Autor Subiect: Toamna se numara bobocii  (Citit de 8407 ori)

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Toamna se numara bobocii
« : August 20, 2021, 09:03:41 a.m. »
Nu cu mult timp in urma apropierea toamnei sporea infrigurarea ce cuprindea pe toti cei care evolutia veniturilor lor pe urmatorul an era de o importanta cruciala. Costul traiului zilnic crescand continuu si aparitia pe piata muncii de oferte salariale mult mai atractive decat cele oferite de He a determinat chiar pe unii dintre proaspat castigatori de posturi scoase la concurs sa-si reconsidere dorinta de a lucra ca hidroenergetician si sa renunte.
Din pretentia expresa a adm. de a avea contract pe doi ani distanta dintre valoarea retributiei personalului executiv si cel operativ a crescut si mai mult,iar interesul sindicatului pentru a se opune acestei tendinte a scazut in aceeasi masura.
Cresterile de preturi din ultima perioada si cele prognozate a ne lovi in viitorul apropiat ar trebui sa alarmeze pe toata lumea,mai ales pe cei care,datorita functiilor castigate in urma unor alegeri prezumtiv conforme cu dorinta maselor,se vor prezenta la viitoarele negocieri de CCM.   
Daca unii dintre reprezentantii sindicali au inceput sa uite sau sa ignore calitatea functiei lor sa reciteasca Statutul Hidrosind care prevede ca un lider sindical are obligatia statutara de a depune toate eforturile si a uza de toate mijloacele legale pentru a castiga noi drepturi pentru membri,pierderea celor deja castigate nefiind sub nici o forma acceptata.
Administrarea cotizatiei sindicale fara a da explicatii detaliate membrilor nu e statutara si nici suficienta pentru detinerea unei demnitati in conducerea sindicatului.
Calitatea de om comunicativ,atent la nevoile si sugestiile oamenilor ar trebui sa insoteasca o persoana doritoare a unei functii de conducere in sindicat,acestea si nu vechimea detinerii pozitiei.
Vorba adm.:performanta activitatii trecute si rezultatele concrete ar trebui sa recomande pe cei care acced la aceste posturi.

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #1 : August 21, 2021, 09:59:18 a.m. »
Administratia si-a facut cunoscute deja in presa intentiile sale fata de posibile cresteri salariale pentru urmatorul CCM.
Pare ca nu are nici o grija ca cineva ar contesta sau pune semnul intrebarii pe valoarea de 9 la suta.
Cu o siguranta si o incredere totala afirma ca salaratii vor fi supermultumiti.
Ar putea cineva din conducerea sindicala sa confirme sau nu daca au avut loc discutii pe aceasta tema?
Cu ce revendicari se va prezenta aceasta la negocieri?
Dar cand se vor tine sedinte cu membri in care sa se consemneze asteptarile acestora si care vor reprezenta obligatoriu punctul de plecare la negocieri?
Cand au de gand liderii sa faca o informare prealabila?
« Ultima Modificare: August 23, 2021, 11:00:17 p.m. de robu »

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #2 : August 28, 2021, 09:29:14 a.m. »
Sa inteleg,dupa linistea totala din aceasta saptamana,ca subiectele considerate de mine de o mare insemnatate nu prezinta atata importanta incat sa determine pe domnul Aurariu sa intervina cu precizari autorizate sau pareri lamuritoare?
Sa nu conteze nici faptul ca in unele sucursale oamenii sunt hotarati sa mearga benevol si voluntar la Bucuresti in preajma si in timpul negocierilor pentru a sustine conducerea sindicala si dovedi administratiei cat si capilor Hidrosind ca de data asta nu se vor multumi doar sa semneze ca primarul hartiile continand noul CCM?
Acestia se numara printre cei care s-au saturat sa inghita la nesfarsit sintagma :,,Asta e,nu s-a putut mai mult" si doi ani sa-si blesteme soarta de a lucra la o firma ce declara anual profit istoric,dar  angajatilor sai de rand le rezerva doar firmituri. 
« Ultima Modificare: August 28, 2021, 11:04:09 p.m. de robu »

George T.

  • Vizitator
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #3 : August 28, 2021, 11:45:03 a.m. »
Dupa toata tevatura prin sali de judecata etc. angajatii de la METROU au ramas cu cresterea salariului de 18%. Ar fi un punct de plecare in negocierile de la finele anului ...

Offline CENTRALIST

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #4 : August 29, 2021, 12:19:37 a.m. »
 Linistea din ultimele saptamini stimati colegi arata foarte clar , starea de agonie in care este acest simulacru de sindicat ,...pentru ca eu nu ma simt sub nici o forma  reprezentat de acest ,,teatru de papusi " manipulat de catre Administratie care nu vrea sa fie deranjata la impartirea profitului istoric ,...reducind cit mai mult cheltuielile cu resursa umana aceasta fiind considerata o masa neglijabila,...
  Deci nu avem prea multe sanse sa ne cistigam drepturi decente de munca si salarizare  demne de o societate cu profituri uriase , decit prin miscari spontane,pasnice si bine organizate ,,fara stirea liderilor de sindicat alesi sau realesi in cercuri restrinse , dupa reguli doar de ei stiute" ,...(statutul Hidrosind l-au parolat sa nu le fie furat modul de organizare si strategiile de atac asupra conducerii ) acestia nu sunt interesati de interesele sindicalistilor doar de pastrarea locurilor caldute si eventual sa ia pulsul maselor din teritoriu si sa raporteze la superiori ,...care la rindul lor roaga Conducerea sa mai arunce citeva firimituri si la multime,..si strategia asta merge de ani buni,...acum va intreb oare cit o sa va mai mearga sa batjocoriti sindicalistii Domnilor Lideri ?.....

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #5 : August 29, 2021, 12:21:18 a.m. »
Se pare ca societatii ce apartine statului si care de multi ani consuma prea multe resurse pentru ce servicii ofera ,faptul ca fiinteaza in capitala unde se afla ,, painea si cutitul"tarii ii confera acesteia atata importanta sociala incat poate influenta chiar si deciziile completurilor de judecata.
Apropierea inceperii anului scolar si posibilitatea aparitiei de sincope in transportul in comun intr-un oras deja gatuit de blocaje rutiere e cheia succesului in aceasta cauza.
Impactul social al unei actiuni greviste in cazul unei hotarari nefavorabile ar fi fost mai scump pentru bugetul statului dacat marirea acordata.
Ghinionul nostru este o suma de ghinioane.
Unul e ca suntem imprastiati prin toata tara.Greu de mobilizat si coordonat.
Altul ar fi ca de-a lungul timpului ni s-a implementat cu succes ideile cum ca ,,capul plecat sabia nu-l taie"urmat de ,,la poarta mai asteapta o suta" folosit anterior insolventei,ca acum,contrar realitatii,sa se afirme ca ,,cel mai bine pentru voi e aici".Orice initiativa a fost complet eliminata.
Samanta nepasarii si a indiferentei pentru soarta viitorului a fost sadita incredibil tocmai de cei ce ar fi trebuit sa intretina focul activitatii sindicale nu sa-l stinga.Culmea aberatiei.
Mai pe sleau, Hidrosind nu se poate compara cu Metrorex cum nici metroul nu se aseamana cu Hidroelectrica. 

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #6 : August 29, 2021, 12:36:30 a.m. »
O sa le mearga mult si bine pentru ca ei stiu ca nu li se poate opune nimeni.Sistemul ticalosit e atat de eficace incat daca un idealist altruist incearca sa schimbe ceva isi va rupe capul in mod sigur si cel mai rau:va fi singur.
Intentiile bune intotdeauna costa mult si nu oricine e dispus sa joace ruleta ruseasca. 

Offline jorj

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #7 : August 29, 2021, 07:55:59 a.m. »
Bună ziua stimați colegi!
Pe lângă propunerile privind salariile mărite proporțional cu veniturile fabuloase ale firmei, reprezentanții noștri ar trebui sa militeze pentru:

- Acordarea tichetelor de vacanta pentru salariati;
- Asigurări private de sănătate plătite de firmă;
- Contribuția firmei la pensia privată a salariaților;
- Evaluarea corectă a riscurilor și condițiilor de muncă din centrale;
- Modernizarea echipamentelor tehnologice precum și îmbunătățirea condițiilor de muncă;
- Întocmirea documentațiilor pentru incadrarea locurilor de muncă în condiții deosebite și speciale.



Offline CENTRALIST

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #8 : August 29, 2021, 08:55:09 a.m. »
  Va fi greu dar nu imposibil stimate coleg, jumatate dintre sindicalisti vor lua pozitia ghiocelului intradevar pentru ca asa sau obisnuit ,...dar cealalta jumatate , care mai are putina demnitate si poate tine capul sus vor lua atitudine si isi vor cere drepturile cu sau fara implicarea Liderilor aserviti conducerii,... Sunt foarte multi colegi care nu mai suporta sa li se ia banii inapoi cu dobinda , sa li se spuna ca in centralele noastre la citeva zeci de metri sub pamint , in cimp electromagnetic de diferite intensitati , instalatii vechi de peste 40 de ani in care iti faci semnul crucii inainte de a face o manevra si cu echipament de protectie inadecvat ,insuficient dar cu verificari la limta normativelor,...sunt Conditii Normale de munca,..
  Sunt colegi din sistemul energetic, care sunt platiti cu salarii decente , beneficiaza de prima de vacanta si chiar decontarea unor cheltuieli de cazare in perioada concediului, au bonuri de masa de 20 lei , au asigurare privata de sanatate platita de societate si echipament de protectie de ultima generatie,....pentru ca liderii lor de sindicat sunt interesati direct de soarta sindicalistilor,...

Offline Un mecanic

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #9 : August 30, 2021, 12:03:16 p.m. »
Bună ziua,
După cum se vede administrația are bani pentru cartele de acces/cititoare biometrice  pentru accesul la muncă și nu pentru echipamente noi sau bonuri de masa. I-am dat peste cap cu cele 15 minute...

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #10 : August 31, 2021, 10:38:39 p.m. »
Cu asa sindicat adm.poate sa stea linistita ca nimeni nu ii va da batai de cap la semnarea unui nou CCM pe doi ani. Legatura intre membri si lideri e suspendata de cei din urma pana la o data ulterioara cand vor inainta plictisiti niste cifre scremute si explicatiile penibile aferente.
Prin definitie sindicatul e forma acceptata de lege de a castiga noi drepturi pentru cei ce muncesc și care nu doresc sa se afle la discretia angajatorului.
Astfel isi aleg niste persoane de incredere care sa le reprezinte interesele. Modul si calea de atingere a acestor tinte se stabilesc in urma unor consultari cu membrii.
In lipsa parcurgerii acestor etape activitatea sindicala e compromisa,iar viitorul catorva mii de oameni va fi decis dupa bunul plac al adm.
Judecand daca prevederile clare din statutul Hidrosind au fost respectate de catre lideri, comportamentul acestora a dus la incalcarea unui numar mare de articole,pierzand astfel calitatea de reprezentare.
Lipsa comunicarii, a informarii corecte si in timp util despre intentiile conducerii sindicale a facut ca un numar mare de sindicalisti sa se intrebe daca acest sindicat mai merita investit cu incredere.
« Ultima Modificare: Septembrie 01, 2021, 07:12:54 a.m. de robu »

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #11 : Septembrie 01, 2021, 11:58:21 a.m. »
Buna ziua domnule Matasa. V-am vazut logat la forum in continuu de azi dimineata.
Ce parere aveti de cele afirmate pana acum in acest subiect?
Nu aveti dezlegare de la liderul sef?
Sunteti poate doar in supraveghere si ii trmiteti rezumatul mai tarziu?
Vi se pare normala o asa relatie de distantare intre conducerea sindicala si membrii de rand acum cand se apropie prelungirea CCM-ului(nu pot numi negociere acel simulacru ).

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #12 : Septembrie 01, 2021, 01:00:57 p.m. »
Chiar asa sta treaba domnule Matasa?
Dupa o simpla intrebare ati si disparut.
Pacat de forumul acesta
,declarat al discutiilor libere si de oamenii amagiti cu vorbe goale.

Offline Matasa Adrian

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #13 : Septembrie 02, 2021, 06:36:57 a.m. »
Nu am disparut. Eu sunt logat tot timpul si citesc tot. Nu-mi trebuie dezlegare de la Liderul Sef. Dar cum dumneavoastra vorbiti degeaba fara sa va bage nimeni in seama, ce va face sa credeti ca pe mine m-ar baga cineva?!?!?!?! Oricum eu sunt constient ca nu vom obtine nimic la fel ca anii trecuti. atat timp cat plecam de la o cerere pentru marire de salar de 10 - 15% si nu plecam de la 50 - 75% in contextul dublarii preturilor nu vom obtine nimic. asa ca astept sa vedem cu ce mandat merge Liderul Sef la Administratie si cu ce reyultate vine sau daca din cand in cadn ne spune cum sta treaba. directoratul are un mandat clar pe care nu-l incarca fara acordul celor de deasupra lor..noi suntem sub Liderul Sef, asa ca.....

marius

  • Vizitator
Re: Toamna se numara bobocii
« Răspuns #14 : Septembrie 02, 2021, 08:57:32 a.m. »
Buna ziua dragi colegi (valabil doar pentru unii care au coloana vertebrala,nu pt lingai!)
De multe ori,in decursul anilor am sous foarte clar ca singura solutie pentru a face un sindicat al nostru si nu al administratiei este sa ne facem cerere de a iesi din acest sindicacat si a crea unul nou,unul real,unul in care toti sa ne putem spune pasurile,sa ajutam,sa sprijinim lideri,etc.Sa fim o a doua familie!E greu,dar se poate!
Ne place la aproape toti sa ne vaicarim,sa ne plingem de mila,dar nu sa facem ceva concret!
Din pacate cred ca asa vom muri!!!!!!!!!
Este chiar asa greu sa punem bazele unui sindicat cinstit,al nostru????
Am mai spus si la actualii lideri mergeti cu un avocat specializat in dreptul muncii la negocieri!!!!!!Si credeti-ma ca HE se va caca pe ea atunci cind cineva vorbeste cu ei dupa articol din lege!!!!Dar e clar ca nu se doreste asa ceva!!
L-am rugat pe dl.Aurariu sa ne comunice cu minunatele avocate angajate de el,doar de el, cite procese au avut in total de cand sunt angajate,cate au cistigat definitiv cate au pierdut definitiv!Nici pina azi nu am primit raspuns!Bine ca aceste doamne dupa banii nostri traiesc nu bine,ci minunat de bine!!!!
Cu stima si ne revedem in ianuarie cu 9 la suta,daca nu cumva va scadea inflatia la 1 la suta (a se vedea indexarea din ianuarie 2020)