Autor Subiect: Coronavirus vs. Hidroelectrica  (Citit de 12616 ori)

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Coronavirus vs. Hidroelectrica
« : Martie 17, 2020, 08:42:14 a.m. »
Suntem in situatie de urgenta.

Ca cetateni ai Romaniei, suntem obligati, sa respectam regulile impuse de autoritati in situatia speciala in care ne aflam.
Regulile impuse se refera atat la circulatia persoanelor in tara si in afara ei cat si la programul de munca.
Din pacate, gena latina este predispusa la nerespectarea regulilor. Declararea pe proprie raspundere a unui chestionar de evaluare si localizare pe teritoriu Romaniei nu este o ingradire a drepturilor, ci o minima dovada de responsabilitate si de civism fata de cei din jurul nostru. La fel, anuntarea medicului si conducatorului locului de munca in cazul imbolnavirii si/sau prezentarii anumitor simptome specifice.

Ca unitate de producere a energiei electrice, suntem obligati sa asiguram continuitatea functionarii sistemului energetic.
In acelasi timp, suntem obligati sa expunem salariatii si familiile acestora la riscuri cat mai mici.

S-a constatat ca, pana la aparitia unui vaccin, cea mai eficienta metoda de a nu fi contaminati este izolarea.
Pentru TESA Hidroelectrica, se aplica deja munca de la domiciliu, alternativ cu prezenta la locul de munca.
Acolo unde simtiti ca se poate mai bine, intelegeti-va intre voi si mergeti la sefi cu propunerile voastre.

La exploatare, se impune masura izolarii la centrale, pe cat posibil.
Am cerut, atunci cand epidemia era doar in faza incipienta in Romania, luarea de masuri preventive pentru a asigura functionarea centralelor, cu prioritate a centralelor critice.
Lucrurile se misca greu, atat la centru cat si in teritoriu, astfel ca am ajuns in situatia sa nu avem, inca, un plan de continuitate aplicabil.
In ultimele zile s-au facut eforturi in sucursale pentru dotarea unor spatii administrative de pe langa centrale cu cele necesare cazarii personalului, integral sau partial, la locurile de munca, in conditii de izolare. In unele sucursale, pentru unele centrale, s-au gasit si sunt in discutie si alte solutii (diverse pensiuni care asigura conditiile necesare, atat din punct de vedere al cazarii cat si al izolarii).
In alte sucursale, la conducatorii locali nu le prea pasa de oameni.
Aceste cazuri trebuie semnalate mai cu curaj, nu doar sub protectia anonimatului.

Deocamdata, nu s-a stabilit perioada de consemn la centrala, pentru centralele la care nu se poate asigura "pensiune completa" pentru tot personalul.
Se discuta variante de grafice de tura cu 2 ture consemnate la centrala pentru o saptamana, care vor fi inlocuite de personalul aflat la domiciliu.
Alta varianta, mult mai solicitanta pentru oameni dar cu probabilitate de imbolnavire generala a personalului si a familiilor mai redusa, este cu consemn pe 2 saptamani.
Argumente pro si contra, riscuri, avantaje si dezavantaje sunt pentru ambele variante.

Din pacate, cel putin acum, Romania si Hidroelectrica nu poate asigura testarea personalului inainte de a intra in izolare.
Mai sunt vreo 2500 de teste disponibile in tara, din ce am vazut aseara prin presa online ...

Personalul de la Cernavoda a intrat deja in izolare, completa, pe o perioada de 8 saptamani cu posibilitate de prelungire.
Este o alta situatie la ei, sunt toti la un loc, vreo 350 salariati, izolati intr-un campus.
Nici ei nu au fost testati inainte de a se izola, si-au asumat riscul contaminarii toti cei prezenti acolo.

Va trebui sa decidem si noi, cat mai repede, ce facem.
In acelasi timp, este important si cum facem : conditii de cazare, transport, hrana.
Va rog sa-mi semnalati orice considerati ca este necesar, dar concret, nu povesti (nicolae_aurariu@yahoo.com).

Cu stima.




Offline mircea

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Vezi Profilul
Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
« Răspuns #1 : Martie 17, 2020, 11:37:31 a.m. »
La noi la centrala se discuta varianta cu izolare in centrala,cu cazare in camera unde avem vestiarele. Va dati seama ce inseamna cativa insi stand intr-un spatiu atat de mic,cu igiena precara,cu mirosurile de rigoare. Mi se pare o varianta mult mai rea decat cea de a sta acasa sau macar la o pensiune prin apropiere care sa respecte conditiile de igiena,de carantina. Dar daca nimeni nu s-a imbolnavit de ce sa izolam oamenii doar ca sa ne facem ca facem ceva,mai ales ca nu suntem testati inainte de a fi izolati si deci riscam sa ne virusam cu totii ? Pana una alta pastrati igiena. Din pacate mai sunt colegi care isi sufla nasul sau scuipa prin centrala, sau stau cu picioarele pe masa unde se mananca. Aici trebuie sa mai lucram,la bunul simt.

Offline mircea

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Vezi Profilul
Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
« Răspuns #2 : Martie 17, 2020, 11:46:10 a.m. »
Si apropo de izolare,ce facem cu seful de centrala care pleaca zilnic din centrala si revine,sau cu echipele de reparatii care vin si risca sa ne infecteze. In cazurile astea la ce mai este buna izolarea? Numai in ultima saptamana au venit echipe sau sefi care au adus materiale sanitare. De ei cum ne-am fi putut feri ?

Offline Matasa Adrian

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
« Răspuns #3 : Martie 17, 2020, 01:24:48 p.m. »
NU AVEM MASTI, MANUSI DE UNICA FOLOSINTA, NU AVEM dezinfectant pentru maini si pentru mobilier si aparataj. Avem echipe care vin la reparatii. Daca consemnati doua sau trei ture la centrala, dupa perioada de consemn cine le schimba?!?!?! la doua ture se mai gaseste, dar la trei?!?!?! de unde mai scoate-ti inca trei ture?!?!?! pe ce perioada le consemnati la centrala?!?!?! Vrea hidroelectrica sa faca dotarile necesare???? noi cerem frigidere si aragaze si multe altele de ani buni si nimic. Si crede-ti ca acum vor dota?!?!?! slabe sanse... Cum lucreaza seful de centrala?!?!?! de acasa, de la centrala sau din mijlocul drumului ( din centrul orasului de unde are domiciliul). Sunt multe intrebari fara raspunsuri.... sau nebagate in seama de onor conducere...

George T.

  • Vizitator
Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
« Răspuns #4 : Martie 17, 2020, 02:19:57 p.m. »
Buna ziua , cred ca este momentul ca toti sa intelegem ca este o situatie destul de complcata pentru intreaga lume. O discutie asezata ar fi mai ok decat sa incepem sa ne vaitam ca nu avem aia nu avem cealalta . Parerea mea este ca incet cu calm , cu masuri concrete din partea administratie si ajutor din partea noastra,  o sa trecem si peste aceasta pandemie. Dumnezeu sa ne aiba in paza !!!

Offline jorj

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Situatie de urgență permanentă
« Răspuns #5 : Martie 17, 2020, 09:26:32 p.m. »
Buna seara.
Sunteti foarte categorici pentru sechestrarea oamenilor in centrale. Situatie de urgență si stare de necesitate, ziceti? Noi traim permanent in ele. Poate nu ati văzut centralele noastre. În afară de niste amărâte de vestiare, amenajate in fostele camere de baterii cu acid sulfuric, nu avem nici un fel de spatii de habitat. Sunt locuri de munca care n-au nici telefon, wc si apa curentă, stiți acest lucru? Ziceti că-mi protejati familia daca ma consemnati in centrala, sa locuiesc in podul de cabluri? Mă îndoiesc.  Era bună acum tura a sasea, desființată, nu-i asa? Erau bune, acum, blocurile de interventie,  vândute sau lăsate să se dărâme, asa-i? Erau bune acum, stocurile de cazarmament pe care le gestiona fostul serviciu administrativ, pe care l-au desfiintat? NU ati prevăzut niciodată, că vor veni vremuri in care exploatarea trebuie sa vietuiască o perioada la locul de muncă? De ce nu s-au creat conditii pentru a inlesni acest lucru? Incompetenta managerială se acoperă acum cu dispozitii aberante date de administratie, avizate de sindicat,  in urma cărora suferă, salariatul de jos si familia lui. Asta e realitatea cu care ne confruntăm, mai dură decât virusul. S-aveți sănătate.

« Ultima Modificare: Martie 17, 2020, 09:32:57 p.m. de jorj »

Offline tzucu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Vezi Profilul
Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
« Răspuns #6 : Martie 17, 2020, 09:38:55 p.m. »

"Ca cetateni ai Romaniei, suntem obligati, sa respectam regulile impuse de autoritati in situatia speciala in care ne aflam."
Dar domnule administrator caci nu mai poti fi numit lider sindicat cand s-a incalcat contractul colectiv de munca de atatea ori nu eram cetatean al Romaniei ?

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
« Răspuns #7 : Martie 18, 2020, 12:44:44 a.m. »
In sfarsit,chiar daca cu jumatate de gura, dl. Aurariu recunoaste(dar diplomat cum e,nu generalizeaza),ca in unele sucursale,la conducatorii locali nu le pasa de oameni.I-au trebuit cativa ani si sosirea covid-19 ca sa inteleaga(sau sa recunoasca) si el ceeace unii au tot semnalat in zadar de mult.
Si la naiba:iar face apropo-uri despre lipsa de cohones si cere mai mult curaj in lupta cu nedreptatile,recomandand sa se renunte la nickname-uri,care il cam sacaie.Realitatea insa intrece imaginatia sa.
La oamenii dezamagiti continuu de CCM-uri tot mai dezgolite de drepturi nu vii sa tii discursuri mobilizatoare la sacrificii si solidaritate cu interesele firmei care nici cu trei luni in urma,plina de aroganta si dispret, dicta si nu negocia drepturile angajatilor sai pentru urmatorii 2 ani.
Conditiile si dotarile precare de la locurile de munca nu le poate schimba adm. peste noapte nici daca si-ar dori.De conditii adecvate care sa indeplineasca normele minime impuse de carantina sau izolare epidemica nici nu se poate discuta.
Si la final,ca sa nu fiu doar comentator,am o propunere pt. adm.,simpla si ieftina:sa suspende pe o perioada oarecare lucrarile de mentenanta.
Borza a dictat-o pt. un an si nu s-a intamplat nimic prin instalatii.In schimb a facut profit si si-a luat prima de performanta de 2,2 mil. euro).
Acum ar reduce riscul de imbolnaviri.

Offline Matasa Adrian

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
« Răspuns #8 : Martie 18, 2020, 06:34:39 a.m. »
Decretul Presedintelui cuprinde si Prevederile legii privind acordarea unor zile libere pentru părinți nu se aplică angajaților sistemului de Apărare, unități sanitare și alte categorii
Aceste categorii au dreptul la majorarea salariului.
Acum se pot cere mariri salariale, dotari si multe altele ( grupe, vouchere, dotari, etc.), dar domnul administrator are alte probleme. cum sa oblige oamenii sa stea in centrale. Si acum si atunci tot cetateni ai Romaniei eram.... In decembrie cand se negociau salariile si nu obtineam nimic. Tot in centrul localitatii stam toti. Omare parte din salariatii de la S.H. Bistrita nu vor sa stea consemnati in centrale fara marirea salariilor cu 50 % si fara dotarile necesare si cele cerute in decursul anilor.

Offline mircea

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Vezi Profilul
Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
« Răspuns #9 : Martie 18, 2020, 01:17:43 p.m. »
Asa este dl. Adrian,trebuie sa fim uniti si sa nu cedam in fata presiunilor Adm.+ Sindicat. Trebuie mers la administratie si obtinut sub forma scrisa promisiunea ca dupa trecerea acestei perioade mai grele se vor restabili toate drepturile FURATE de la angajati. Si apropo ce se mai aude cu platile catre salariati a drepturilor castigate in instanta cu sferturile de ora ? Ca la luat bani de la noi s-au miscat foarte repede,dar acum se fac ca ploua. Au facut apel ?

Offline Costelo

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
    • Vezi Profilul
Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND - in carantină
« Răspuns #10 : Martie 25, 2020, 02:40:39 p.m. »
Având in vedere ultimele decizii ale Directoratului legate de pandemia cu COVID -19, cred că
am merita câteva informații de la Administratorul forumului - ce credeți?

Offline mircea

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Vezi Profilul
Re: Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND - in carantină
« Răspuns #11 : Martie 25, 2020, 04:54:41 p.m. »
Ce logica are suspendarea concediilor de odihna? Asa facem ture la 3 libere,iar dupa aceasta perioada vom baga la un liber ca sa-si poata lua oamenii concediile,daca vor mai putea avand in vedere regula cu cele maxim 15 zile pe luna de post pe centrala. Unele decizii parca sunt luate in dispretul angajatilor din exploatare,ca multe altele din ultimii ani. Si toate cu semnatura sindicatului.

Offline Matasa Adrian

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
Re: Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND - in carantină
« Răspuns #12 : Martie 26, 2020, 06:29:06 a.m. »
O prostie suspendarea Co. Oricum nu pleca nicaieri si avea-i o tura pe care te baza-i. dupa o sa fie aglomeratie. daca Italia spune ca iese pe 31 iulie, noi, iesim prin septembrie.... oricum ar trebui si hidrosind sa intre in carantina, ca si asa nu mai spune nimic....

Offline Theophilus

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
    • Vezi Profilul
Re: Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND - in carantină
« Răspuns #13 : Martie 26, 2020, 10:10:51 a.m. »
Domnule Matasa Adrian esti certat rau cu gramatica? Cred ca ai putea sa incerci o mediere, cumva cu "dansa", inainte de a te erija in formator de opinie pe acest forum. Idei ai, dar la modul cum scrii, rad copiii de clasa a treia de tine si daca le spui ca esti paznic, daramite sef CHE, inginer parca! Nu e totul pierdut, inteleg ca locuiesti in centrul orasului, completeaza o declaratie cu destinatia "librarie". S-ar putea sa-ti foloseasca mai tarziu, in viata. Cele bune!
« Ultima Modificare: Martie 26, 2020, 02:13:09 p.m. de Theophilus »

Offline Matasa Adrian

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
Re: Forum Sindicatul Hidroelectrica HIDROSIND - in carantină
« Răspuns #14 : Martie 26, 2020, 12:23:51 p.m. »
Domnul Theophilus, multumesc pentru atentionare. Cu asta s-au rezolvat toate problemele oamenilor. eu macar spun cine sunt si ce si cum gandesc, dar dumneavoastra?!?!?! Asteptati sa faca altii ceva... E o diferenta. De criticat si comentat de pe margine e bine. Nu sunt si nu vreau sa fiu un formator de opinie. Daca eu gresesc de ce nu corectati dumneavoastra si veniti cu idei mai bune?!?!?!