima 0 ,vauchere 0 ,iar profitul pe 2017 trebuie a ne ruga la cel de sus pentru al da. Nu avem voie a pleca niciunde vedem prea multe ,iar la urma devenim pretențioși.  Motive pentru deschiderea conflictului de muncă sunt destule ....dar va veni din nou domnul Aurariu sa ne spună cite interdicti și citi pași  avem pentru al declanșa ,avem un sigur drept acela de a munci pentru profiturile istorice  ale Hidroelectrica. Vad că înțelegeți foarte greu acest lucru.
« Ultima Modificare: Ianuarie 28, 2018, 01:20:34 a.m. de Sindicalist »

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Pentru d-nul Aurariu
« Răspuns #87 : Ianuarie 28, 2018, 12:13:48 p.m. »
Cea mai însemnată pierdere la noul CCM este ajutorul de vacanță. Putem recupera ceva dacă primim câte un voucher de vacanță. Potrivit legii am avea dreptul. Suntem la firma de stat și avem și profit! Face Hidrosind demersuri pentru acest lucru la Directorat? Deasemenea participația salariaților la profitul 2017! Mulțumim pentru răspuns!

Nu au fost negociate vouchere de vacanta in actualul CCM.
Participatia la profit este stabilita in CCM si va fi acordata daca AGA va aproba acest lucru, conform prevederilor legale.
La ambele intrebari am mai raspuns.
« Ultima Modificare: Ianuarie 28, 2018, 05:44:24 p.m. de Administrator »

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Inceput de an.
« Răspuns #88 : Ianuarie 28, 2018, 01:01:21 p.m. »
In CCM este un articol in care se spune ca"la solicitarea salariatului CO se poate efectua fractionat".LA SOLICITAREA SALARIATULUI.Acum sa ne lamureasca si pe noi cineva,care lege e mai tare,CCM,Codul Muncii sau ordinele venite de la trepadusii din personal ptr.ne fractiona concediile cum vor ei.Daca este sa ne luam dupa CCM nu este nicio problema sa -l luam intreg indiferent de mofturile lor cu 15 zile /luna /functie.Nu scrie nicaieri in CCM despre aceasta aberatie.Ce respectam d-le Aurariu?

Respectati CCM-ul.
Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
Pentru anul 2018, aveti programarea asa cum ati acceptat-o.
Actualul CCM prevede si acordul salariatului pentru planificarea CO.
Pentru anul viitor, procedura a fost actualizata (in ianuarie 2018).
Pentru aceasta procedura, CM sau CCM nu prevad acordul sindicatului.
Procedura contine cateva principii care sa asigure continuitatea activitatii si repartitita uniforma, inclusiv in ceea ce priveste orele suplimentare.
Permite si efectuarea integrala a CO dar fara suprapuneri; practic se poate lua CO intreg de pe o luna pe alta (15+14).

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Inceput de an.
« Răspuns #89 : Ianuarie 28, 2018, 01:11:22 p.m. »
Ne puteti spune, in alta ordine de idei, cine, sau care sunt persoanele care au beneficiat de ,,fondurile suplimentare de premiere" din luna decembrie, aflate la dispozitia sucursalelor ?

Nu stiu sa fi fost fonduri suplimentare de premiere la dispozitia sucursalelor.
Fondul de premiere constituit conform CCM a fost distribuit la sucursale proportional cu nr. de salariati, in baza prevederilor regulamentului de premiere.
In afara acestui fond sunt salariatii cu functii de top management care au prevazut in CIM prevederi referitoare la plata variabila " ... în funcţie de realizarea indicatorilor de performanţă la nivelul întregii companii, a indicatorilor de performanţă specifici funcţiei şi evaluării de performanţă anuale."

Daca stiti ceva concret, spuneti.
« Ultima Modificare: Ianuarie 28, 2018, 01:13:18 p.m. de Administrator »