Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - robu

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 10
31
Discutii si opinii / Re: Întrebări pentru liderii Hidrosind
« : Iulie 09, 2021, 02:42:13 p.m. »
Adevarul e greu digerabil uneori.
E un ingredient esential pentru o lume bazata pe unitati de masura egale si general valabile.
Rostirea adevarului poate genera antipatii pana la dusmanie,insa daca falsitatea continua e un mod de gandire orice structura bazata pe asa ceva nu va rezista timpului.
Si totusi minciuna bine ticluita,cu mici adevaruri,e usor de servit si de digerat,daca e prezentata rapid si cu un ton dojenitor.
Astfel minciuna prinde radacini fara mari eforturi,in timp ce adevarul devenit un tel tot mai greu de distins e abandonat definitiv.

32
Discutii si opinii / Re: Întrebări pentru liderii Hidrosind
« : Iulie 08, 2021, 01:07:28 p.m. »
Imaginea deformata pe care o promoveaza adm.in media ar trebui restabilita si prezentata starea reala de cineva care nu are aceleasi interese cu conducerea.
Persoana cea mai credibila si informata sa dea detalii despre starea de fapt din firma eu o consider ca fiind domnul Aurariu.
Asta daca nu are incheiata o clauza de stricta confidentialiate.
Nu cred ca ar fi cazul,asta doar in cazul ca He produce si arme secrete.
De ce sa fie facute publice doar rezultatele record si salariile medii supraumflate si nu si castigurile nete ale celor 90% dintre angajatii palmasi,care reprezinta adevaratii furnizori de plus valoare.

33
Discutii si opinii / Re: Întrebări pentru liderii Hidrosind
« : Iulie 07, 2021, 02:26:31 p.m. »
In unul dintre raspunsurile pe care le-ati dat la acele multe intrebari ati spus ca He nu protejeaza cu adevarat resursa umana.
Mie mi se pare ca nu doar o negijeaza putin ci ca o desconsidera total prin dispretul cu care ii trateaza permanent nevoile minime.
Dar cand reprezentantii de varf ai conducerii participa la sindrofii jurnalistice  unde sunt bombardati cu laude si distinctii de mucava acestia au tupeul sa afirme ca nivelul salarial mediu din firma cea de succes este unul mai mult decat extraordinar.
6500 de lei este o suma foarte indepartata de majoritatea angajatilor din He
Eu banuiesc ca media salariala o realizeaza salariile uriase ale sefilor,din orice birou sau departament.
Dumneavastra,domnule Aurariu,ce parere aveti?

34
Informari / Re: TROFEU ENERGETICIAN
« : Iunie 30, 2021, 02:01:35 p.m. »
La ce bun sa fie informati oamenii?
Pentru a le da idei de razvratire?
Daca se trezeste unul sa conteste in mod transant toata conducerea de sindicat, aflata cel putin in stare de noncombat si cere alegeri pe bune si modificari substantiale in statutul Hidrosind?
Doamne fereste de intrebari incomode cum ar fi cele despre durata mandatelor de lider,alegeri statutare,dare de seama asupra cheltuielilor si multe altele de care liderii nostri fug ca dracu de tamaie.

35
Discutii si opinii / Re: Echipament de lucru și de protectie
« : Iunie 26, 2021, 09:23:54 a.m. »
Cum se poate interpreta o asemenea liniste,plina de neputinta si reprosuri mute pe de o parte, si de ura cu promisiuni de razbunare pe de alta parte?
Recunoasterea in totalitate a acuzelor;pierzatorii inchinandu-se,ca de obicei,in fata fatalitatii,iar profitorii cautand noi tertipuri profitabile.

36
Discutii si opinii / Re: Echipament de lucru și de protectie
« : Iunie 19, 2021, 08:10:14 p.m. »
Ca sa nu para ca bat campii,sau mai rau ca fac afirmatii false,rog pe domnul Aurariu,atunci cand timpul ii va permite,sa confirme sau nu afirmatiile mele,mai ales ca sucursala de care apartine dumnealui este una din acele sucursale unde ce au pierdut ghinionistii,indreptatiti de altfel, au castigat nemeritat unii ce nu au lucrat niciodata in conditii deosebite de munca.
Pe langa nedreptatea pe care au suportat-o acesti oameni,care au creditat sindicatul cu o totala incredere,atunci cand li se va calcula pensia acestia vor avea o mare si neplacuta surpriza caci lipsa unei grupe de munca reduce mult valoarea pensiei.

37
Discutii si opinii / Re: Echipament de lucru și de protectie
« : Iunie 18, 2021, 02:18:37 p.m. »
Nu stiu cum e la celelalte firme producatoare de energie,dar He.se lauda ca in marea lor majoritate locurile in care isi desfasoara angajatii sai activitatea sunt conditii normale de munca.
Asta e principaluĺ motiv pentru care noi nu suntem cu ceilalti.
Nu face nici o diferenta intre munca de birou si cea din centralele terane.
A facut in schimb diferenta atunci cand,la procesele colective pentru castigarea retroactiva a grupei de munca pana in anul 2001,a recunoscut grupa I-a si a II -a si la unii lucratori de birou,dea valma cu soferi si secretare,contabili etc.plus directorii ca doar era de unde,avea balta peste(apa).
Asta a avut ca efect surprinzator pierderea in instanta a  grupelor de munca in mod definitiv pentru unii din centrale,indreptatiti de conditiile concrete de munca.
Acestora li s-au luat degeaba bani pt.evaluari,apel,recurs si solicitare CEDO..
Vorba aceea:ce a mancat vaca...
Pacatul cel mare e ca sindicatul pare ca nu stie,nu vede,nu poate sa faca nimic in aceasta discriminare abuziva,sa nu o numesc excrocherie.

38
Discutii si opinii / Re: Echipament de lucru și de protectie
« : Iunie 16, 2021, 09:37:45 a.m. »
E tot mai clar ca realitatea conducerii difera cu mult de cea a noastra.
Cei de acolo cica concep strategii care mai de care mai cu mot,se pozeaza prin ziare financiare ca alde Elon Musk,in roluri de manageri minune cu mintea brici,cu diferenta ca Musk e chiar original,capabil,inovativ si realizarile sale vor ramane consemnate in istorie.
Personajul cu pricina a dus conceptul de eficienta la un nivel care l-a propulsat unde este acum.
Cand niste relizari se bazeaza pe lipsuri si situatii aberante,performanta celor ce o raporteaza, laudandu-se in stanga si in dreapta,scade spre nesemnificativ.

39
Discutii si opinii / Re: Cine poate oase roade, cine nu......
« : Iunie 03, 2021, 07:47:41 a.m. »
Pentru cei ce se intreaba:,,Ce-i cu acest remember? Care e rostul lui? Ce a vrut sa spuna asta?
In primul rand, celor care se bazeaza pe memoria scurta a maselor le-am aratat ca unii o au inca intacta.
In al doilea rand,celor care au pierdut legatura cu realitatea le spun ca orgoliul lor nemasurat i-a impins sus spre culmi iluzorii.
In al treilea rand,celor fara de speranta si ramasi debusolati le spun ca schimbarile mult asteptate trebuie sa inceapa de la ei mai intai.

40
Discutii si opinii / Re: Cine poate oase roade, cine nu......muri
« : Iunie 02, 2021, 03:26:45 p.m. »
As recomanda cu staruinta onorabililor ziaristi de la ZF,pentru a completa actul jurnalistic, sa ceara din partea He un rezumat financiar al perioadei de insolventa.
Nu cred ca ar fi un lucru deplasat sau lipsit de importanta prezentarea onesta a evenimentelor petrecute in acea epoca pentru ca situatia actuala de inechitate salariala isi are originea in acele vremuri.
Trebuie precizate mai intai,in virtutea onestitatii,conditiile financiare in care se afla He la acea data,starea de crunta capuseala in care o bagasera rand pe rand directorii pusi politic.
Nu am tinut socoteala dar majoritatea au obtinut dosare penale.
Contrastand cu starea de vas in deriva societatea era in stare sa ofere bilete de tratament subventionat,prima de vacanta=cu salariul cuvenit,participare la cursuri de pregatire profesionala,o contributie anuala de 400 de€ pe angajat,plus celelalte drepturi ce cu greu ne-au mai ramas.
Daca are vreo importanta,eu l-am retinut ca director pe domnul Agliceru care printre alte calitati a avut si cea de lider zonal sindical.
Declansandu-se insolventa se produc o serie de evenimente care vor pune la incercare coeziunea colectivului,a miscarii sindicale si vor schimba pentru totdeauna atitudinea administratiei vis-a-vis de politica salariala,in general,si de apreciere discriminatorie a contributiei personalului executant fata de cel de conducere.
S-ar putea spune ca in vremuri de razboi si insolventa sunt permise orice.
A venit Borza(continui sa-i scriu numele cu litera mare pentru a nu se confunda cu vreo lighioana),a taiat din investitiii,din bani de mentenanta si materiale de stricta necesitate,a concediat abuziv femei gravide si personal cel putin util,conform organigramei de atunci.
Si nu erau aberatii sau mofturi.
Aberatiile personajului puternic sustinut politic au curs puhoi incat,printre altele, acorda burse de excelenta unor fii si fice ale unor cozi de topor promovate in functii de conducere a caror prime ,,masuri organizatorice" au fost sanctionarea fostilor colegi.
Intr-o atmosfera de Comuna din Paris s-au promovat cadre noi din randul celor dornici sa-i pupe mana stapanului,dispusi la orice care sa le asigure siguranta postului.
S-a meritat caci stapanul a fost darnic.Se zvonea la acea data ca s-au incasat prime record in istoria He de pana atunci.
Zvonurile se pot confirma sau nu caci arhivele contabile trebuie sa contina numele persoanelor beneficiare,motivul indreptatit cat cuantumul sumelor acordate.
Oricat de tulburi sa fi fost acele timpuri,o umbra de legalitate tot trebuia pastrata,mai ales ca diriguitorul era cica din cei care aveau tangenta legea.
Si asa a incasat satrapul fanariot timp de patru ani 50 de mii de euro lunar,iar la incheierea bilantului contabil  anual i se decerna pe tavita aurita,ca semn de corecta apreciere a salei uluitoare si magistrale performante manageriale inca 2,2 milioane,tot de euro.
Acum daca el din banutii acestia jefuiti de la noi impartea,conform intelegerilor preliminare,si la stanga si la dreapta era alta problema.
Spectacolul gretos se desfasura in aplauzele de congres ale augustei AGA,care nu mai prididea cu laudele.
N-a contat ca s-au deschis sute de procese in instanta care reclamau abuzurile administratorului judiciar,procese care toate s-au pierdut,cum era si firesc,de catre He ,obligata la daune,iar nebunul care a comis abuzurile si-a vazut mai apoi linustit de parlamentarisme.
In creuzetul acelor vremi s-au croit niste caractere ale unor oameni aflati in puncte de forta azi.
Ce si-or fi zis atunci cand au ramas fara carmaci la incheerea insolventei?
Ce s-a putut pana acum se va putea face si de acum in colo.
Cu experienta supravietuirii sub Borza si copiindu-i cumva atitudinea-i dispretuitoare au cautat o metoda de stare normala si nu de insolventa,care sa le usureze
Nu stiu sa fac o comparatie calitativ economica intre sistemul de salarizare de dinainte de Mercer si cel actual,dar o simt in buzunarul propriu
Sub pretextul insolventei s-a montat definitiv un calus definitiv dar comod in gura sindicatului care mai nou poate afla din ziare care e tinta sa maxima de atins la viitoarele negocieri.
Decidentii cei aprigi ai He proaspat deparazitata au dat ochii roata si gasira un sistem aproape piramidal de a (ne)socoti munca angajatilor dintr-o firma cu capital majoritar de stat.
Cuvinte ca ,,performanta,eficienta,devoltare durabila si alte cateva au fost introdu-se intr-o presa de tip capitalist fara urme de umanitate si au scos esenta culturii capitalului modern:la cei multi de jos, saraci cu duhul le dam cat vrem noi,atat cat oala sa nu dea in foc,iar celor asemeni noua,elita, cat de mult permit raportarile de recorduri istorice.
Asa stau de fapt lucrurile in mult laudata si luminata perla a economiei si energeticii romanesti.
Cum s-au gandit gresit baietii destepti ca incheind contracte cu He le vor derula linustiti pe pe viata,tot asa si actuala conducere va simti ca ograda sa plina de ,,dobitoace" careia candva ca sa o sperie ii arunca vorba ,,la poarta sunt o suta ca voi" se va imputina,pana la golire.
Se apropie un val mare de pensionare a celor cu care a inceput activitatea cu mare pondere in sistemul energetic.
Generatia tanara are alte obiective si prioritati.
Chiar si standarde.
Asa ca mare grija sa aiba lupii tineri de la varf la ceilalti lupi tineri.
Am plecat de la un articol al unui ziar caruia ii place sa scrie despre reusite autohtone si sa faca poze cu oameni puternici
Acestea idei de succes au tot timpul in spatele lor costuri umane,care pentru perpetuarea si mentinerea nivelului de performanta nu ar trebui neglijate sau minimizate.

41
Discutii si opinii / Re: Cine poate oase roade, cine nu......
« : Mai 31, 2021, 11:41:11 p.m. »
Așteptând lumina care nu mai vine...
Am fost reținut cu comentariile pentru ca persoana cea mai avizata sa vina cu lamuririle pentru domnul coleg.
Se poate sa fie prea ocupata, dacă nici în acest weekend prelungit nu s-a putut apleca asupra știrii din,, Ziarul financiar ".
Eu personal nu agreez și nu rezonez cu cele spuse în acest articol. Mi se pare ca,, folosește" cam prea mult fond de ten.
Dacă nu as cunoaste situația reala din interior aceste afirmații bombastice le-aș fi luat de bune.
În absenta unor,, dezvăluiri" revelatoare tot varianta mea rămâne în picioare:valoarea de 6000 net /angajat o dau salariile enorme(nu ma feresc de acest cuvânt) ale celor cu funcții de conducere față de executanți de jos.
Articolul preia datele trimise de He care afirma ca salariile au crescut în 2020 fata de 2019 cu aproape 15%.
Simt ca memoria îmi joaca feste, dar parca măririle au totalizat ceva mai puțin.
În fine.
Majorarea de 9%  de anul acesta.
Cu modul sau de acordare nu sunt de acord. Dacă la unii amarasteni mărirea va reprezenta cel mult valoarea a doua cauciucuri resapate, pentru cei mai apreciați poate ajunge și chiar depăși valoarea unui voucher de vacanta.
Si mai e ceva.
Se poate considera ca fiind o previziune a ceea ce vor da la negocierile pt.noul CCM?
Asta nu e cumva ca o antepronuntare a unui judecător înainte de judecarea unui proces?
Duce în derizoriu toată frasuiala de dinainte și de după negocieri.
Dacă ar fi posibil as invita pe cei de la ZF sa împartă fluturașii noștri de lichidare și atunci ar putea avea o cruda revelație.

42
Discutii si opinii / Re: Cine poate oase roade, cine nu......
« : Mai 27, 2021, 05:08:11 a.m. »
Din motive independente de mine mesajul de dinainte s-a postat incomplet.Am incercat de cateva ori sa-l sterg pt.a-l reface.Nu am reusit.
Nu sunt paranoic sa cred ca e vorba de o conspiratie de vreun fel.Inca.
O fi oboseala,ora tarzie poate.
O sa merg mai departe ,pentru a-mi continua si completa idea.
La cei de jos banuiti de a avea aspiratii simple,nevoilor financiare ale acestora li se vor raspunde cu avansari de maxim 5 la suta,o singura data si cateva procente anuale,acoperitoare de inflatie,si asta daca vor fi bani prevazuti in buget.
Daca ai noroc si ocupi un loc superior in organigrama poti incasa lunar si de 2,3 ori salariul subordonatului tau.
Ca sa nu vorbim de sansa anuala de a avansa.
Inteleg si accept ca raspunderea unei conduceri si calitatea unor studii superioare trenbuiesc retribuite adecvat,dar nu se poate desconsidera atat de tare categoria de personal care realizeaza efectiv produsul de baza din portofoliul firmei.
Filisofia Mercer se bazeaza pe performanta. Nu e un lucru rau.
Dar ce ar trebui sa faca cei din productie ca sa mareasca performanta instalatiilor realizate la un randament fix de catre proiectant?
Sa care apa inapoi in amonte? Sa invarta turbina cu mana? Sa stinga becurile?Sa aduca curent de acasa?
Nu cred ca se poate.
O mai buna organizare si o implicare adevarata in rezolvarea problemei personalului insuficient si atins de boli profesionale ar putea aduce un plus de eficienta in activitate.

43
Discutii si opinii / Re: Cine poate oase roade, cine nu......
« : Mai 26, 2021, 10:41:55 p.m. »
6000 de lei salariu mediu pe firma?
9 la suta majorare salariala de la sfarsitul anului?
Din afara pare o societate foarte atractiva.
Parca m-as angaja la o asa firma!
Ups,nu pot pt.ca deja lucrez in ea.
Ce sa vezi,din inauntru cifrele parca nu mai au aceiasi rezonanta.
Salariului meu ii mai trebuiesc vreo 2000 de lei pana la media pe He.
Ma gandesc unde ar putea fi diferentele dintre salariile reale ale muncitorilor si media calculata.
Nu departe,la sefii ierarhici directi si la cei de deasupra lor.
Si asta datorita sistemului de salarizare Mercer,o metoda ipocrita care cica promoveaza performanta si o rasplateste.
Dar nu in mod egal.
La cei de jos,banuiti a avea aspiratii simple,nevoile financiare

44
Informari / Re: Ședința AGA
« : Mai 24, 2021, 08:07:28 a.m. »
Am citit si studiat ,,Nota de aprobare catre AGA a participarii salariatilor la profit" si in ea sunt pomenite conditiile si sumele concrete aferente.
,,Criteriile de diferentiere,diminuare sau anulare a participarii la profit se stabilesc in cadrul Comisiei mixte adm.-sindicat la nivel de Hidroelectrica".Asta ar trebui sa ne bucure,sau cel putin sa ne linisteasca ca la impartitul ,,malaiului" adunat cu truda cineva ne va tine si noua partea .
Tot acolo se dau niste cifre reprezentand salariul mediu brut pe He,numarul de angajati si suma cuvenita acestora.
Facand o analogie naiva si deloc departe de adevar pe  angajati ii putem asocia unor furnici harnice,pe He.cu un musuroi plin de activitate,iar profitul cu o gramada de boabe.
Cum musuroiul furnicilor are lucratoare,soldati de paza,trantori si regina,iar uneori cate un intrus nedorit tot asa si la He peste angajati sunt sefi ierarhici,zonali si centrali,basca AGA ,Fondul Proprietatea ,ministerul energiei,guvern,etc.
Dupa caz si situatie particulara se pot face nenumarate analogii,mai mult sau mai putin in legatura cu realitatea noastra.
Ierarhizarea din musuroi e bine stabilita si toti membrii sai sunt multumiti caci altfel nu ar supravietui.
Evolutia continua a dus la acest model de succes.
In societatea umana lucrurile stau altfel. Evolutia ei s-a bazat pe competitie ,imaginatie si mult orgoliu.
Cel mai inzestrat cu aptitudini,native sau de conjunctura a incercat prin toate mijloacele sa fie mai presus decat ceilalti semeni ai sai,felia sa fie cat mai mare,cea mai mare.
Pe scurt,pentru a nu plictisi,in alte ,,musuroaie" participatia la profit s-a acordat in suma fixa(vezi Hidroserv).
Consider ca diferenta de salarizare e suficienta pentru a nu mai exista una la acordarea participatiei la profit.
Oricum salariul mediu brut calculat e departe de realitate.
Propun conducerii sindicatului ,aparatoarea drepturilor membrilor sai,ca in viitoarele comisii mixte sa i-a la modul hotarat in discutie acordarea in cota fixa a participatiei la profit.

45
Discutii si opinii / Re: Existăm sau nu existăm?
« : Mai 10, 2021, 09:20:43 a.m. »
Adevarat a inviat!
Adevarat este si faptul ca acest forum ,activ candva si infiintat de presedintele Hidrosind cu rol declarat de informare,a ajuns un loc pustiu si intunecat in care doar 2-3 persoane consecvente se straduiesc sa tina aprinsa lumanarea palpaitoare a interesului general.
Recunosc ca am rarit accesarile forumului din cauza numarului redus de subiecte abordate in ultimul timp si nu de lehamite.
Si subiecte arzatoare sunt nenumarate.
Se aude ca anul acesta baniii alocati de adm.la cheltuielile cu personalul sunt atat de putini incat avansarile sunt compromise.
Ca tot am pomenit de bani.Ar fi normal ca la sfarsitul fiecarui an departamentele zonale sindicale sa faca o informare despre balanta de venituri si cheltuieli,in spiritul transparentei macar.Ca entitate cu personalitate juridica au chiar obligatie legala.
E de inteles ca e normal ca,dupa cotizatii diferite si recompensele sa fie diferite.Dar nu se poate ca acestea sa lipseasca cu desavarsire la unii dintre colegi.
Ma refer la cadourile de Paste.
Mai ales ca si adm.e conditionata de lege sa contribuie la veniturile sindicale cu o suma oarecare.
In ,,an electoral" nu poate nimeni spune daca mandatele liderilor se prelungesc automat din cauza pandemiei,sau se vor tine alegeri pe bune.
Cred ca aceste intrebari sunt indreptatite din cauza tacerii prelungite.
Acestea au raspunsuri care sunt de asemenea indreptatite.

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 10