Autor Subiect: Info 08.11.2017  (Citit de 7971 ori)

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Info 08.11.2017
« : Noiembrie 09, 2017, 12:33:51 a.m. »
Ore suplimentare :
Nu s-a efectuat in data de 07.11.2017 plata regulata a orelor suplimentare efectuate in luna iulie si necompensate prin timp liber in august - septembrie.
In urma discutiilor cu DRU si Directorat a rezultat ca a fost doar o sincopa la semnarea deciziei de plata, conform procedurii, datorata comunicarii cu intarziere a unor hotarari a CS-ului dupa prelungirea mandatului Directoratului (in data de 03.11.2017 mandatul Directoratului a fost prelungit cu 2 luni).
Plata se va efectua ca avans in perioada imediat urmatoare si se va regulariza in 07.12.2017.
Reprosurile legate de lipsa de interes a sindicatului in rezolvarea acestei probleme sunt total aiurea.
Am aflat, am sesizat, am primit o explicatie si modul de rezolvare.
Daca nu comunic in secunda imediat urmatoare acest lucru, nu inseamna ca nu ma preocupa.
Prefer sa spun ca s-a rezolvat o problema, decat sa spun "ma informez si rezolv" si dupa aceea liniste ...

Inechitati TESA :
Asa cum stiti deja de la liderii dvs, nota Directoratului privind avansarea personalului TESA conform celor convenite cu sindcatul a fost respinsa de CS, in utima sedinta, in data de 03.11.2017. Acelasi motiv - nu se aproba daca nu se implementeaza un nou sistem de salarizare.
Este falsa afirmatia unor colegi, spusa direct sau mai pe ocolite, ca am batut palma cu administratia sa rezolvam doar problema exploatarii si sa lasam deoparte TESA.
Faptul ca cele doua note au intrat la avizare in CS in momente diferite se datoreaza intarzierii cu care s-a realizat analiza personalului TESA. Nu dau vina pe altii, dar nu este culpa sindicatului ca unii manageri au propus bazaconii care nu au putut fi acceptate de comisie si a fost nevoie de vreo 4 sedinte ca sa finalizam o treaba relativ simpla. In acelasi timp, nu puteam sa asteptam 2 luni in plus, sa tinem exploatarea pe loc, doar ca sa intre toate listele deodata la CS.
Asta nu inseamna ca am renuntat.
Orice alte "ziceri" ale unor "prieteni" de-ai mei si/sau de-ai sindicatului sunt dezinformari puerile.

Negociere CCM 2018 :
In urma discutiilor din august, la debutul negocierilor, administratia a scos pe SEAP un caiet de sarcini pentru realizarea unui studiu salarial care sa analizeze doar societatile din sistemul energetic. Contractul a fost semnat cu o firma de consultanta din Cluj.
Studiul a fost finalizat, prima prezentare a  fost pe data de 01 noiembrie.
Cuprinde date din Transelectrica, Nuclearelectrica, CEO, CEH, Romgaz, OMV, ELCEN (CEZ nu a raspuns solicitarilor).
Totodata, firma Consulteam, cea care a realizat sistemul de salarizare pe model Mercer, a reevaluat o serie de posturi din exploatare luand in calcul si componenta risc.
Cu aceste noi date, administratia doreste sa refaca propunerea de grila de salarizare, pe acelasi sistem Mercer.

Deoarece in ultimul PV de negociere din august s-a scris ca negocierile vor fi reluate dupa rezolvarea celor 2 probleme de mai sus,  administratia a convocat comisia de negociere pentru ieri (8 nov.),
Au fost prezentate intregii comisii studiul salarial si noile punctaje rezulate dupa reevaluarea unor posturi din exploatare .
Administratia propune ca negocierile sa fie reluate imediat dupa finalizarea simularii sistemului de salarizare cu noile date.
Hidrosind a solicitat reevaluarea si a altor posturi care au legatura cu activitatea de exploatare.
De asemnea, am solicitat reluarea negocierilor in data de 14 nov., avand in vedere timpul scurt ramas la dispozitie si faptul ca negocierea CCM presupune convenirea asupra tuturor articolelor acestuia, nu doar a salarizarii.

Revolutia fiscala :
Declarativ, administratia sustine ca veniturile salariatilor Hidroelectrica nu vor scadea in urma trecerii contributiilor in sarcina angajatului. Ramane de vazut, si acest aspect tine de negocierea CCM.

Rugaminte :
Strangeti randurile, intram intr-o perioada foarte grea, atat pentru Hidro cat si pentru restul sistemului.
Nu mai vorbesc si de tara, ca suna a discurs de politician, ceea ce nu este cazul.
Solicitarile sindicatului pentru noul CCM vor fi pe masura asteptarilor dvs.
Din partea administratiei nu se intrevede mare lucru, ca sa nu spun ca nu ofera nimic in plus.
Avem nevoie unii de altii.
Sunt unii dintre dvs. care sunt foarte vehementi la adresa sindicatului, a administratiei, a ideii de lupta sindicala, etc.
Altii sunt mai ponderati in exprimare.
Experienta imi spune ca cei mai dispusi la o lupta adevarata si la sacrificii, daca este cazul, sunt cei din urma.
Va fi cazul, atentie !!!

Asa cum v-am tot spus, veti fi informati atunci cand este necesar si atunci cand am ce sa va spun cu adevarat important.
In plus, trebuie sa mai am si timp sa o fac.
Nu are sens sa-i injurati nici pe liderii dvs. pentru acest motiv, sunt in aceeasi situatie ca si mine.
Pe de alta parte, acest forum nu este marca RTV sau Cancan si nici post de stiri online.
Sper ca am fost inteles.
Cu stima.

Offline Johnny

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
    • Vezi Profilul
Control periodic medical sub orice critica ,,,rusine,,
« Răspuns #1 : Noiembrie 09, 2017, 02:58:46 a.m. »
Dl Aurariu a cuie bataie de joc mai suntem cu analizele medicale asa ceva nici  nu sa mai vazut am ajuns mai rau ca  niste animale halal de asa zisi doctori si asistentele care au venit sa ne faca controlul asta de 2 lei zis periodic cat mai continua batsia de joc asupra noastra nu  luati atitudine deloc poate credeti ca vorbesc prostii faceti un sondaj an legatura cu controlul petiodic care ni se face an batie de joc  ca la niste puscariasi   ,,,O sfidare totala asupra noastra pana cand,,

Offline FANFANNN

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
    • Vezi Profilul
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #2 : Noiembrie 09, 2017, 05:30:22 a.m. »
Stimati lideri

Asa cum Directoratul a mers la CS spre avizare , asa sa veniți si voi la noi pentru avizarea noului CCM. Important acum este , după câte am văzut la TV aseară , ca se refac toate contractele individuale de munca. Deci ei vor veni la noi după semnături si fiecare își va negocia partea lui.
Si Sindicatule eu consider ca m-ai furat si în 2014 si in 2016. Nu o mai face acum.
Având in vedere trecerea taxelor de la angajator la angajat , salariile trebuiesc mărite cu cel putin 50 la suta. Penele de curent au început la București deja. Din ianuarie se vor generaliza.  Si conflictul spontan e o soluție dacă Sindicatul nu ne apară drepturile asa cum se cuvine.

Offline Nostradamus

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
    • Vezi Profilul
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #3 : Noiembrie 09, 2017, 06:00:59 p.m. »
Domnule Aurariu
  Credeati ca noi ne asteptam la altceva decat "Din partea administratiei nu se intrevede mare lucru, ca sa nu spun ca nu ofera nimic in plus. Avem nevoie unii de altii." Ati uitat sa o bagati pe aia de anul trecut " Acum sa va vad !!!"  Si ce am vazut , jumatatea lui cinci.

Offline oracol

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
    • Vezi Profilul
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #4 : Noiembrie 09, 2017, 06:46:01 p.m. »
https://www.agerpres.ro/economie/2017/11/08/dobre-tichetele-de-vacanta-vor-fi-prevazute-in-bugetul-pentru-2018-institutiile-care-nu-au-acordat-voucherele-le-pot-acorda-de-la-1-ianuarie-13-25-45

Dle Aurariu,

Potrivit celor declarate de ministrul turismului vaucherele de vacanta care nu s-au dat in 2017 trebuie date de la 1 ianuarie 2018.Daca inteleg eu bine cei care nu am luat vauchere in 2017 le putem lua in 2018 pe langa cele care sunt prevazute in bugetul 2018, adica valoarea totala a vaucherelor prevazuta in bugetul pe 2018 ar trebui sa fie 1450x2=2900. pentru salariatul care nu a luat vauchere in 2017.Daca nu am inteles bine va rog sa ma corectati.

Ministrul turismului Dobre declara acum ca:

"Anul acesta nu s-a ratat, pentru că sunt instituții publice sau companii de stat cu capital majoritar de stat care au acordat deja aceste vouchere de vacanță. Cele care nu au acordat vor acorda începând cu 1 ianuarie 2018, conform bugetului aprobat"

Asta in timp ce in OUG 46/2017 se prevede

"acordă, în limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinație, în perioada 1 iulie 2017 — 30 noiembrie 2018, o singură indemnizație de vacanță sau o singură primă de vacanță, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește (...) când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz".

Din pacate pentru noi aceasta afirmatie demonstreaza ca ministrul turismului  contrazice OUG sau s-a schimbat schimbarea si habar nu are ca CCM trebuie respectat inaintea OUG 46/2017, o alta perla a Ministrului Misa.

« Ultima Modificare: Noiembrie 09, 2017, 07:03:26 p.m. de oracol »

Offline oracol

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
    • Vezi Profilul
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #5 : Noiembrie 09, 2017, 09:51:54 p.m. »

Atentie!Puneti un contabil sa faca calculul pe mai multe valori de salariu brut.Se va ajunge la urmatoare concluzie:

Toti salariatii care castiga un brut peste 1600lei, vor pierde aprox.14% din netul actual, chiar daca angajatorul creste brutul.

Sindicalist

  • Vizitator
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #6 : Noiembrie 09, 2017, 11:49:52 p.m. »
Domnilor la orizont se întrevede o greva spontana ,care se va lăsa cu schimbarea liderilor pe loc ,practic îi va spulbera acest" taifun "de nemulțumire al oamenilor. Pentru domnul Aurariu toată stima la unele lucruri ,insa a nu  uita că toată treaba este din organizare ,care în teritoriu este 0 ,așa cum știe  si dinsul.  Nu am nimic cu nimeni dar ,marile realizări înfăptuite de măreți lideri se vad ,si o simțim pe pielea noastră .Sincer m-am saturat sa vad aceeiași  vrajnici si viteji apărători ai drepturilor noastre de peste 10-15 ani ,rezultatele le simțim din plin. Noi aceia care nu înțelegem deloc spiritul dinsilor (liderilor) de sacrificiu,vb.lui Borza se întreceau in adevărate petrecerii la Bucuresti,asa se zbăteau din greu la București . Borza avea toate defectele din lume ,insa avea o singura treabă bună tipul nu mintea. Ne auzim pe facebook cit de curind....tot mai mulți doresc a ne organiza acolo,si pina la urma o vom face.

jorj

  • Vizitator
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #7 : Noiembrie 10, 2017, 11:10:18 a.m. »
Poftim d-le Aurariu, vedeți ca toți colegii sunt nemulțumiți vizavi de faptul ca liderii de sindicat din teritoriu nu se implica.  Nu numai ,prietenii" dvs de pe forum sunt carcotasi! Sunt extrem de ponderat în afirmații dar se pare ca nu o sa mai puteți stăpâni oamenii dacă nu aduceți liderasii la ordin sa-si facă treaba! Va rog sa luați postarea mea ca pe o informare din teritoriu și nu ca pe o incitare la revolta!
« Ultima Modificare: Noiembrie 10, 2017, 01:46:10 p.m. de jorj »

Offline mircea

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Vezi Profilul
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #8 : Noiembrie 10, 2017, 03:05:03 p.m. »
La "Bistrita" se fac tabele in care oamenii semneaza pentru ca liderul de sindicat,Ungureanu sa nu ne mai reprezinte la negocierile CCM. La ultima sedinta a declarat ca la negocieri semneaza cum vrea el nu cum vor oamenii, plus multe alte jigniri,cei care au fost la sedinta stiu despre ce este vorba. Sa speram ca nu vom mai avea parte de asemenea lideri vreodata.

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #9 : Noiembrie 10, 2017, 08:22:58 p.m. »
Poftim d-le Aurariu, vedeți ca toți colegii sunt nemulțumiți vizavi de faptul ca liderii de sindicat din teritoriu nu se implica.  Nu numai ,prietenii" dvs de pe forum sunt carcotasi! Sunt extrem de ponderat în afirmații dar se pare ca nu o sa mai puteți stăpâni oamenii dacă nu aduceți liderasii la ordin sa-si facă treaba! Va rog sa luați postarea mea ca pe o informare din teritoriu și nu ca pe o incitare la revolta!

Nu vreau sa stapanesc oamenii.
Vreau doar sa le canalizez energia pe directia buna, care sa ne aduca rezultate.
Indiferent de cine-i conduce.

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #10 : Noiembrie 10, 2017, 08:26:03 p.m. »
Dle Aurariu,

Potrivit celor declarate de ministrul turismului vaucherele de vacanta care nu s-au dat in 2017 trebuie date de la 1 ianuarie 2018.Daca inteleg eu bine cei care nu am luat vauchere in 2017 le putem lua in 2018 pe langa cele care sunt prevazute in bugetul 2018, adica valoarea totala a vaucherelor prevazuta in bugetul pe 2018 ar trebui sa fie 1450x2=2900. pentru salariatul care nu a luat vauchere in 2017.Daca nu am inteles bine va rog sa ma corectati.

Ministrul turismului Dobre declara acum ca:
"Anul acesta nu s-a ratat, pentru că sunt instituții publice sau companii de stat cu capital majoritar de stat care au acordat deja aceste vouchere de vacanță. Cele care nu au acordat vor acorda începând cu 1 ianuarie 2018, conform bugetului aprobat"

Asta in timp ce in OUG 46/2017 se prevede
"acordă, în limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinație, în perioada 1 iulie 2017 — 30 noiembrie 2018, o singură indemnizație de vacanță sau o singură primă de vacanță, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește (...) când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz".

Din pacate pentru noi aceasta afirmatie demonstreaza ca ministrul turismului  contrazice OUG sau s-a schimbat schimbarea si habar nu are ca CCM trebuie respectat inaintea OUG 46/2017, o alta perla a Ministrului Misa.

Ati inteles gresit, doamna.
In 2018 putem acorda vouchere in valoare de max 1450 lei, conform OUG.
Cititi declaratiia completa.
Ministrul Dobre este doar consecvent in aplicarea mizerabilei ordonante si atat : "Tichetele de vacanță vor fi prevăzute în bugetul pentru 2018, pentru instituțiile care nu au acordat tichete pentru perioada 1 iulie 2017 — 31 decembrie 2017. Ordonanța de Urgență aprobată pe data de 30 iunie 2017 spune că în perioada 1 iulie 2017 — 30 noiembrie 2018 toți angajații din sistemul public și angajați în cadrul companiilor cu capital majoritar de stat vor primi prime sau indemnizații de vacanță sub forma voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Anul acesta nu s-a ratat, pentru că sunt instituții publice sau companii de stat cu capital majoritar de stat care au acordat deja aceste vouchere de vacanță. Cele care nu au acordat vor acorda începând cu 1 ianuarie 2018, conform bugetului aprobat", a explicat Dobre.

Partea cu aplicarea CCM-ului inaintea OUG nu vrea sa o ia in considerare, asa ca trebuie sa-i dam cu tribunalul in cap.
Punct.

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #11 : Noiembrie 10, 2017, 08:28:49 p.m. »
......Noi aceia care nu înțelegem deloc spiritul dinsilor (liderilor) de sacrificiu,vb.lui Borza se întreceau in adevărate petrecerii la Bucuresti,asa se zbăteau din greu la București . Borza avea toate defectele din lume ,insa avea o singura treabă bună tipul nu mintea. Ne auzim pe facebook cit de curind....tot mai mulți doresc a ne organiza acolo,si pina la urma o vom face.

M-ati dat gata cu Borza.
Tipul nu mintea ??!
Tocmai el !!!
Adevarat, nu mintea, doar respira minciuna ...

Sindicalist

  • Vizitator
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #12 : Noiembrie 10, 2017, 09:47:06 p.m. »
Oricum multi dintre lideri dvs  zonali (colegi) ,îi dau clasa lui Borza ,referitor la minciuna .Sincer nu are rost a polemiza pe acest subiect că  va ieși rău pentru dvs.
« Ultima Modificare: Noiembrie 11, 2017, 06:30:11 a.m. de Sindicalist »

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #13 : Noiembrie 11, 2017, 12:25:19 p.m. »
Cauzele insolventei, identificate de Borza, si rezolvarea lor :

1. Contractele bilaterale de furnizare a energiei electrice  - rezolvata ?
Inca ne mai judecam pe la Tribunale internationale.
A fost comanda politica, mai bine zis rafuiala intre mafiotii de la putere.
Cand nu s-au mai inteles pe comisioane, au inceput sa-si dea la gioale.
Denuntarea contractelor s-a dorit sa fie o bomba de presa, in an electoral.
Evident, pentru Hidroelectrica a fost o masura buna.
De profitat, profita actionarii Hidroelectrica, prin dividende.
Pe piata de energie, efectele se vad acum, dupa 5 ani, si nu sunt cele asteptate.
Acum 5 ani injuram, toti si pe buna dreptate, pe b.d. care cumpara ieftin de la Hidro si vand scump la alti consumatori.
Acum pe cine injuram, cand a crescut pretul la energie ?
Suporta consumatorii, toti.

2. Contractele de achiziţie energie electrică încheiate cu alţi producători - rezolvata
Tot comanda politica. Intre timp, ministrul care a emis HG prin care Hidro a cumparat energie ieftina de la termo a intrat in Parlament. A fost coleg de partid cu Borza, pana cand lui Borza i s-a urcat la cap si i-au dat eject.

Vânzarea de energie electrică pe piaţa reglementată - nerezolvata de Borza.
Nu dadea bine sa creasca pretul la reglementat, adica si la populatie, in timpul campaniei.
Rezolvata de ANRE prin programul de dereglementare care, oricum, era in curs de aplicare, in etape.

3. Costurile cu apa uzinată - nerezolvata nici in ziua de azi.
Sindicatul a actionat statul roman in instanta pe acest subiect si a pierdut, pe lipsa de inetres, fiindca Hidroelectrica nu a intervenit in favoarea sa.

4. Seceta din ultimii doi ani - rezolvata de Cel de Sus.

5. Efectele aplicării contractului colectiv de muncă - rezolvata de Borza prin taieri de drepturi si concedieri
Aici a fost artist. Totusi, toti cei concediati care au vrut sa mearga pana la capat s-au intors la munca sau au acceptat plecare voluntara cu salarii compensatorii suplimentare.
Reprezentati de sindicat.

6. Lucrări de mentenanţă şi investiţii derulate prin filialele Hidroserv - "rezolvata" de Borza.
Efectul - insolventa Hidroserv, cu parfum de faliment.
Insolventa Hidroserv a fost pregatita pentru Borza.
Nu s-a nimerit ...

7. Investiţii de amploare cu componentă hidroenergetică redusă - nerezolvata nici in ziua de azi
A "rezolvat", in scimb, UCMR, HYE, ISPH, ENERGOMONTAJ, HIDROCONSTRUCTIA.
Mii de oameni fara loc de munca, firme de traditie disparute sau pe cale de disparitie.
O intreaga industrie orizontala ramasa fara obiectul muncii.
Loc de intrat pe piata pentru firme straine.

8. Management deficitar - pseudo-rezolvata.
Directori inlocuiti cu persoane selectate aparent profesionist.
Au zburat doar politrucii marunti.
A mentinut, chiar el, pe cei cu greutate politica.
A adus alti politruci, din alte sfere.
Atat.

Daca vreti sa faceti apologia lui Borza, cautati-va alt spatiu, va rog.
In plus, nu mai generalizati.
Nu toti liderii de sindicat au fost sau sunt duplicitari.



Offline electrician suparat

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
    • Vezi Profilul
Re: Info 08.11.2017
« Răspuns #14 : Noiembrie 11, 2017, 12:46:59 p.m. »
Sa nu uitam ca in insolventa am avut ultima crestere salariala.Va rog sa o treceti la NErealizarile lui Borza.
La neREALIZARILE sindicatului nu avem ce sa trecem,ca in urma cresterilor salariale castigam exact la fel.
In acelasi spirit,in an cu profit maxim istoric....,puteti sa ne dublati salariile ca sa luam cu 5% mai putin. >:( >:( >:( >:( >:(
Ca sa se vada ca dl Aurariu raspunde prompt doar cand este atacat la ''persoana''.in rest,cate o postare la 5 zile si nimic despre negociere CCM-cererile sindicatului(adica ale salariatilor)
« Ultima Modificare: Noiembrie 11, 2017, 12:50:05 p.m. de electrician suparat »
NU TAIA CRACA DE SUB TINE DECAT DACA VOR SA TE SPANZURE DE EA.