Autor Subiect: schimbare program lucru  (Citit de 2764 ori)

marius

  • Vizitator
schimbare program lucru
« : Mai 17, 2018, 11:01:36 a.m. »
Va rog sa ma luminati cum de HE unilateral poate schimba programul de lucru de 8 ore in 8 ore si jumatate avand in vedere ca eu ca salariat nu am fost consultat!Domnu Aurariu semneaza ca primaru!Bravo lui!

Offline Un TESA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
    • Vezi Profilul
Re: schimbare program lucru
« Răspuns #1 : Mai 17, 2018, 12:47:41 p.m. »
Sindicatul ne-a făcut un "bine".
Este aceeaşi metodă dictatorială binecunoscută a d-lui Aurariu de a hotărî singur, că ştie el mai bine ce ne trebuie şi ce nu.
Nu au întrebat pe nimeni, au semnat ca primarii protocolul, care este doar în avantajul celor de la Executiv.
Nu le pasă de părerea TESA din sediile sucursalelor sau uzinelor (doar ei sunt afectaţi), pentru că liderii de sindicat care majoritatea lucrează în centrale vor avea programul neschimbat.
Am vorbit cu multă lume din sediu, nu am găsit absolut nici o persoană care să-şi dorească acest program de lucru, toată lumea înjură sindicatul.
Doar pentru Executiv e mai bine, pentru că ei stau oricum mai târziu ca să-şi poată lua sporul de 30% de lucru sistematic peste program, prin grija sindicatului care a fost de acord ca acest spor să fie dat numai la Executiv (exceptând şoferii şi secretarele)
Dar suntem resemnaţi cu acest sindicat, la fel cum suntem resemnaţi cu guvernul, cu parlamentul şi cu tot ce se întâmplă în ţara asta de rahat.

Eu lucrez în centrală, cu program 7:00-15:00, soţia la sediu, program 8:00-16:30. Eu voi lucra o oră jumate suplimentar, ea la fel, pentru venim împreună la servici şi plecăm împreună acasă. Aceeaşi situaţie pentru cei care lucrează la sediu şi au soţul/soţia la Hidroserv.
Programul din centrale nu se va schimba, din foarte multe motive. În primul rând ziua energetică începe la noi la ora 7:00.
Cei care nu au problema asta sunt şi ei nemulţumiţi, pentru că ajung să mănânce de prânz la ora 18:00, iar vinerea, dacă sunt probleme multe la servici (şi de obicei sunt) oricum nu vor pleca acasă la ora 14:00.

Mulţumim sindicatului pentru acest cadou surpriză, de care am aflat după ce protocolul a fost semnat.
Acuma cred că s-au pus bine cu conducerea de la Executiv. Exploatarea nu a fost afectată, deci totul e OK.
Dă-i dracu pe ăştia de la TESA din sucursale, care oricum nu fac nimic şi au salarii prea mari, fără să producă nici un megawatt.

Offline Procurorul

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
    • Vezi Profilul
Re: schimbare program lucru
« Răspuns #2 : Mai 17, 2018, 01:26:29 p.m. »
Incredibil cat tupeu are acest sindicat condus de dictatorul Aurariu!


Offline Marius_Mitran

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 58
    • Vezi Profilul
Re: schimbare program lucru
« Răspuns #3 : Mai 17, 2018, 02:24:03 p.m. »
Tipic domnului Aurariu
Imi aduce aminte de Ceausescu

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: schimbare program lucru
« Răspuns #4 : Mai 17, 2018, 05:55:11 p.m. »
Pe repede inainte, pt domnul TESA, cateva obs :

Ora 16:30 ca final de program normal nu-i avantajeaza pe cei din Executiv, dimpotriva.
Pana acum, plecarea la ora 18:00 insemna doua ore peste program, zilnic, acum inseamna doar o ora si 30 min.
Ca sa acumuleze 10 ore pe saptamana, ar trebui sa plece si vineri tot la ora 18:00.

Da, nu am tinut seama de "programul" familistilor din Hidroelectrica la semnarea protocolului.
Daca o faceam, nu semnam, fiindca ma va afecta direct si pe mine.
Traiesc cu consoarta de aproape 30 de ani si muncesc cu ea de 25 si un pic, nu ne-am plictisit (inca) unul de altul, dar la munca suntem la munca, fiecare cu programul lui.
In familie suntem acasa.
Nici dvs. nu sunteti in fiecare zi in centrala de la ora 7:00, pentru ca sunteti sef de serviciu si aveti biroul la sediu.
Aveti responsabilitati si acolo, macar de coordonare, nu doar in centrala.
Sau gresesc ?

PS.
Ziua energetica incepe la ora 00:00.
Programul de tura incepe, in general dar nu peste tot, la ora 7:00.

Offline Un TESA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
    • Vezi Profilul
Re: schimbare program lucru
« Răspuns #5 : Mai 17, 2018, 10:54:07 p.m. »
Nici dvs. nu sunteti in fiecare zi in centrala de la ora 7:00, pentru ca sunteti sef de serviciu si aveti biroul la sediu.
Aveti responsabilitati si acolo, macar de coordonare, nu doar in centrala.
Sau gresesc ?

PS.
Ziua energetica incepe la ora 00:00.
Programul de tura incepe, in general dar nu peste tot, la ora 7:00.
   Greşiţi, în mai multe privinţe, pentru că extrapolaţi situaţia din sucursala dvs la nivelul întregii companii.
Eu, ca şef de serviciu, nu am nici un birou la sediu, nu am unde să stau acolo. Singurul meu birou este în centrală, şi am program zilnic între 07:00 - 15:00, conform Notei comune. Asta pentru că 90% din activitatea importantă este în instalaţii, în centrale sau pe teren. Şi nu sunt singurul şef de serviciu în această situaţie, suntem doi.
La ora 15 plec la sediu şi rezolv acolo toate hârţoagele care se adună zilnic, până la ora 16, când (teoretic) plec acasă, dacă nu sunt alte probleme. Aşa încât fac câte o oră suplimentară zilnic, neplătită şi netrecută în pontaj (pentru că conform CCM nu se plăteşte timpul suplimentar mai mic de 2 ore zilnic, şi tot conform CCM eu nu am dreptul la spor pentru muncă sistematică peste program, doar Executivul are acest drept, cu aprobarea conducerii).
Dacă nu aş fi la ora 7 în centrală, cine ar emite autorizaţiile de lucru, atunci când avem lucrări în instalaţii? sau aşteaptă oamenii o oră degeaba ca să vin eu la lucru?
   Greşiţi şi cu ziua energetică. În sucursala noastră ziua energetică începe la ora 7:00, când se face schimbul de date cu partenerul sârb, pentru împărţirea potenţialului. Este o situaţie particulară în sucursala noastră, dar dacă în restul sucursalelor e altfel, noi devenim pierderi colaterale, nu?
   Dar principala  dvs greşală nu este faptul că nu cunoaşteţi toată activitatea şi particularităţile fiecărei sucursale din Hidroelectrica, ci faptul că luaţii decizii de unul singur, fără să consultaţi oamenii, decizii care pot afecta serios întregul program de lucru zilnic. O jumătate de oră lucrată zilnic neplătit înseamnă destul de mult, mai ales dacă se adaugă la ora pe care o lucram oricum suplimentar.
   Înţeleg din zvonurile care circulă că doriţi ca programul pentru personalul de exploatare care nu lucrează în tură (este şi cazul dvs) să fie de la 07:30 la 16:00. Dacă e adevărat, problema dvs de familie este perfect rezolvată (la 16 plecaţi din Ruieni şi ajungeţi la sediu numai bine să vă luaţi soţia acasă), dar nu şi a altora.
   Dacă chiar doriţi o zi de vineri mai scurtă, de ce nu propuneţi un program 7:30 - 16:00 pentru toată lumea (cei din sediu)?
Pentru toată lumea cu care am discutat acest program ar fi mult mai convenabil. Posibil şi la Executiv să le convină, străzile sunt mai libere la ora 7 în Bucureşti şi poate găsesc şi loc de parcare.
   Nu e vorba doar de cei cu probleme de familie (deşi nu văd de ce trebuie întotdeauna să fie nişte pierderi colaterale), eu nu am găsit nici o persoană la sediu care să se bucure de acest program, din contra. Când am spus că ar fi în avantajul celor de la Executiv, m-am gândit că dacă în sucursale nimeni nu e fericit cu acest program (am întrebat şi prin alte sucursale, toţi înjură), nu mai rămâne decât Executivul, unde oamenii stau până seara la lucru ca să ia sporuri de muncă suplimentară şi n-au cu cine vorbi la telefon prin sucursale. Dacă ziceţi că nici lor nu le convine, atunci a cui a fost ideea? doar a dvs şi a celor din Caransebeş?
  Oricum ar fi, vor apare numeroase probleme la care nu ştiu dacă s-a gândit cineva cum vor fi rezolvate:
1. Aplicaţia de pontaj nu acceptă jumătăţi de oră, şi nici aplicaţia SAP. Din ce au spus cei de la Resurse Umane, probabil pontajul se va face tot ca până acum, cu 8 ore pe zi, inclusiv în ziua de vineri.
2. Contractul individual de muncă conţine prevederea cu program de lucru 8 ore zilnic. Se va face adiţional la CIM sau nu?
3. În cazul în care nu se schimbă CIM, aplicaţia de pontaj şi aplicaţia SAP, vor apare numeroase alte probleme ciudate:
   - Dacă cineva face accident cu maşina vineri la ora 15:00, este accident de muncă sau nu? pontajul şi CIM-ul zice că da, protocolul zice că nu.
   - Dacă eu fac cerere de recuperare 8 ore şi îmi iau liber ziua de joi (conform pontaj e OK), vineri lucrez 6 ore? sau 6 ore jumate?
   - Dacă ne luăm concediu de luni până joi, şi vineri venim la lucru, vineri lucrăm 6 ore?
   - Dacă cineva pleacă acasă la ora 16:00 de luni până joi, că aşa vrea el, eu cum pun absenţa în pontaj? câte o jumătate de oră pe zi? sau îl pun absent 2 ore vineri, când a venit la lucru (şi poate stă vineri până la 16:00, că aşa vrea el), şi ne dă în judecată pe drept?
   Sunt nenumărate probleme care nu ştiu cum vor fi tratate, inclusiv de legalitate, dacă aplicaţiile de pontaj şi SAP nu vor fi modificate ca să accepte jumătăţi de oră. Aceste modificări la aplicaţii nu sunt simple deloc, şi nu ştiu dacă se vor putea realiza într-un termen aşa de scurt, sau dacă se vor rezolva cumva.
   
   Dar asta rezultă când se adoptă decizii pompieristic, dictatorial, fără consultarea salariaţilor şi fără o analiză de impact în toate sucursalele.


Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: schimbare program lucru
« Răspuns #6 : Mai 18, 2018, 01:46:06 a.m. »
Daca mentenanta are alte cerinte privind programul de lucru fata de programul dvs., nu este vina sindicatului.
Pentru situatii aparte, s-a scris in CCM ca, prin Notele Comune, în funcţie de condiţiile specifice concrete, se vor stabili detalii cu privire  la ora începerii şi ora terminării programului de lucru. Protocolul se refera la programul normal de lucru, detaliile si exceptiile pot fi stabilte in continuare functie de situatiile concrete.

Aveti dreptate, la Hateg - Caransebes am pus problema programului de la 7:30 la 16:00 pentru sef sectie/sef CHE din simplul motiv ca Hidroserv-ul lucreaza 7:00 - 15:00 si cel tarziu pe la 14:30 oricum dispar din centrale daca nu sunt probleme deosebite, asa ca timpul de lucru dupa ora 16:00 este chiar nonsens.
Nu va mai faceti griji pentru sotia mea, ea stie sa circule pe jos, cu masina proprie, cu autobuzul Primariei sau cu taxi-ul.
Nu sta dupa mine decat daca are chef, chiar si in prezent.

Programul 7:30-16:00 ar fi mai convenabil pentru toti, asta este chiar adevarat.
Din pacate, inca venim la munca la patron (chiar daca acesta este statul), nu la firma proprie.
Iar firma are nevoi mai putin matinale, ca si multe alte firme dn Romania si nu numai.

In alta ordine de idei, lasati ipocriziile pentru altii.
Am vorbit si eu cu colegi de-ai dvs. si situatia este pe dos, nu cum o prezentati dvs.
Hotararea nu am luat-o singur, i-am consultat pe toti liderii prezenti sapatamana trecuta la Bucuresti, au absentat doar trei la intalnirea respectiva.

Am sesizat la RU de la inceput aspectele legate de pontaj cu jumatate de ora.
Ca IT-ist, stiti foarte bine ca programele de pontaj si de SAP se pot modifica, daca se doreste cu adevarat.
Cei in cauza au la dispozitie o luna de zile sa rezolve problema.
Va fi o provocare pentru bransa dvs., una speciala.
Daca nu se poate, nu se va aplica modificarea, nimeni nu va risca ilegalitati.
Pontajul va fi conform programului concret de lucru, la fel si CIM-ul fiecaruia, care se va modifica prin act aditional.

Nu eu sunt cel care trateaza problema personal si particular, ci dvs. : sucursala dvs. este unica, serviciul dvs. este unic (pardon, mai este UN sef serviciu in situatia dvs.), familia dvs. nu poate veni decat impreuna la munca, desi locuiti la 15 min de mers pe jos de sediu, ziua energetica in sucursala dvs. este altfel, etc.
Toate sunt personale, toate sunt altfel la dvs. si ar trebui sa se adapteze altii la dvs. si nu invers.
Nu tineti seama de altii, de majoritatea, ci doar de dvs.
Dvs. cautati doar probleme, nu si solutii.
Din aceste motive, discutia in contradictoriu cu dvs. nu are sens.


Ca fapt divers, o intrebare pe care nu am pus-o eu, ci un coleg care m-a sunat contrariat de "argumentele" dvs.. : in prezent, daca un subordonat va chiuleste sistematic cu cate jumatate de ora in fiecare zi, cum il puneti absent in pontaj ?!



Offline Un TESA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
    • Vezi Profilul
Re: schimbare program lucru
« Răspuns #7 : Mai 18, 2018, 09:12:43 a.m. »
Văd că orgoliul dvs este chiar nelimitat.
În loc să recunoaşteţi că aţi greşit în presupunerile dvs (toţi sefii de serviciu au loc de muncă la sediu şi ziua energetică începe la ora 00:00 peste tot), şi că nu aţi analizat întregul impact al protocolului în toate sucursalele, toate acestea le răsuciţi în alte acuzaţii, că sucursala noastră este una specială şi că trebuie să ne supunem majorităţii Hidroelectrica.
Da, sucursala noastră este specială, datorită relaţiei cu partenerul sârb. Este mai specială şi prin faptul că asigură peste 45% din banii Hidroelectrica (dacă luăm în calcul şi reglajul secundar), iar aceşti bani acoperă costurile mai ridicate ale energiei produse în multe alte sucursale, deci chiar şi o parte din salariul dvs este asigurat din producţia acestei sucursale speciale pe care o blamaţi. (nu că am avea noi vreun merit pentru că lucrăm într-o centrală mare, dar asta este situaţia).
E mai specială şi datorită volumului redus al acumulării raportat la debitul afluent (centrale pe firul apei), ceea ce face ca la debite mari orice grup indisponibil să reprezinte o mare problemă, cu pierderi efective de aproximativ 6000 euro/oră, ceea ce pune o uriaşă presiune pe întreg personalul care contribuie la buna funcţionare a hidroagregatelor. Fiecare minut de întârziere în rezolvarea unui incident chiar contează.
Cu toate astea, aş fi de acord cu dvs dacă întradevăr majoritatea personalului din alte sucursale şi-ar fi dorit programul acesta de lucru.
Înţeleg că dvs aţi evaluat dorinţa majorităţii întrebând doar liderii locali de sindicat (din care au lipsit 3). Dar v-aţi întrebat dacă liderii respectivi au consultat cu adevărat majoritatea salariaţilor? Eu vă spun că nu au făcut-o, eventual au întrebat câteva persoane din sediu.
Problema nu este doar a mea personală, dacă era aşa, nici nu mă apucam să postez ceva. Nici măcar nu este doar a sucursalei "speciale".
Am discutat cu multe persoane din sediu, am vorbit la telefon cu colegii mei din alte sucursale, absolut toţi erau nemulţumiţi, unii mai mult, alţii mai puţin. Dar n-am găsit pe nimeni fericit de acest protocol.
Cu bună ştiinţă denaturaţi şi sensul postărilor mele: nu caut soluţii, ci doar probleme.
V-am dat şi soluţia: program 7:30 la 16:00, asta le-ar conveni tuturor. Chiar şi celor de la Executiv, conform unei postări anterioare a dvs.
Aţi spus singur: "Programul 7:30-16:00 ar fi mai convenabil pentru toti, asta este chiar adevarat."
Din ultima dvs postare deduc că doar "firma" nu agrează acest program (e prea matinal), în rest "majoritatea" clamată de dvs este de acord cu aşa ceva.
Dvs reprezentaţi interesele "firmei" sau ale salariaţilor?

Răspunsul la întrebarea cu absenţele în pontaj dacă cineva chiuleşte în mod sistematic jumătate de oră este evident, îl ştiţi şi dvs foarte bine, pentru că semnaţi o mulţime de pontaje: a lipsit jumătate de oră, este absent întreaga oră pe care nu a lucrat-o complet. Problema apare doar dacă aplicaţia de pontaj va rămâne neschimbată şi se vor trece doar 8 ore de luni până joi, atunci n-ai cum să-l pui absent pentru că el a lucrat efectiv cele 8 ore din pontaj.

Constat că vă deranjează foarte mult să discutaţi cu mine, pentru că nu vă place să fiţi contrazis sau criticat, mai ales dacă există şi argumente.
Dacă vă deranjează, sunteţi liber să nu-mi mai răspundeţi.
Dacă vă deranjează foarte tare, puteţi să-mi ştergeţi contul. Nu voi încerca să-mi fac altul.


Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: schimbare program lucru
« Răspuns #8 : Mai 18, 2018, 01:05:58 p.m. »
Nu ma deranjeaza sa discut cu dvs. si nici cu nimeni altcineva care doreste sa discute cu adevarat.
Doar ca dvs. incepeti orice discutie, invariabil, cu reprosuri si acuze.
Nu le comentez acum, lungim discutia inutil, si-asa am lungit-o.
Daca incerc sa va raspund cu contra-argumente, nu e bine, rezulta ca sunt orgolios.
Daca nu va raspund, rezulta ca nu-mi pasa, iar nu-i bine.
Trecem peste.

Este firesc ca fiecare sa se gandeasca in primul rand la persoana lui dar nu pot fi de acord cu cei care isi vad doar interesul lor si il generalizeaza ca si cand ar fi al tuturor.
Dvs. ati plecat de la situatia familiei dvs. si a celor care au sot/sotie la Hidroserv si ati extins-o absolut.
Spuneti ca absolut toti salariatii sunt nemultumiti, ceea ce este absolut fals.
Am vorbit si eu cu oameni din sucursala dvs. si din alte sucursale, nu cu lideri, ci cu salariati oarecare.
Situatia este cu totul alta.

Nu blamez Portile de Fier, cum incercati dvs. sa sustineti, dimpotriva.
Am sustinut acesta sucursala mereu, mult mai mult decat au facut-o oameni din interiorul ei.
Totusi, chiar daca este o sucursala aparte, trebuie sa se integreze cumva in intregul numit Hidroelectrica.
Trebuie sa va integrati si dvs., ca si mine, ca si altii, dincolo de problemele personale.
Ma duc la munca sa-mi fac treaba atunci cand este nevoie de mine, nu cand as avea eu chef.

Hidroelectrica are interes sa "lucreze" mai tarziu, nu mai devreme, am spus asta si nu retrag.
Programul de lucru al salariatilor TESA din sucursale deriva din programul Executivului, fata de care primii se subordoneaza operativ.
Anul trecut s-a dorit trecerea la program zilnic de 8 ore, dar de la 9:00 la 17:00.
Nu ar fi complicatii de pontaj, se pliaza pe programul altor institutii, etc., etc. etc.
Am respins acest program din start.
Alta varianta a fost 8:00-16:30, cu 30 min pauza de masa si 8 ore timp de lucru, de luni pana vineri.
L-am respins si pe acesta.
Actuala modificare a programului este un compromis rezonabil pentru ambele parti.
Daca se va demonstra ca nu este aplicabil, se va renunta la el.

Dvs. il puneti pe NU in fata si dupa aceea mai vedeti ce iasa, fara sa fiti deloc orgolios, asa-i ?

Offline Un TESA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
    • Vezi Profilul
Re: schimbare program lucru
« Răspuns #9 : Mai 18, 2018, 02:26:34 p.m. »
Acuzele au fost din prima pentru că nu ne-a întrebat nimeni dinainte, cum ar fi fost normal.
Sunt multe situaţii particulare, aşa cum Hidroelectrica doreşte să aibă un program sincron cu sucursalele, şi în sucursale sunt numeroase probleme dacă programul în centrale este decalat cu 1 oră şi jumătate faţă de sediu.
Nu ştiu cine sunt persoanele fericite cu acest program, eu nu le-am găsit. Am găsit câteva cărora le e totuna, nu-i deranjează dar nici nu-şi doresc neapărat acest program.
Problema se poate corecta, măcar parţial, prin notele comune din sucursale, care pot prevedea de exemplu un program în centrale 7:00 - 15:30 luni-joi şi 7:00 - 13:00 vinerea. Sau poate chiar programul dvs de la Caransebeş, dar atunci vor fi alte "pierderi colaterale": oamenii de la Serviciul Management Energetic, care datorită zilei energetice trebuie să fie la servici la 7:00, indiferent ce protocoale semnează sindicatul.
Însă problemele de pontaj vă spun că vor fi absolut insurmontabile, şi rezolvarea va fi exact aşa cum este acum la primării, prefecturi, casa de sănătate şi alte instituţii:
Se va ponta fictiv 8 ore pe zi, inclusiv vinerea.
Aşa încât toată lumea va fi vineri la servici. Se vor lua concedii luni-joi, sau oricum să se termine joi, iar vineri vii şi stai 6 ore. Se vor lua concedii medicale de luni până joi, vineri la servici. Asta e.
Atunci când vinerea e sărbătoare legală (cum e 1 iunie acum, de exemplu), se va sta la program doar 8 ore luni-joi, aşa, la mica înţelegere, altfel lucrăm 2 ore suplimentar neplătit în acea săptămână. O zi de recuperare se va lua cu notă de chemare de 8 ore, de luni până joi, pentru că vineri vii la servici că stai doar 6 ore. Şi altele asemenea...
Să vedem cum vom scoate cămaşa dacă va fi un accident de muncă în perioada nepontată, sau dacă cineva are un accident în timpul liber pontat de vinerea.
Se va merge pe ideea că dacă atâtea instituţii din România procedează aşa, cu potaje fictive, putem şi noi.
Suntem în România, unde legile sunt facultative şi regulile se fac "la mica înţelegere".
Oricum înţeleg din postarea dvs că motivul acestei schimbări nu este o dorinţă veche a oamenilor care în sfârşit se poate pune în practică, ci un compromis "rezonabil" pentru că aşa doreşte firma.
Iar sindicatul se conformează.
Data trecută, când s-a pus problema de program 9:00-17:00, atunci oamenii au fost consultaţi şi au răspuns NU în mare majoritate. Acum nu ne-aţi mai consultat. De ce? pentru că ştiaţi că răspunsul va fi tot NU, dar doreaţi acel compromis rezonabil.

Prelungirea discuţiei nu cred că mai are vreun sens, aşa cum n-a avut nici un sens nici discuţia anterioară referitoare la regulamentul de avansare (care nu există nici acum, anul acesta ne-am lins pe bot de avansări). Indiferent de argumente şi de discuţii, oricât de prelungite, dvs veţi face tot cum vreţi, pentru că ştiţi mai bine decât oricine şi reprezentaţi "majoritatea".
Exact ca în politică: minoritatea "ciocu mic", noi reprezentăm majoritatea, ne-au votat, aşa că orice facem sau decidem înseamnă că este dorinţa ţării.

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: schimbare program lucru
« Răspuns #10 : Mai 18, 2018, 02:38:02 p.m. »
Protocolul este pentru programul normal de lucru.
Ati sesizat si dvs., in sfarsit, ca detaliile se rezolva prin Note Comune.
Ca si pana acum, pentru ca si in prezent avem derogari de la programul normal, atat la TESA cat si la exploatare.
Data trecuta, era doar o decalare a programului cu o ora.
Acum, exista un avantaj si pentru salariati, daca vrem sa-l folosim.
Toate problemele legate de pontaj sesizate de dvs. sunt rezolvabile, daca se doreste.
Va mai spun o singura data, pontajul se va face ori conform timpului lucrat efectiv, ori nu se va modifica programul.
Discutam peste 2-3 saptamani.
« Ultima Modificare: Mai 18, 2018, 03:59:41 p.m. de Administrator »

Offline Legea lui Ohm

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
    • Vezi Profilul
Re: schimbare program lucru
« Răspuns #11 : Mai 18, 2018, 03:29:06 p.m. »
Urmarim aceasta polemica pe baza modificarii programului de lucru..si observam ca alte chestiuni lansate pe acest forum raman fara raspuns..problema acestui beneficiu de exemplu.Tin sa amintesc tuturor ca personalul de exploatare a pierdut acel sfert de ora de la predarea-primirea serviciului de tura(cam 3, 1/2 h. lunar..in medie).Timp efectiv acordat bunei functionari a firmei si NEPLATIT.Acest lucru nu a mai fost discutat asa de aprins si nici mare accent nu s-a mai pus pe el.Se pare ca restul chestiunilor sunt de ordin secundar..ramane doar aceasta polemica...si mai sunt bagate in ea si nevestele..Hai sa fim seriosi!☺O zi buna!

Offline Un TESA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
    • Vezi Profilul
Re: schimbare program lucru
« Răspuns #12 : Mai 18, 2018, 04:36:56 p.m. »
Da, corect, dacă se doreşte.
Când vorbim de o aplicaţie software, nimic nu e imposibil dacă se alocă fonduri şi timp suficient.
Dar având în vedere că mai sunt 2 săptămâni până la termenul de 1 iunie şi până astăzi nimeni din departamentul IT nu a fost informat despre necesitatea acestor schimbări, nimeni nu a întrebat cam care ar fi termenul fezabil pentru modificarea aplicaţiilor (lucru care trebuia făcut după părerea mea înainte de a se stabili un termen în protocol), semnele nu sunt încurajatoare.
În orice caz, la alte instuţii (bugetare) care aplică acest sistem, se lucrează cu pontaje fictive.