Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Administrator

Pagini: [1] 2 3 ... 26
1
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Februarie 18, 2022, 11:27:35 p.m. »
Bună seara.
Din informatiile prezentate de liderul departamentului meu, Hidrosind-ul nu a avut trecută pe lista discutiilor, acordarea tichetelor de vacantă. Nici nu s-a pus problema. Reprezentantul sindicatului a avut grijă, ca nu cumva firma să falimenteze, cheltuind prea mult cu odihna salariatilor!

Partial corect.
Nu am solicitat vouchere vacanta.
Am solicitat decontare pachete servicii turistice - vezi propunerea atasata.
Daca ar fi intrat in buget, ar fi fost mai avantajos pentru salariati fiindca are acoperire universala, nu doar pe anumite unitati turistice.
In rest, un singur comentariu la comentariul dvs. : intrebati, inainte de a trage o concluzie.

2
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Februarie 18, 2022, 11:17:28 p.m. »
ne poate spune liderul nostru ales pe viata daca cei de la Cugir tin cont de legea aceea 55 pe care tot o invocati pe aici. au lideri nu papitoi aia

Dvs., un om care stie sa citeasca si sa judece cu mintea lui si nu a papitoiului de lider, ati avut curiozitatea sa cititi Legea respectiva ?
Nu e nevoie sa cititi extrasul trimis de mine ca sa va fie mai usor, puteti sa cautati legea pe net si sa o cititi pe de-a-ntregul.
Dupa ce o parcurgeti, daca nu sunteti prea buimacit, putem discuta la concret.
Seara buna sa aveti.

3
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Februarie 16, 2022, 08:52:36 a.m. »
Perfect, domnule Georgica.
Poti face ce vrei cu banii matale.
Dar si eu pot solicita si impune niste reguli de bun simt intr-un spatiu virtual pentru care, totusi, am o raspundere.
Acest forum nu e o troaca in care sa ne balacarim unii pe altii.
Eu nu am jignit si nu am acuzat aiurea pe nimeni.
Nu e cazul dvs., dar unii chiar vorbesc fara sa gandeasca si fara sa le pese de gravitatea afirmatiilor.
Daca eu te-as face hot, penal, sluga sefului s.a.m.d., fara nicio acoperire, ai sta impasibil ?
Vi se pare ca, daca in Parlament si pe la diverse TV-uri de scandal, se iau unii de gat la propriu si la figurat, trebuie sa le urmam si noi exemplul ?!

4
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Februarie 16, 2022, 07:21:26 a.m. »
Domnule A, am auzit că adevărul doare dar nu credeam că doare în halul ăsta,... mai tmperati-va reacțiile atunci când vi se pune in fata un articol de CCM pe care v-ați pus semnătura,...  eu nu am făcut decât să vă atenționez să nu folosiți același ,, sintagme,, ca în CCM 2021si dv faceți crize de isterie aici pe forum,... Cît despre rezultatele mele să știți că chiar sint mîndru ,..la examenul de avansare am avut 73 de puncte din minim 80 ,...dar mai bine așa pentru că nu sa acordat acea avansare nici la toți cei care au obținut  80 de puncte ,... atît de bine protejează sindicatul dumneavoastră oamenii ,...Anul urmator am obținut cu greu ,, echivalare,, nu avansare și v-am spus că avem salariu mai mic decât toți colegii mei ,... cu aceași pregătire și vechime,... Așa să vă ajute și pe dv ,... sindicatul , cît m-a ajutat pe mine,... Vorbiți de ce hram port ,...?... Am spus întotdeauna lucrurilor pe nume ,.. și așa voi face întotdeauna indiferent de amenințarea dv cu presiuni. și nu sunt eu cel care umblă cu baliverne,...apropo de ,,hram,, dumneavoastră sunteți mîndru de realizări în domeniul sindicatului ,...am intrat zilele trecute pe diferite grupuri de socializare și să vedeți acolo cum vă iubesc toți sindicaliștii din Hidrosind ,....nu pot reproduce,...  Concentativa atenția asupra luptei sindicale ,... nu cu sindicaliștii ,... oamenii sunt destul de înverșunați ,...a început să se strângă în grupuri răzlețe dar bine organizate ,.. cred că sunteți în cunoștință de cauză ,... de aici atîta supărare,..

Nu e suparare, e doar indignarea unui om care nu suporta ipocrizia si tupeul nemasurat.
Foarte scurt, ca sa intelegeti si sa inchidem aceste ultime dispute :
1. Orice punctaj sub barem e sub barem; puteti fi mandru ca ati participat, fiindca multi altii nici asta nu au facut si cam atat.
Faptul ca in anul urmator ati fost pus pe lista de avansari nu la propunerea sefului direct ci direct de catre directorul de sucursala denota exact ce am spus : vi s-a facut un favor si atat, pentru ca regulamentul de avansare nu prevedea majorarea salariilor doar pentru ca unii aveau salarii mai mici decat altii, chiar pe aceeasi functie, ci avansarea functie de rezultatele din anul precedent, punct.
2. Pentru a beneficia de facilitatea numita asigurari voluntare de sanatate, sunt necesare trei conditii :
- dreptul respectiv sa fie prevazut in CCM
- in BVC sa fie prevazuta suma aferenta
- sa fie incheiat un contract cu o firma din domeniu, prin achizitie publica
Articolul din CCM 2020-2021, referitor la asigurari de sanatate, a fost scris in decembrie 2019, la negocieri.
A fost scis ca "incepand cu anul 2021, salariatii pot beneficia ...".
Nu puteam fi siguri inca din 2019 ca vom dispune in BVC 2021 de sumele respective, de aceea s-a scris cu "pot" - daca am fi avut fondurile necesare in 2021, am fi aplicat-o fara sa mai fie nevoie de incheierea unui act aditional la CCM, fiindca aveam deja prevederea scrisa.
Asta nu este o incalcare a legii, nu este inselaciune, nu este caz penal ci este pur si simplu o prevedere corecta din punct de vedere juridic.
Prin urmare, daca nu intelegeti, intrebati inainte de a face acuzatii grave.
3. Oamenii au dreptul sa fie nemultumiti si au dreptul sa-si exprime nemultumirea, este chiar bine ca o fac dar trebuie sa aiba grija si cum o fac.
Nu ai dreptul sa arunci acuzatii de "penal", "inselaciune", "vanduti", "corupti", fara nicio proba si dovada, doar pentru ca esti sub protectia unui id anonim.

V-am dat libertate nemasurata pe acest forum, folositi-o in scop constructiv si cu mijloace corecte.
Daca nu sunteti in stare sa spuneti care articole din CCM sunt la limita legii, care sunt inselaciunile comise de mine sau de sindicat, care sunt faptele penale sau de coruptie la care s-ar fi dedat liderii de sindicat, opriti-va sau manifestati-va in alta parte.



5
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Februarie 15, 2022, 10:57:08 p.m. »
Bună seara.
Ne-am săturat sa tragem nădejde. Sindicatul ne vrea proști. Modul de a discerne a liderului  sindical Aurariu, este vizibil impotriva noastră. El a distrus Hidrosind-ul. Este clar că noi, muncitorii, nu contăm decât ca masă de manevră. Seful meu primeste o marire de 1000 de lei iar eu de 300. Oare de ce? Nu am muncit toti in mod egal? Aha!  El mănâncă cu 5 guri si noi cu una. De ce n-am primi toti o suma fixa egala cu 7,8 % din salariul sefului.  La vară, cu 7.8 % marire, seful meu pleacă in Dubai. Eu merg in cur.
Și apropos: unde dracu sunt fondurile de premiere fantastice cu care se laudă? Cine a fost premiat?

Chestia asta cu muncitorul si seful ...
Am inceput munca in Hidroelectrica din postura de electrician secund, desi tocmai terminasem facultatea, fiindca am vrut musai sa incep in productie si nu la birou.
Respect orice om care munceste, de la muncitorul necalificat si pana la Presedintele Directoratului, dar fiecare om isi are locul lui.
In orice tara din lumea asta si in orice companie, de stat sau privata, exista o ierarhizare a functiilor/posturilor.
Nu toti muncim la fel fiindca munca este cuantificata nu doar prin cantitate si, prin urmare, nu toti suntem platiti la fel.
Dvs. aveti un salariu mai mic decat mine iar eu am un salariu mai mic decat un manager/director, asta este peste tot.

Ca sa lamurim si diferentele, fiindca stiu ca sunt pareri negative pe sistemul de salarizare, retineti urmatoarele date :
- pe grila din sistemul de salarizare actual, raportul salariu maxim / salariu minim este de 9.95.
- pe grila din sitemul de salarizare vechi, cel cu clase si trepte, aveam urmatoarele rapoarte :
   * clasa 60T0/clasa 1TO, raport 24.66 (maxim/minim, la baza);
   * clasa 55T0/clasa 11T3, raport 10.57 (director directie/operator MHC)
Ierarhiile s-au cam pastrat si pot sa va spun ca in restul sistemului diferentele sunt simtitor mai mari.

Referitor la indexare versus majorare salarii cu suma fixa :
Acum 2 ani, am scris in CCM ca majoram salariile prin actualizare cu indicele de inflatie.
Indiferent ca e vorba de inflatia pe anul trecut sau de cea prognozata pe anul in curs, inflatia este un procent si actualizarea trebuie tratata ca atare, adica prin indexare cu procentul respectiv.
Orice alta modalitate de actualizare este contestabila din punct de vedere juridic.
Am nuantat acest lucru pentru anul viitor, am scris posibilitatea majorarii/indexarii salariilor functie de bvc si restrictiile impuse de legea bugetului de stat.
Sa ajungem intregi la anul pe vremea asta si sa avem ce imparti.




6
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Februarie 15, 2022, 10:19:30 p.m. »
  Tocmai de aceste subterfugii cu scop de favoritisme la indemina sefilor directi vrem sa sacapam domnilor ,...acestea sunt menite sa rasplateasca rudele si apropiatii sefilor ,...aceste ambiguitati inserate cu buna stiinta in continutul CCM si cu acordul sindicatului ,trebuiesc eliminate pentru ca au iz penal ,.... in CCM 2021 tot in acest mod ati mai prevazut astfel de promisiuni false , ca de exemplu :   
  Art4.77 - In scopul atragerii si stabilizarii fortei de munca,salariatii HE   ,,POT'' beneficia de contracte de asigurare voluntara de sanatate incheiate de angajator incepind cu anul 2021,in limita unei sume reprezentind echivalentul a 400 E in limita unui an fiscal . Acel cuvint este foarte bine gindint in interiorul frazei ,pentru a evita actiunea in instanta ,... Din aceste motive sindicalistii nu sunt multumiti de rezultatul negocierilor si va cer sa nu semnati acest CCM ,...vrem sa-l trimiteti in centrale in format electronic pentru a ne consulta asupra continutului si sa aducem imbunatatirile pe care le consideram necesare ,.. Semnarea CCM in forma actuala , avind in vedere ca nu ne mai preseaza timpul , cu anumite articole negociate la limita legii si dezavantajul sindicalistilor ,..il vom considera complicitate la inselaciune din partea comisiei de negociere a salariatilor si ne vom adresa instantelor de judecata,....

Domnule MCV, pot spune ca sunteti culmea tupeului ...
O faceti intentionat sau chiar nu realizati ce spuneti ?
Dvs. vorbiti de favoritisme!!!
Hai sa afle lumea ce hram purtati, daca tot va dati corect, cinstit si integru.
Mai intai, va considerati cel mai bine pregatit din centrala dvs. si ati sustinut asta in mod repetat in discutiile cu mine din anii trecuti.
Nu va contrazic, fiindca nu am avut ocazia sa vad ce puteti.
Dar, cand a fost vremea sa o demonstrati, la examenul de avansare, ati dat cu mucii in fasole luand nota sub barem.
Evident, ati dat vina pe cei care au corectat lucrarile, ati considerat ca ati fost inselat, dar contestatie nu ati facut.
Apoi, in anul urmator, cand avansarea s-a facut la propunerea sefului, ati "plans" atat la mine cat si la liderul dvs. pana cand ati obtinut-o : in ciuda opozitiei sefului, care va cunoaste foarte bine, ati fost pus pe lista de avansare.
Ati beneficiat de un favor si acum o faceti pe marele moralist !!!
Cum se numeste asta ?
Tupeu sau neusinare ?
Alegeti dvs.

Mai departe : continuati sa dezinformati, din pura placere de a fi Gica-contra sau chiar intentionat.
Articolul referitor la asigurarile de sanatate in care este scris "salariatii pot beneficia ... in limita a 400 euro" este cel din actualul CCM, se vede si din textul lui ca se refera la anul 2021 si nu la 2022.
Pentru 2022-2023, este folosita sintagma clara "beneficiaza" si limitele sunt cele pe care vi le-am spus (125 respectiv 250 euro).
De ce imi mai cereti sa va informez daca nu tineti seama de ce va spun ?
De ce dezinformati in asa hal ?
Din nou, cat tupeu puteti avea ?

In final, care sunt articolele negociate la limita legii si care sunt in dezavantajul sindicalistilor ?
Puteti sa le redati ?
Aveti habar ce inseamna complicitate la inselaciune ?
Va rog sa va jucati cu vorbele in alta parte.
Pe acest forum, veniti cu chestiuni concrete si corecte, nu cu baliverne.
Mai lasati RTV-ul sau folositi telecomanda, pe bune, schimbati canalul ...




7
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Februarie 14, 2022, 11:48:34 p.m. »
Ce înseamnă COMPONENTA SALARIALĂ VARIABILĂ ,.... ȘI CUM GINDITI CĂ VA FI IMPLEMENTATĂ ,... pe ochi frumoși,...? pe cumetrie?.. ,...sau pe pregătirea profesională ,...? Și cum o veți demonstra ?

Daca ar fi doar dupa mine, pe modul in care isi face treaba omul zi de zi, saptamana de saptamana, luna de luna.
In treaba asta intra si pregatirea profesionala, evident.
Dvs. stiti povestea bine...

8
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Februarie 14, 2022, 03:13:31 p.m. »
Întrebări concrete  :  Unde este prima de vacanță sau voucherul de vacanță ?   Cum mă ajută pe mine care sunt la doi pași de minimul clasei D  ,... indexarea grilei cu raportul 2550/2250 =13.33% ?...     Ce înseamnă ,, SE INTRODUCE COMPONENTA SALARIALĂ VARIABILĂ ,,. .. și care sunt CRITERIILE DE PERFORMANTA,, la care v-ați gândit pentru acordarea acesteia ?   Concret 7,8 % va fi valoarea totală a indexării de la 01-03-2022 ?...                       

Daca ati fi la minimul din banda D, atunci indexarea grilei (adica a limitelor acesteia pentru fiecare banda) cu un procent mai mare decat cel cu care se indexeaza salariile chiar v-ar ajuta, fiindca ar trebui sa fiti adus la minimul din banda respectiva, adica ati castiga mai mult de 7.8%.
Dar nu cazul dvs., stim bine, e doar retorica dvs. obisnuita.
Da, valoarea indexarii de la 01 martie este de 7.8% pentru toata lumea si poate fi mai mare pentru cei care sunt acum la minimul benzii.

Voucherele de vacanta nu intra in buget, in acest an.
Toti vrem si vouchere si asigurari si pensii facultative si indexare si de toate ... si toate odata.
Intre vouchere de vacanta, care ar inseamna 3500*1450 = 5.075.000 lei pentru un an de zile si chiar daca nu sunt folosite de toti salariatii, raman bugetate, am ales asigurari de sanatate si pensii facultative care, impreuna, inseamna 3500*2*5*125 = 4.375.000 lei pentru 2022 dar vbor ramane si in 2023, cand valoarea se dubleaza.

9
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Februarie 14, 2022, 03:03:36 p.m. »
Domnule Aurariu, cu siguranță ați aflat de demersurile angajaților de a forma alt sindicat. Probabil ăsta e și motivul pentru care, împreună cu administrația, ați grăbit demersurile pentru semnarea unui nou CCM, deși acum câteva săptămâni spuneați că trebuie să treacă starea de alertă plus maxim 90 de zile după, pentru a semna un nou CCM. Nimeni nu a văzut prin hidrocentrale să ne fi cerut părerea și un mandat clar din partea noastră referitor la ce și cât negociați. N-am auzit pe nimeni să fie de acord cu semnarea CCM pentru 2 ani. Dacă veți primi notificări clare și oficiale din partea sindicaliștilor să nu semnați fără a ne fi consultat și fără a avea mandat din partea sindicaliștilor și toruși semnați, acestea vor fi folosite în instanță.

1. Apartenenta sindicala este o libertate consfiintata de lege.
Aveti tot dreptul sa faceti alt sindicat.
Acesta poate deveni reprezentativ la un moment dat sau poate sa ramana, ca si altele, un sindicat fantoma.
Eventual, va fi condus de un lider care si acum e pe linie moarta si care a reusit "performanta" sa fie dat deoparte de 1000 de oameni.

2. Ce am spus acum cateva saptamani - cititi inca o data, va rog.
Citez din informarea respectiva, cea din decembrie.
Desi CCM este incheiat pana la 31.12.2021 si ar fi trebuit sa incheiem un nou contract sau sa decidem prelungirea celui existent (cu maxim un an), Legea 55/2020, cea prin care a fost instituita starea de alerta, prevede prelungirea contractelor colective de munca pe durata starii de alerta si inca 90 de zile de la incetarea acesteia. Prin urmare, daca partile semnatare ale CCM (sindicatul si administratia) nu ajung la un acord in urma negocierilor, CCM se prelungeste prin efectul legii mentionate.

3. Am negociat maximul care putea fi negociat in momentul de fata.
Cred ca puteti sa faceti un calcul simplu si din care se observa ca 6.5*12=7.8*10.
Restul e bonus.
Dar unii dintre dvs. nu puteti intelege, pentru ca pur si simplu nu va intereseaza legea, va intereseaza doar parerea dvs.

4. Nu e o graba provocata de dvs in semnarea CCM-ului, ci e un calendar care trebui respectat.
V-am scris deja asta, e drept ca nu v-am scris si termenele exacte : mai intai, trebuie aviz Directorat, apoi trebuie convocata sedinta CS cu minim 5 zile inainte pentru aprobare si abia apoi se depune la ITM.
Daca esti prevazator, iti lasi 2-3 zile lucratoare de rezerva, nu te duci la ITM pe 28 februarie ...

10
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Februarie 14, 2022, 02:38:42 p.m. »
Si sunteti multumit de aceste rezultate ale negocirilor ?

Pentru 2022, da.
Pentru 2023, vom vedea ce situatie financiara si ce legislatie avem la momentul respectiv.
Asa cum am spus deja, nu putem estima de pe acum.

11
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Februarie 14, 2022, 07:25:34 a.m. »
Buna dimineata.

Asa cum am mai scris deja, pentru anul 2022, conform Legii 317/2021 – Legea bugetului de stat, la Hidroelectrica S.A. este posibila majorarea cheltuielilor de natura salariala bugetate pentru anul precedent cu indicele de inflatie prognozat pentru anul 2022, care este 6.5% iar pentru anul 2023 este de 3.7%. Tot conform legii, Hidroelectrica este obligata sa inainteze BVC spre aprobare in termen de 45 de zile de la data publicarii legii bugetului de stat.

Avand in vedere ca negocierile initiate de administratie la finalul anului trecut s-au incheiat fara o intelegere si CCM Hidroelectrica s-a prelungit prin efectul Legii 55/2021 privind starea de alerta, Sindicatul a initiat o noua negociere a CCM, revendicarile cu care am pornit la negociere fiind aceleasi pe care le stiti - cele din noiembrie 2021.

Sedinta de deschidere a fost pe data de 03 februarie.
La aceeasi data angajatorul si-a indeplinit obligatia oficiala de consultare a sindicatului pe proiectul de BVC pentru anul 2022, discutii preliminare avand loc si in perioada anterioara.
In perioada 3-12 februarie au avut loc sedintele comisiei de negociere.
La data prezentei, BVC 2022 este aprobat de catre Directorat, avizat de Consiliul de Supraveghere, inaintat catre ministerele abilitate in vederea aprobarii prin HG.

Anvelopa salariala in care trebuie sa ne incadram pentru anul 2022 fiind limitata conform celor de mai sus, am ales ca, din solicitarile salariatilor si implicit ale sindicatului, sa concretizam in primul rand indexarea salariilor pentru acoperirea inflatiei respectiv majorarea/introducerea unor drepturi salariale identice pentru toti angajatii.

Rezultatele negocierii - le veti gasi pe mail Hidroelectrica (outlook), le veti primi si prin intermediul liderilor dvs.

Probabil ca veti considera ca este insuficient.
Raportat la rezultatele Hidroelectrica, asa si este.
Totusi, in conditiile date, in care legea ne limiteaza drastic, consider ca rezultatul negocierii este cel putin rezonabil.
CCM-ul ne-ar fi dat dreptul la o indexare cu 7.8% de la 01 ianuarie (aceasta fiind rata inflatiei raportata de INS in luna decembrie 2021, pentru perioada noiembrie 2020-noiembrie 2021), dar legea bugetului de stat a schimbat totul si a impus un procent mai mic, de 6.5%.
Avand in vedere ce inseamna aplicarea legii fata de aplicarea CCM, contradictie prin care deja am trecut si nu am avut castig de cauza, orice discutie pe acest subiect este doar retorica.

Anticipand o intrebare pe care o vor pune multi salariati, spun acum si de ce am ales sa negociem un CCM pe doi ani : pentru stabilitate.
Pur si simplu nu putem estima de pe acum ce restrictii vom avea in anul 2023 pe parte de salarizare si nici pe ce venituri ne vom putea baza.
In contextul crizei energetice actuale, este foarte posibil sa ne intoarcem la pret de productie reglementat in anul 2023 si sa fim obligati sa livram o cantitate mare de energie la pret putin peste costurile de productie.
Sunt presiuni pentru reglementare si pentru anul in curs, din fericire am vandut deja mare parte din cantitatea de energie pe care o putem produce si nu ne va afecta foarte puternic eventuala reglementare pe ce a ramas disponibil.

CCM-ul urmeaza sa fie avizat de catre Directorat si aprobat de catre CS, apoi trebuie semnat de catre ambele parti (administratie si sindicat), urmand sa fie inregistrat la ITM inainte de 01 martie.
In acest punct ne aflam acum.
Daca acesti pasi nu sunt parcursi in totalitate, o vom lua de la capat cu negocierile, la 45 de zile dupa incetarea starii de alerta si vom avea (sau nu) un CCM prin iunie-iulie, in baza aceluiasi BVC, fiindca legea nu o mai schimba nimeni.

Daca aveti intrebari concrete, va rog sa le adresati.
Voi raspunde in prima fereastra de timp liber.

Cu stima.
Nicolae Aurariu,
Presedinte Hidrosind.




12
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Decembrie 19, 2021, 12:34:02 p.m. »
Asa-i, domnule "marius".
La ei salarizarea este prin lege (153/2017), nu prin CCM.

13
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Decembrie 14, 2021, 01:44:56 a.m. »
Bună seara dnilor Lideri Hidrosind!

Nici mie nu-mi place să mă hârâie cineva cu probleme pe care nu le pot rezolva dar trebuie clarificate anumite situații controversate din aceste zile amărâte! Eu, un angajat simplu al HE, v-am ales să mă reprezentanți în fața Administrației!

1.   Credeți că sunteti persoanele potrivite pentru a reprezenta niște sindicaliști, care au așteptări mai mari decât puteți realiza Dvs?
2.   Considerați că cea mai bună abordare a discuțiilor cu sindicaliștii care v-au ales lideri, este atacul?
3.   Considerați că sindicaliștii care postează pe acest forum nu au dreptate?
4.   Sunteți convinsi că Administrația Hidroelectrica aplică o politică corectă de fidelizare a resursei umane, resursă care-i dublează profitul?
5.   Nu considerati că e o formă de șantaj  si intimidare, menționarea inițialei unui sindicalist Hidrosind, in cursul unui dialog sindical pe un forum ?

În speranța că nu v-am supărat, vă multumesc pentru răspunsuri!

1. Da, cu obs. ca intotdeauna poate fi loc si de mai bine.
2. Nu, dar ideea pe care o prezentati este falsa.
Nu am vazut vreun atac al vreunui lider, pe acest forum, desi ei sunt vesnic atacati, la modul general si la gramada.
Unele postari ale mele, mai acide, sunt simple replici, pentru ca nu pot tolera neadevarul.
Nu va plac ?!
Dvs. considerati ca, daca i-ati ales pe unii, aveti dreptul sa-i atacati la nesfarsit fara suport real si fara nicio reactie ?
V-ati (ne-am) invatat sa injuram pe toti cei care au o functie de conducere sau de raspundere, indiferent de organizatie : de la KWJ pana la ultimul directoras sau functionar de la primaria din catun, nimeni nu e bun de nimic.
Nu merge la nesfarsit asa.
3. Sunt destule intrebari, dorinte si chiar solutii corecte, dar si multe altele gresite si neproductive.
Din pacate, multe discutii aiurea sunt provocate de chestiuni personale, care nu-si au locul aici.
Altele, din necunoasterea sau ignorarea unor realitati.
Greselile pot fi corectate, dilemele pot fi deslusite, daca cei in cauza sunt dispusi sa asculte raspunsurile oferite.
In schimb, e tare greu de luptat cu reaua credinta si cu prezumtia de vinovatie ...
4. Sunt convins ca administratia nu aplica nicio politica de fidelizare a resursei umane, fiindca nici nu prea vrea si nici nu prea stie cum sa o faca.
5. Nu. Daca un membru de sindicat se considera amenintat de simpla mentionare a unei initiale, care poate fi atribuita la sute de salariati, pai ce va face respectivul cand va dori sa mearga la "greva" si seful lui il va la la 11m de adevaratelea ?!
Cine va fi de vina atunci, tot liderul lui, ca nu-l apara de urgia conducerii ?
Fara suparare, asa nu mai cucerim America veci pururi ...

14
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Decembrie 14, 2021, 01:02:58 a.m. »
Buna ziua!Domnule președinte,cu tot respectul,dar oamenii au și dreptate in ceea ce scriu și spun pe acest forum.Fiecare o face in felul lui,dar concluzia e clară:sunt nemulțumiri adunate și speranțe spulberate.După ce am fost ,,bombardați” cu știri ,pe toate canalele MASS-MEDIA,cum ca aceasta firma a doborât record după record la profitabilitate,e normal ca noi,cei ce lucram in cadrul acestei societăți,să avem așteptări,mai ales ca CCM-ul trebuia renegociat.Dumneavoastră ați fost pus in fața unui fapt împlinit de către partenerii de dialog și ,,ferecat” in ,,cămașa de forță” a legislației,parteneri care a scos acest AS din mîneca și invocă starea pandemică și legea cu pricina.Întrebările noastre(și cind spun ,,noastre” credeți-mă ca suntem mai mulți care ne regăsim prin această postare)sunt :nu cumva ați fost prins cu temele nefăcute la aceste negocieri?Va așteptați la invocarea legislatiei in aceasta situație?Credeți ca se putea anunța,chiar și pe acest forum,faptul ca exista un astfel de risc?Cel puțin,sindicaliștii nu își mai făcea speranțe.Dacă rămâne acest CCM,mai putem beneficia de indexarea cu media inflației?Macar așa,de consolare pe sfirsit de 2021!Cu stima!

Legea e din 2020, evident ca stiam ce contine.
Extrasul din lege a facut parte din materialele puse in mapa fiecarui participant.
Am discutat aceste aspecte la conferinta, la inceput de octombrie.
Nu era util pentru noi sa sun "demobilizarea" si nici acum nu o voi face.
Prevederea din lege e un dezavantaj, dar si un avantaj, in acelasi timp.
Oamenii trebuie sa aiba speranta si sa puna presiune, dar presiunea trebuie sa fie pozitiva, nu doar refulari de frustrari.
Dvs. intelegeti foarte bine ce am scris acum, sper sa priceapa si altii.

Prelungirea inseamna mentinerea prevederilor CCM, cu modificarile pe care convenim sa le facem (daca cadem de acord) sau mentinerea in integralitatea lor, daca nu cadem de acord pe modificari si CCM se prelungeste de la sine, prin efectul legii 55/2020.

15
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« : Decembrie 12, 2021, 08:27:52 p.m. »
Nu e vorba de mustruluiala sau besteleala.
Eu nu am jignit pe nimeni iar voi va suparati pentru cate o zeflemea, ca doar asta imi permit.
Am inteles, atata puteti, asta este.
Uite, o sa schimb stilul : o sa ignor mesajele de genul "lider de sindicat=pasta de electrozi" si voi raspunde strict la intrebarile concrete.
Dar nici nu voi mai tolera acuzele aiurea, n-aveti decat sa schimbati canalul.

In rest, daca nu intelegeti ca vaicareala continua (voi va lamentati la adresa liderilor, ei la adresa voastra, adica toata lumea se vaita de toata lumea in cel mai pur stil romanesc) serveste doar administratiei, inseamna ca nu intelegeti nimic.
Tot fara suparare.

Partea concreta, care intereseaza : am spus ca nu am semnat si este evident ca nu voi semna un AA de prelungire a CCM in conditiile propuse de administratie in momentul de fata. La fel de evident este, si am spus deja asta, ca CCM-ul se prelungeste prin efectul Legii 55/2020, daca partile nu se inteleg.
In CCM-ul actual este prevazuta si majorarea periodica a salariilor prin actualizare cu indicele anual de inflatie declarat oficial de INS pentru anul precedent. Mai departe, om vedea.


Pagini: [1] 2 3 ... 26