Autor Subiect: Priorități pentru Hidrosind  (Citit de 2298 ori)

Offline jorj

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Priorități pentru Hidrosind
« : Decembrie 29, 2018, 06:32:27 p.m. »
Bună seara!
Deci,  parteneriatul lideri Hidrosind/Conducere, a decis că 3000 de oameni din Hidroelectrica nu merită nici o mărire de salariu în 2019. Numai 400 de salariați merită. Cam ciudat procentul avand in vedere că toți au contribuit la producția pe 2018.

Dar, în afară de mărirea salariilor, puteți face multe lucruri, spre binele oamenilor. Unele din ele le voi enumera mai jos!

1. Să solicitați administrației să ne aducă echipamentul de protecție și de lucru restant;
2. Să solicitați indexarea salariilor cu indicele de inflație;
3. Să solicitați compensarea a 50% din valoarea BOT pentru refacerea capacității de muncă a salariaților;
4. Să solicitați tichete de vacanță pentru toți salariații;
5. Să solicitați contribuția firmei la plata pensiei private, pilon 3, pentru fiecare lucrător in limita a 400 E anual,  conform legii.
6. Să solicitați firmei incheierea de asigurări de viață și de sănătate private, pentru fiecare salariat beneficiari fiind ei și familiile lor;
7. Să solicitați firmei să doteze centralele cu mijloace de rezervă pentru comunicare, telefoane mobile și stații radio eficiente, cele existente fiind depășite tehnic;
8. Să solicitați firmei expertizarea corectă a locurilor de muncă și incadrarea personalului operațional din exploatarea amenajărilor hidroenergetice de suprafață , cel puțin în grupa II de muncă iar cei din subteran in grupa I.
9. Să solicitați firmei crearea in fiecare sucursală a unor școli de ucenici pentru electricieni și mașiniști, având în vedere că o parte majoră din personalul societății are o anumită vârstă și se apropie de vârsta pensionării!

Astea și multe altele se pot face pentru oameni, nu ? Abia atunci vom vedea și noi că Hidrosind-ul lucrează pentru oameni!



Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Priorități pentru Hidrosind
« Răspuns #1 : Decembrie 29, 2018, 11:04:38 p.m. »
Cam ciudat ca nu sunteti prea atent ... am spus ca despre BVC discutam in ianuarie, asta inseamna ca inca nu s-a decis nimic.

Despre cele enumerate de dvs. :
1. Procesul de achizitie EIP este pe final, in ianuarie are loc analiza ofertelor, sper sa avem un castigator si sa se semneze contractul cat mai repede
2. Solicitat, cu plus peste inflatie
3. Nu voi solicita asa ceva, ar fi o cheltuiala ineficienta pe actualul cod fiscal (este considerata cheltuiala de natura salariala, adica supusa platii contributiilor de 35% si a impozitului de 10%)
4. Solicitat
5. Solicitat
6. Solicitat, pentru salariati, conform prevederi legale
8. Este in curs achizitie pentru efectuarea de masuratori de camp elmg. si zgomot, o prima faza a licitatiei pe SEAP a fost anulata fiindca ofertantii nu au respectat cerintele minimale din caietul de sarcini. Am facut demersuri pentru completarea anexei 2 la legea pensiilor (locuri de munca in conditii speciale) cu activitatea de exploatare, intretinere si reparatii desfasurata in CHE subterane. Reevaluarea locurilor de munca pentru incadrarea in conditii de munca se va putea face doar dupa ce intra in vigoare (daca intra) proiectul de modificare a legii pensiilor, actuala lege nepermitand acest lucru
Vom vedea daca si ce rezultate vor fi, pentru toate cele de mai sus.

9. Am discutat despre asta acum vreo 5-6 saptamani, cand am negociat planul de formare profesionala pe 2019 si m-am ales cu zambete ironice, inclusiv de pe partea mea, asta nu inseamna ca am renuntat. Cred ca ar fi prea mult cate o scoala in fiecare sucursala, dar 2 pe Hidroelectrica, pentru inceput, ar fi absolut necesare. Pentru 2019, am stabilit reluarea formarii profesionale externe, pentru aprox. 500 muncitori. Sper sa nu ni se mai puna bete in roate la achizitia formatorilor.
 
7. Pentru acest punct, ar trebui sa am o situatie concreta. Nu este apanajul sindicatului, fiecare sef CHE/sectie ar trebui sa prevada in PASS aceste lucruri. Sindicatul o poate face daca i se aduce la cunostinta situatia in sensul ca s-a solicitat pe caile normale si nu s-a rezolvat. Repet, situatia concreta, nu generalitati : care sunt centralele, in ce sens nu se respecta regulamentele de exploatare, cum este afectata functionarea in siguranta, demersurile efectuate si nesolutionate. Astept ...

Offline Nostradamus

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
    • Vezi Profilul
Re: Priorități pentru Hidrosind
« Răspuns #2 : Decembrie 30, 2018, 07:45:05 a.m. »
Definitia prostiei : Sa cunosti adevarul, sa vezi adevarul dar sa crezi in continuare minciunile .
La multi ani dragi colegi !

Offline jorj

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Re: Priorități pentru Hidrosind
« Răspuns #3 : Decembrie 30, 2018, 08:44:01 a.m. »
Bună dimineața domnule Aurariu.
Am citit despre BVC din ianuarie dar v-am provocat să ne spuneți câte ceva!
Uitați, inițiative de acest fel doresc oamenii de la liderii lor sindicali. Nu numai de la dvs ci de la toți liderii Hidrosind, până la liderii de grupe sindicale. Trebuie explicat la lume că există și alte posibilități de a le fi recompensată munca depusă în afara măririlor de salariu. Trebuie explicat la lume că sindicatul este interesat ca membrii săi să aibă siguranța locului de muncă, să fie sănătoși fizic și psihic, să le fie protejată viața și integritatea fizică iar pentru acest lucru s-au luat măsuri și se discută/negociază cu administrația posibilitățile existente.
Să ne trăiți sănătos! La mulți ani din inimă pentru toți salariații Hidroelectrica!

Offline jorj

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Re: Priorități pentru Hidrosind
« Răspuns #4 : Martie 07, 2019, 08:50:11 a.m. »
Buna ziua.
Așteptăm încă, drepturile promise sau mentionate in CCM, pentru acest an, de către reprezentanții noștri sindicali!

1.   Beneficiul pentru anul 2018 și împărțirea echitabilă către salariați;
2.   Contravaloarea inflației (cu plus),  pentru anul trecut și anul acesta;
3.   Tichete de vacanță pentru fiecare salariat ( valoarea acestora trebuie să compenseze prima de vacanță pierdută);
4.   Contribuția HE la plata pensiei private, pilon 3, a fiecărui salariat;
5.   Asigurări de viață și de sănătate private, pentru fiecare salariat ;
6.   Reluarea formarii profesionale externe;
7.   Echipamentul de protecție (restant de vreo 2 ani).

Eu unul, mai cred in forta Hidrosind! S-ar putea sa fiu singurul!


« Ultima Modificare: Martie 07, 2019, 04:08:28 p.m. de jorj »

Offline LEGEAluiOHM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
    • Vezi Profilul
Re: Priorități pentru Hidrosind
« Răspuns #5 : Martie 19, 2019, 10:41:56 a.m. »
Bună ziua! Mai știe cineva care e stadiul negocierilor(dacă acestea mai exista).Se vorbea de acordarea unei indexari care sa compenseze inflația 2018,plus altele...Suntem în data de 19.03.2019...asta în cazul în care cei abilități au uitat noțiunea timpului.  :)Mulțumim anticipat pentru eventualele lămuriri.