Autor Subiect: Sechestrare  (Citit de 5295 ori)

Offline jorj

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
    • Vezi Profilul
Sechestrare
« : Noiembrie 04, 2020, 09:24:45 a.m. »
Buna ziua domnilor colegi din exploatare.
O sa va aduca containere de locuit la locul de munca. Tot ceea ce depaseste timpul de lucru, trebuie plătit in regim de ore suplimentare, conform CIM si CCM. Deci, angajatorule, daca mă sechestrezi in centrale, imi îngradesti dreptul la viata privata,  trebuie sa-mi platesti, in regim dublu, (toate) orele petrecute la dispozitia ta aici, si trebuie sa-mi creezi conditii decente de trai. Sunt sigur ca Hidrosind va apăra interesele salariatilor in vreme de epidemie. Asa-i domnilor lideri? Sau nu?
« Ultima Modificare: Noiembrie 04, 2020, 09:32:22 a.m. de jorj »

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #1 : Noiembrie 08, 2020, 11:54:58 p.m. »
Se pare ca s-au intrerupt orice comunicatii cu conducerea sindicala.
Ne-au ramas doar zvonurile si presupunerile.
O fi de vina pandemia?
E putin probabil caci sincope in comunicare au fost si inainte de criza sanitara.
Daca ,printr-un ghinion ,un lider s-ar fi infectat ar fi scuzata mutenia asta .Dar nu se poate ca toti sa intre in carantina verbala.
Circula zvonuri ca sunt conduceri de sucursale in izolare acasa,ture intregi blocate in subteran,bolnavi cu duiumul si cel mai dureros : cativa colegi rapusi de covid .
Repet sunt doar zvonuri,fara o confirmare oficiala.
Concret si real ne confruntam cu o totala lipsa de materiale de protectie sanitara,singurele obiecte livrate cu staruinta de adm. fiind angajamente peste angajamente din partea salariatilor ca in cazul unei infectari vina sa le apartina exclusiv.
Nu se mai stie nimic de soarta procesului ce viza plata celor 15 minute necesare predarii-primirii turei.
Un om informat e un om puternic.
Fara informatii certe nu poti reactiona proportional la incercari si nici proiecta vreun viitor.
Alo! Ne aude cineva?

Offline Un mecanic

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #2 : Noiembrie 09, 2020, 09:11:55 p.m. »
Bună seara. 
Pe noi ne-a întrebat cineva dacă putem sta izolați la locul de muncă două săptămâni?
Fiecare avem familii, avem problemele noastre fiecare, avem copii probleme de sănătate altele decât corona. Nu mai suntem tineri, media de vârstă la personalul operativ este de peste 50 de ani. Grupa de muncă a dispărut.  Banii pentru consemn în centrala nu sunt totul. Condiții bune?  Ca în armata română acuma 35 de ani.

Offline lazar

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #3 : Noiembrie 10, 2020, 07:07:23 a.m. »
Contestă in instanță , sindicatul,deciziile de consemn?Ce se întâmplă dacă nu semnăm?Nu mi se pare legal sa vină cu o hârtie,de care la mulți dintre noi depinde viața părinților și bunicilor pe care ii avem în îngrijire.Vrem să aflăm dacă e legal sau nu, atât!

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #4 : Noiembrie 11, 2020, 08:40:31 a.m. »
1. Consemnul la locul de munca (izolarea in):
- pe starea de urgenta, era prevazuta posibilitatea izolarii preventive la locul de munca a salariatilor din anumite sectoare, printre care si sectorul energetic, pentru asigurarea continuitatii activitatii
- masura a fost preluata in prima HG privind starea de alerta, apoi a fost scoaa
- In CCM avem prevazuta posibilitatea aplicarii consemnului in centrala in situatii exceptionale, locurile de munca la care se aplica fiind stabilite prin decizie de Directorat

2. Situatia prezenta :
- Directoratul a solicitat sucursalelor, la inceputul lunii octombrie, estimarea necesarului (de lucrari si de fonduri) pentru asigurarea conditiilor necesare cazarii personalului, in situatia consemnului la locul de munca
- au fost luate in considerare atat reamenajarea spatiilor existente cat si achizitionarea/inchirierea de containere, cu dotarile necesare
- situatiile exceptionale pentru care se ia in considerare masura izolarii la locul de munca sunt :
 * infectarea unui numar mare de salariati dintr-un loc de munca anume, care nu mai permite desfasurarea activitatii in conditii de siguranta (ca masura de asigurare a continuitatii activitatii)
 * carantinarea prin hotarari ale administratiilor locale/guvernului a unei intregi zone (localitate, judet) in care avem locuri de munca/nr semnificativ de salariati domiciliati in zonele respective (ca masura preventiva).

Avem o singura centrala in izolare, incepand cu data de 06.11.2020, fiindca sunt 8 salariati pozitivi si alti 2 considerati contacti directi (din total de 20) care au intrat in izolare; in plus, in comuna invecinate este focar de covid.

3. Decesele : sunt trei salariati care au decedat din motive (declarate) de infectare cu COVID, in centrale diferite, in sucursale diferite, in perioada 24-29 octombrie.
In 2 din cele 3 centrale nu au fost alte cazuri de COVID.
Al 3-lea s-a imbolnavit in perioada de concediu.
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

4. Contestatia masurii de izolare : situatiile exceptionale se analizeaza de la caz la caz.
Evident ca orice masura nejustificata/abuziva va fi contestata.
Dar, trebuie sa fie de acord si oamenii cu asta.
Adica, sa nu se trezeaca doar 1 din 10 ca nu vrea la izolare ... ca n-am facut nimic.
Pe de alta parte, nici conducerea nu va lua masuri de acest gen cu prea multa usurinta, fiindca intervine factorul "cost".

Offline lazar

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #5 : Noiembrie 11, 2020, 09:58:10 a.m. »
Multumim ptr.raspunsuri.Asta dorim,comunicare si lamuriri ,altfel apar noi idei de conspiratii!

Offline Matasa Adrian

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #6 : Noiembrie 21, 2020, 08:07:26 a.m. »
https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=bc286e95f9&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1683798653376689470&th=175e0df43fcc753e&view=att&disp=safe

PARLAMENTUL ROMÂNIEI


Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal







Către:

   Biroul Permanent al Senatului României


În temeiul prevederilor art.74 din Constituția României, republicată, vă înaintăm, alăturată, Propunerea legislativă pentru completarea alin.(1) al art.30 și pentru modificarea art.56  din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, spre a fi supusă dezbaterii și aprobării Parlamentului României.


Pentru inițiatori,

Eleonora-Carmen HĂRĂU – Senator PNL
Lucian-Ovidiu HEIUȘ - Deputat PNL








Parlamentul României


Camera Deputaților                                          Senat

LEGE
pentru completarea alin.(1) al art.30 și pentru modificarea art.56 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice


Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Articol unic – Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează și va următorul cuprins:

1.   La alin.(1) al art.30, după litera h se introduce o nouă literă, lit.i), cu următorul cuprins:

i) unitățile de producție a energiei electrice și termice;

2.   La alin.(1) al art.56, litera d) se modifică și va avea următorul cuprins:
d)25 de ani în locurile de muncă prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. h) și i) pentru care reducerea vârstei standard de pensionare este de 13 ani.

3.   La alin.(3) al art.56, litera d se modifică și va avea următorul cuprins:

d)25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. h) și i).
























EXPUNERE DE MOTIVE


   Condițiile de muncă în sectorul producției de energie electrică și termică din România au fost și continuă să fie deosebit de periculoase pentru starea de sănătate a salariaților, în condițiile în care munca se desfășoară în majoritatea timpului la temperaturi extreme, în spații puțin ventilate sau în medii cu puternice degajări de pulberi. Inducția electromagnetică din spațiile de producție generează frecvent afecțiuni neurologice și cardiovasculare în rândul angajaților, iar pulberile în suspensie generează afecțiuni pulmonare severe și chiar cancere iremediabile.
Pentru aceste motive, speranța de viață în rândul angajaților din sectorul producției de energie electrică și termică este una dintre cele mai mici din România, ceea ce justifică pe deplin ca aceștia să beneficieze de încadrarea lor în condiții deosebite de muncă. Astfel, angajații din acest sector vor putea beneficia, potrivit modificărilor propuse la art.56, de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și un stagiu de cotizare redus ”25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă„ din sector.
   Având în vedere faptul că numărul de persoane care ar putea beneficia de prevederile acestei legi nu este unul care să genereze un impact bugetar nesustenabil, considerăm că în construcția legilor bugetare pentru anul 2021 se vor găsi resursele financiare pentru acoperirea eventualelor cheltuieli suplimentare.
Având în vedere argumentele prezentate mai sus, înaintăm Parlamentului României, spre dezbatere și adoptare, prezenta propunere legislativă.
 
INIȚIATORI
Eleonora-Carmen HĂRĂU – Senator PNL
Lucian-Ovidiu HEIUȘ - Deputat PNL


Offline mircea

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #7 : Noiembrie 24, 2020, 05:19:56 p.m. »
Adrian, stii cumva in ce stadiu este propunerea de lege in Parlament? Din cate am citit eu unele comisii au dat aviz pozitiv iar altele aviz negativ. Are vreo sansa sa treaca o astfel de lege?

Offline Matasa Adrian

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #8 : Noiembrie 25, 2020, 06:29:24 a.m. »
Are. Cum a trecut la alte meserie, o sa treaca si la noi. speram sa avem si sprijinul sindicatului, pe langa niste parlamentari care sa ne sprijine. Vedem ce va fi.

Offline bubu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #9 : Noiembrie 27, 2020, 03:38:54 p.m. »
Ceva despre dosar sfert de ora ?

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #10 : Noiembrie 30, 2020, 02:29:55 p.m. »
Curtea de Apel București.
Dosar nr. 29762/3 /2019.
Va las dvs. plăcerea de a savura rezultatul final.
În sfârșit o veste bună.

Offline robu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 153
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #11 : Noiembrie 30, 2020, 11:16:13 p.m. »
Cum nu a reactionat nimeni ma vad dator sa vin cu niste completari.
Cei ce efectueaza serviciul de tura vor primi plata retroactiv pe ultimii patru ani,a celor 15 minute necesare predarii-primirii turei,timp stipulat in regulamente dar nerecunoscut de adm.ca timp de lucru efectiv.
Conform sentintei definitive din 10.11.2020 instanta respinge ca nefondat apelul He.
In sfarsit se face dreptate!
Oameni buni!Dragi colegi!Avem acum un motiv sa ne bucuram!
S-a rupt cumva sirul parca nesfarsit al ghinioanelor care parca nu mai vroiau sa ne paraseasca.
Inteleg tacerea celor neafectati si neimplicati in aceasta indreptare a lucrurilor ,dar nu pot sa cred ca macar un singur reprezentant al sindicatului nu poate sa se deranjeze in a confirma sau comenta ceeace scrie negru pe alb.
Nici daca acest forum era recunoscut si asumat ca fiind total sub controlul administratiei nu se uza atat de secretomanie.
Totusi munca prestata trebuie platita.
Cei responsabili cu calcularea drepturilor neincasate ar putea sa traga cateva injuraturi pe infundate din cauza volumului mare de munca necesar la verificarea documentelor de pontaj,dar nu e vina celor nedretatiti,sa fie clar,ci a celor care in aroganta lor au crezut ca pot incalca la nesfarsit drepturile oamenilor.
Un zvon\stire tare spune ca adm. e grabita sa achite sumele datorate oamenilor in ianuarie,pentru a minimiza penalizarile si dobanzile prevazute in sentinta.
Se stie ca in ianuarie,conform CCM,ar trebui sa aiba loc o indexare a salariilor.Eu cel putin nu am uitat de ea.
Mai echitabil si corect ar fi fost acordarea de beneficii fixe,la fel pentru toti angajatii,indiferent de functiile detinute.
Altfel procentul indexarii salariului unuia dintre cei,,alesi" ar putea depasi lejer avansul oricaruia dintre palmasi caruia, dupa ce statul isi ia partea din brutul umflat efemer ii va mai ramane de niste beteala pe pom.
 Sper ca cei responsabili sa nu faca din indexare un obiect al vreunui troc murdar.
 

Offline CENTRALIST

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #12 : Decembrie 01, 2020, 01:34:02 p.m. »
   Pur si simplu ne sfideaza acesti ,,lideri de sindicat ,, nu ne baga in seama saptamini intregi , noi ii platim pentru a apara interesele nu stiu cui !...Atita timp cit prostimea plateste cotizatie si le intra in conturi beneficiile de la sindicat ,...de ce sa-si faca ei dusmani ?...
  Oare noi sindicalistii chiar numai de plata suntem buni ?.. nu putem avea pirghiile necesare sa-i tragem la raspundere, sa-i facem sa comunice cu oamenii ,..sa ne faca sa intelegem ce se mai intimpla in relatia Administratie-Sindicat,... si chiar gasesc ca ar fi de bun simt sa publice aici pe forum, in limita prevederilor legale, un raport anual cu cheltuielile facute din fondurile sindicatului,..sa stim si noi ,cit ,cum si cind a ajutat sindicatul pe vreunul din sindicalistii nostri aflat la necaz ?
  Domnule Aurariu nu credeti ca este normal sa ne spuneti si noua ce se mai intimpla ?,...este ramasa definitiva hotarirea in legatura dosarul ,,sfertul de ora,, sau mai sunt alte cai de atac ?...Care este punctul de vedere al conducerii societatii in legatura cu plata acestor sume retroactiv si cum se va proceda in perioada urmatoare cu acel sfert de ora, se va stipula intr-un alt act aditional sau se va trece la ore suplimentare ,....?..Luminati-ne si pe noi  pentru ca nu toti suntem juristi,..
  In CCM in vigoare este prevazuta o indexare cu 5% din ianuarie 2021 mai este valabila ,sunt aceste fonduri ?..., sau au fosta afectate de covid-2019,...comunicati cu noi ,pentru ca suntem satui de zvonuri ,,pe surse,, care mai mult ne baga in ceata si colegii nostri au nevoie informatii avizate ,....Va multumim !...

Offline Administrator

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Mesaje postate: 384
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #13 : Decembrie 01, 2020, 10:56:06 p.m. »
Domnule "Centralist", la cat de bine va pricepeti sa scrieti, sunt sigur ca va pricepeti si sa cititi ...
Fara suparare, nu sunt vorbe spuse la misto, cred doar ca nu prea vreti sa intelegeti ceea ce intelege cam toata lumea.
Sentinta Curtii de Apel in dosarul cu "15 minute" e simpla si contine in ea cuvantul cheie.
Definitiv iseamna definitiv si nimic altceva.

10.11.2020
Ora estimata: 15:00
Complet: S7 C.17A AS-LM
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondat, apelul. Definitivă. Pronunţată azi, 10.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre  4138/2020  10.11.2020


Partea a doua a intrebarii, referitoare la cum procedam de acum incolo, este justificata.
Nu am facut o informare pe acest subiect fiindca administratia nu a transmis un punct de vedere, deocamdata.
Se asteapta (firesc) comunicarea deciziei CAB, care contine si motivarea sentintei, pe langa sentinta efectiva.
Pot spune doar atat : fiindca am fost mai isteti decat alti reclamanti pe speta in cauza, in petitul actiunii am cerut nu doar plata din urma (pe trei ani) si pana la zi, ci si plata "in continuare".
Sentinta Tribunalului, pentru cine vrea sa citeasca, spune ce am cerut "Obligă pârâta să plătească celorlalţi membri de sindicat reclamanţi drepturile salariale aferente orelor suplimentare efectuate începând cu data de 01.07.2016 şi în continuare ..."
Curtea de Apel spune ca respinge apelul Hidroelectrica, prin urmare sentinta finala ramane asa cum a fost data de Tribunal.

Sindicatul va cere plata drepturilor la comunicarea deciziei (nu se comunica de pe o zi pe alta, fiindca judecatorii sunt stat in stat si n-ai ce le face).
Societatea poate sa plateasca si pe baza solutiei comunicate pe portal just.ro si probabi o va face, ca sa nu mai acumuleze penalizari.
Firesc ar fi sa incepem cu reguli noi de la 01.01.2021, dar se poate plati si in decembrie, pentru noiembrie inclusiv.
Prin urmare, mingea e la ei, cu cat intarzie mai mult in decizie, cu atat ii costa mai mult, asa ca eu astept fara sa-mi bat capul ...

In CCM nu e prevazuta indexare cu 5% din ianuarie 2021, nu stiu de unde ati scos-o pe asta.
In protocolul semnat in dec. 2019 am scris ca facem indexare de la 01.01.2021, cu rata inflatiei pe perioada nov.2019-nov.2020, cu rotunjiri la a doua zecimala.
Prevederea se bazeaza pe ce scrie in CCM, la modul general, adica posibilitatea majorarii anuale a salariilor cu rata inflatiei.
Pentru ca art. respectiv sa sa nu fie lasat la voia intamplarii si a cheltuielilor neprevazute (care au si aparut, dealtfel) am scris in clar, inca din decembrie 2019, ce si cum facem si pt 2021, pe langa 5%+5% pentru 2020.
Mult-putin, asta am scris, asta respectam.
Nu exista alte "surse" in afara acelui protocol si nu conteaza alte cheltuieli atata timp cat nu l-am anulat.

Treburile sunt simple si clare, nimic spectaculos.
Nu sunt nici secrete si nici trocuri murdare.
Dvs. le speculati si le complicati inutil.






Offline CENTRALIST

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
    • Vezi Profilul
Re: Sechestrare
« Răspuns #14 : Decembrie 02, 2020, 07:56:30 a.m. »
  Va multumim domnule Aurariu pentru informatii !...asta asteptam de la dumneavoastra , interventia pe forum macar in momente din acestea controversate, cind apar diferite zvonuri care dau friu liber speculatiilor,...va spun sigur ca majoritatea colegilor citesc pe nerasuflate,...chiar savureaza informarea dumneavoastra , pentru ca sunteti persoana prezenta in mijlocul evenimentelor care ne privesc in mod direct si sunteti cel mai avizat pentru a ne da aceste lamuriri,...Va multumesc inca o data si va mai asteptam si cu alte informatii cind este cazul .