Autor Subiect: Toamna se numara bobocii  (Citit de 8431 ori)

Offline jorj

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #15 : Septembrie 02, 2021, 09:07:11 p.m. »
Bună seara.
Iar mă mândresc cu o parte din colegii mei din Hidroelectrica. Sunt oameni care-și știu valoarea. Uite de-aia n-am părăsit eu forumul, pentru că unii dintre colegii noștri au început să priceapă. Că administrația nu mai gaseste 100 de ,,proști" ca noi la poartă, pentru angajare.  Că fără noi, turbinele și generatoarele arhaice nu fac doi bani! Că suntem parte a profitului fabulos pe care- l declară HE! Că n-am văzut nici un șef în cei 35 de ani de vechime in firmă, zicând nici măcar un mulțumesc, la nimeni. Chiar dacă era Sfântul Ilie in persoană! 
In afară de salariu, mai sunt și alte mijloace de a motiva angajatul. La noi nu există.  Politica resurselor umane nu are in vedere motivarea salariatului ci numai constrângerea lui. Recitiți toate documentele pe care v-au pus șefii sa le semnați. Vedeți că aveți numai obligații, fără drepturi! Ar fi momentul că drepturile noastre sa fie susținute în fața administrației. De către cine?
« Ultima Modificare: Septembrie 03, 2021, 04:00:39 a.m. de jorj »

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #16 : Septembrie 03, 2021, 12:25:07 a.m. »
Pentru domnul Matasa:
V-am remarcat interesul pentru acest forum si am banuit ca stiti mai multe decat mine,sau macar decat marea majoritate,dar m-am inselat.
V-am banuit a face parte din cercul restrans al liderilor de sindicat si ca ve-ti veni cu unele lamuriri privind activitatile profunde ce ii preocupa momentan pe acestia.
Era o vorba: ,,Stati linistiti,xxxx lucreaza pt.dvs." ,dar in situatia de fata nu e cazul. Eventual,lucreaza doar pentru ei.
Faptul ca nu ma baga in seama cineva anume ma deranjeaza prea putin caci am inteles ca pentru unii colegi subiectul ales de mine e de actualitate si asta imi este suficient.
Situatia actuala nu poate continua la nesfarsit fara o schimbare radicala a atitudinii membrilor si liderilor de sindicat.
Mentinerea ei e doar in avantajul adm.si al unora care ,asemeni lui Iuda, fac cruce dupa isi primesc argintii.
« Ultima Modificare: Septembrie 04, 2021, 12:08:54 a.m. de robu »

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #17 : Septembrie 04, 2021, 08:26:41 a.m. »
Acum un an directorul general solicita AGA aprobarea constituirii unui fond de 1 milion de lei,la dispozitia sa pt.a face ici colo cate o donatie,ca-i saracie mare pe langa turnul de fildes.
Aroganta i-a fost refuzata.
Invitat sa-si ridice diploma de ultra manager la o sindrofie jurnalistica,pe langa declararea de noi profituri istorice prezinta in culori roz starea de absoluta multumire in care ii plutesc angajatii,carora ,viitoarea marire de 9 la suta prognozata li se va parea acestora ,in mod sigur o adevarata mana cereasca.
Nu mai contau anuntatele majorar ide preturi,doar la utilitati,de 20-25%.
De curand s-a iscat un curent prin marile companii multinationale hotarate sa colecteze de la salariati date biometrice,probabil in vederea unei restrangeri a libertatii individuale si de realizare a unui control absolut.
Nu am pretentia de a da verdicte asupra acestor lucruri. O fi un rau dintr-un sir mai lung? Vom trai si vom vedea.
Dar ce ma deranjeaza este faptul ca firma e neobosita cand vine vorba de a se alinia cu greii momentului si de a tine pasul cu moda,dar cand trebuie sa rasplateasca concret efortul si munca sustinuta in conditii deosebite,asa cum fac altii,cand sa faca plata serviciilor operative profesioniste se face ca ploua,la fel ca in epoca insolventei.
Atunci au fost niste ingradiri dictate de situatia grea in care era firma.
Pagubele de atunci le-am.platit noi,iar plata(meritul)pentru recordurile de azi tot noua ne (re)vine.

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #18 : Septembrie 07, 2021, 09:04:55 a.m. »
Se prea poate sa vorbim singuri,noi membrii de rand,pentru ca problemele ce ne preocupa sunt doar ale noastre,nu si ale liderilor.
Conducerea sindicala nu numai ca nu catadicseste sa-si afirme afinitatea la asteptarile oamenilor,precizand daca acestea sunt oportune sau realizabile,dar pare ca agenda sa nu include consultari cu membrii,sau macar comunicari minime cu acestia.
Daca nu sunt noutati de impartasit macar sa dea un semn ca inca ne mai reprezinta.

Offline CENTRALIST

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #19 : Septembrie 07, 2021, 11:07:30 a.m. »
Sfidare,...obrăznicie,....sau bataie de joc față de membrii de sindicat care plătesc cotizație pentru a fi reprezentați în relația cu conducerea societății,.. nu credeți că este normal să mergem în grup, să ne afiliem la un sindicat care să ne reprezinte interesele,...?

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #20 : Septembrie 07, 2021, 03:48:59 p.m. »
Normal e ramanem uniti si sa plece cei care au luat in deradere statutul,obligatia de a nu ceda fara lupta nici un drept castigat si au uitat ca menirea lor e sa apere interesele noastre nu ale administratiei.

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #21 : Septembrie 08, 2021, 10:10:09 a.m. »
De cati ani nu s-a mai organizat o Conferinta nationala a Hidrosind?
Liderii cred ca au totul sub control si nu se poate intampla nimic neprevazut.
Au convingerea ca oamenii sunt atat de bine struniti si manipulati incat isi vad linistiti de rutina zilnica.
Ma intreb daca au curajul sa-si puna la bataie viitoarele mandate organizand in luna octombrie o Conferinta nationala care sa aduca modificari radicale la statut?
Continuarea in acelasi cadru si in aceiasi formula s-a dovedit pana acum foarte paguboasa.

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #22 : Septembrie 09, 2021, 01:16:49 a.m. »
Cateva raspunsuri/observatii/constatari :

Discutia a plecat de la afirmatia colegului/colegei "robu" conform careia : "Administratia si-a facut cunoscute deja in presa intentiile sale fata de posibile cresteri salariale pentru urmatorul CCM.
Pare ca nu are nici o grija ca cineva ar contesta sau pune semnul intrebarii pe valoarea de 9 la suta."

Au urmat o serie de aprecieri pe care nu le comentez, fiindca n-are rost.
O anumita chestiune, totusi, trebuie sa o subliniez : desi unii dintre dvs. sunteti foarte nemultumiti ca nu sunteti informati sau nu vi se explica anumite lucruri, constat ca nu va prea obositi sa cititi ceea ce va scriu (daramite sa mai si luati in seama), la fel de superficial fiind tratat uneori si continutul articolelor din presa. E doar o constatare pentru care nu caut explicatii.

Revenind la concret, raspunsurile punctulae si fara comentarii sunt urmatoarele :

1. Interpretarea data de "robu" privind cresterea salariala preconizata de administratie pentru urmatorul CCM si luata de buna de unii dintre dvs. este total gresita.
Articolul din Ziarul Financiar care mentioneza cifra de 9% (aparut la sfarsit de luna mai) se refera la cresterea pe anul 2021 si nu pe 2022, in titlul articolului fiind scris clar : "salariile medii nete vor creşte anul acesta cu 9%"
Mai mult, cifra respectiva este eronata, asa cum deja am scris intr-un raspuns adresat tot lui "robu", in care am explicat ca ziaristii au interpretat gresit cifrele din buget, cresterea salariala pe 2021 fiind cea cunoscuta, de 2%
Legat cu alt raspuns, adresat lui "LEGEAluiOHM", in care precizasem ca nu am negociat cresteri salariale dupa 01.07.2021 si cu documentele referitoare la BVC 2021 aprobat, disponibile pe site-ul societatii, rezulta clar ca nu este vorba despre intentiile Hidroelectrica pentru anul 2022 ci doar referiri la BVC 2021 comparativ cu BVC 2020, si acelea transpuse partial gresit in presa.
Chiar daca poate parea retorica, va pun si eu o intrebare : cand ati vazut domniile voastre ca o societate sa-si manifeste intentiile pentru anul urmator (sau chiar pentru CCM-ul urmator, cum afirmati) cand abia a aprobat bugetul pe anul in curs ??? (articolul respectiv a aparut in 29 mai, dupa AGA din 13 mai care a aprobat situatiile financiare 2020, BVC fiind aprobat prin HG in aprilie).

Subiectele considerate de dvs. ca fiind importante sunt intr-adevar importante, dar denaturarea realitatii nu produce nimic bun.
Prin urmare, va rog ca atunci cand solicitati precizari, sa le cititi cu atentie, chiar daca raspunsurile nu va plac si, inainte de a trage concluzii gresite si a vi le expune laolalta cu diverse scenarii, judecati de macar doua ori. Nu pot sa revin de "n" ori cu raspunsuri pe acelasi subiect, nu am nici timpul necesar si nici nu e corect, pentru nici unii dintre noi.

2. Negocieri pentru viitorul CCM : Conform legii, negocierile trebuie initiate cu cel putin 45 zile inainte expirarii CCM.
Pot fi initiate si mai devreme dar nu au inceput, nu am avut (deocamdata) discutii pe aceasta tema.

3. Daca cifrele pe care vi le expun nu vi se par corecte iar explicatiile sunt penibile, aduceti voi argumentele legale care sa sustina ceea ce dorim cu totii.
Le vreau pe cele legale, nu pe cele considerate corecte si morale, chiar daca asa sunt.
Nu exista o abordare de acest gen din partea societatii si nici nu va exista prea curand, ne putem baza doar pe legislatie si pe ce putem face noi ... tot in cadru legal.
Cititi legea bugetului de stat, cititi prevederile OG 26/2013 actualizata si discutam.
Cifre de 50-75% ... sunt demne de populistii din parlament, de la putere si din opozitie deopotriva.

4. Solicitarile expuse de "jorj" in data de 29 august sunt, in cea mai mare parte, corecte si sustinute de sindicat.
De precizat, totusi, ca :
a) Modernizarea/retehnologizarea echipamentelor poate avea efect de bumerang, la un moment dat.
Nu spun ca trebuie sa functionam in continuare cu instalatii de 50 de ani, dimpotriva.
Atrag atentia, insa, asupra reversului medaliei, pentru ca inevitabilul se va produce la un moment dat : aducerea unei centrale la standardele tehnice actuale inseamna inlocuirea muncii omului (partial sau total) de catre masini/automate/roboti (in final)
b) Incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite si speciale nu este impiedicata de (ne)intocmirea documentatiilor necesare ci de prevederile legislatiei actuale sau, mai bine zis, de lipsa prevederilor respective pentru unitatea noastra.

5. Conferinta Hidrosind a fost organizata conform statut in fiecare an, cel putin o data pe an, cu exceptia anului 2020, din motive de pandemie.
In 2021, va fi organizata in prima saptamana din luna octombrie, am stabilit-o deja la ultima discutie cu presedintii de departamente, la finalul saptamanii trecute.
Cine doreste modificari la statut, le poate propune.
Nu Statutul Hidrosind este problema ci, asa cum ati subliniat si unii dintre dvs., interesul real al oamenilor pentru activitatea sindicala.
Suntem buni la sindicat ca si la fotbal : asteptam aproape totul de la altii.
Cand veti avea alta atitudine, vom avea si alte modalitati de rezolvare a problemelor.
Ma opresc aici, pe acest subiect, fiindca as face mai mult rau sindicatului decat bine, daca as continua.

6. Doar o chestie personala, pentru stimabilul "Centralist", care chiar a reusit sa ma lase masca cu dublul discurs practicat : aveti tupeu maxim cand imi spuneti de sfidare si de obraznicie...
Arhiva mesajelor personale spune altceva.
La fel si colegii dvs., in corpore.

Seara buna.
Hai Romania, totusi.



Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #23 : Septembrie 09, 2021, 07:45:39 a.m. »
Bună dimineața domnule Aurariu.
Va mulțumesc pentru efortul de a da explicațiile atât de necesare și ca sacrificați din timpul dvs.pentru cei care nu le este indiferenta activitatea sindicala.
Cei care mai punem o întrebare, ne spunem o părere sau susținem un punct de vedere,de fapt prezentam, pe lângă așteptările noastre personale și cele ale colegilor.
Dacă liderii noștri zonali ar catadicsi ca din când în când sa tina la curent membrii cu intențiile conducerii sindicale oamenii nu și-ar mai construi scenarii în cap și nu ar mai mesteca zvonuri.
Atunci când adm.arunca cu informații eronate în presa ar trebui sa veniți promt cu precizări documentate. Astfel apare riscul ca realitatea deformata sa fie luata de buna.
Puteți preciza unde se va tine în octombrie Conferința
 Hidrosind? Informația ar fi utila pentru unii membri care și-ar dori sa participe.

Offline CENTRALIST

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #24 : Septembrie 09, 2021, 10:22:54 a.m. »
     ,,Sfidare,...obrăznicie,....sau bataie de joc față de membrii de sindicat care plătesc cotizație pentru a fi reprezentați în relația cu conducerea societatii[,.."
  Cu toate scuzele de rigoare domnule Aurariu ,...vedeti numele dumneavoastra in aceasta fraza ?.. nu inteleg de ce v-ati simtit asa de ofensat si de ce ati luat-o in nume personal,..eu nu am facut decit sa constat cum sunt tratati sindicalistii , care nu mai au nici o informatie avizata si credibila de peste o luna de zile , nu stiu nimic despre intentiile conducerii sindicale pentru negocierea noului CCM ,vor mai cere ceva liderii nostri sau ne multumim cu marirea de 2 la suta din 2021, cu prima de vacanta inexistenta,... cu cei 400 de euro platiti pentru contractul voluntar de sanatate din 2021, cu bonuri de masa de 15 lei , cu cele mai putine zile de concediu din toti angajatii din S.E.N,...Astea sunt intrebari care-i framinta pe sindicalisti , vi se pare tupeu maxim sa cerem sa avem acces la asemenea informatii ?...
   Va rugam daca se poate sa veniti cu informatii mai exacte ,unde si la ce data se va tine conferinta Hidrosind si in ce conditii se poate participa ,..va multumim !...

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #25 : Septembrie 10, 2021, 09:38:05 a.m. »
Daca nu va este cu suparare si nu se dezvaluie astfel vreun secret strasnic de stat reiterez domnule Aurariu intrebarea de ieri:cand si unde se va tine conferinta Hidrosind din octombrie?
Ori nu s-stabilit inca ori vreti sa le faceti o surpriza liderilor zonali si ii tineti in suspans, dar liderul meu habar nu avea ce sa-mi raspunda la intrebarea de mai sus.
Ar trebui totusi apreciat interesul aratat de membri.
« Ultima Modificare: Septembrie 10, 2021, 10:31:11 a.m. de robu »

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #26 : Septembrie 10, 2021, 02:15:41 p.m. »
Daca am zis ca s-a stabilit, s-a stabilit : prima saptamana din octombrie.
Locatie : Oradea.
Liderul dvs. e din cei care nu au fost prezenti la ultima sedinta.

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #27 : Septembrie 10, 2021, 02:56:51 p.m. »
Multumesc mult.
Deh,nimeni nu-i perfect.

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #28 : Septembrie 12, 2021, 09:06:51 a.m. »
     ,,Sfidare,...obrăznicie,....sau bataie de joc față de membrii de sindicat care plătesc cotizație pentru a fi reprezentați în relația cu conducerea societatii[,.."
  Cu toate scuzele de rigoare domnule Aurariu ,...vedeti numele dumneavoastra in aceasta fraza ?.. nu inteleg de ce v-ati simtit asa de ofensat si de ce ati luat-o in nume personal,..eu nu am facut decit sa constat cum sunt tratati sindicalistii , care nu mai au nici o informatie avizata si credibila de peste o luna de zile , nu stiu nimic despre intentiile conducerii sindicale pentru negocierea noului CCM ,vor mai cere ceva liderii nostri sau ne multumim cu marirea de 2 la suta din 2021, cu prima de vacanta inexistenta,... cu cei 400 de euro platiti pentru contractul voluntar de sanatate din 2021, cu bonuri de masa de 15 lei , cu cele mai putine zile de concediu din toti angajatii din S.E.N,...Astea sunt intrebari care-i framinta pe sindicalisti , vi se pare tupeu maxim sa cerem sa avem acces la asemenea informatii ?...
   Va rugam daca se poate sa veniti cu informatii mai exacte ,unde si la ce data se va tine conferinta Hidrosind si in ce conditii se poate participa ,..va multumim !...

Nu despre numele meu era vorba, ci despre duplicitatea discursului dvs.
Daca nu va referiti la mine atunci cand spuneti despre reprezentare in relatia cu conducerea societatii, atunci la cine ???
Dar nu asta ma deranjeaza, ci modul in care o faceti.
Modul in care va comportati este definitoriu pentru dvs. (ca si pentru altii, dealtfel).
Aruncati niste acuze "la general" si, cand se ia careva de dvs., o intoarceti ca la Ploiesti ...
Ce ati face daca ar trebui sa va luati "in coarne" cu adevarat cu conducerea societatii ?
Daca va ia la 11m directorul de SH, veti spune ca n-aveti nimic cu el, ci cu "aia de la Buc", asa-i ?
Lasati-o balta, stim amandoi despre ce vorbim, doar ca unul din noi o da cotita.


Offline CENTRALIST

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #29 : Septembrie 12, 2021, 10:38:56 p.m. »
    Domnule Aurariu ,eu nu am intentionat sa intru in polemica , cu dumneavoastra , am expus clar si raspicat concluziile la care au ajuns o parte oamenii din sindicatul la care dumneavoastra sunteti Lider,..posibil sa fi atins citeva puncte sensibile , dar asta este realitatea in care traiesc salariatii HE ,.... iarna bate la usa ,...piata de energie s-a liberalizat ,inflatia creste in ritm accelerat,..facturi ne vin din ce in ce mai mari iar sindicatul nostru nu are nici o perspectiva de viitor ,vrem sa stim ce propuneri are pentru noul CCM,..Sa avem idee si noi incotro ne indreptam,...