Mesaje Recente

Pagini: 1 ... 8 9 [10]
91
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« Ultimul mesaj de Administrator Decembrie 12, 2021, 01:22:50 a.m. »
Domnule coleg, in mesajul de deschidere al acestui subiect, postat acum o saptamana si in care v-am facut rezulmatul discutiilor de pana atunci, v-am spus ca va voi tine la curent cu aspectele de baza ale negocierilor. Daca nu am facut-o dupa cele doua zile in care am fost in Buc., inseamna ca nu s-a intamplat nimic notabil.
Motivul pentru care unii dintre dvs. asteptati informatii doar de pe forum este altul : o discutie directa cu liderii dvs. inseamna ca si acestia stiu cu cine stau de vorba, pe cand pe forum sunteti doar niste anonimi care pot sa spuna orice.
Dvs. vreti sa organizez un protest, oricare ar fi el, doar prin intermediul acestui canal de comunicare ...
Chiar credeti ca e posibil, cu sanse reale de succes si cu efecte pozitive ?
Adica, un om da comanda la cateva sute, poate o mie-doua, aflati in zeci/sute de locuri de munca, stam toti online si reactionam toti ca unul, ca borgii din Star-Trek ...
Exclus, e protestul cel mai usor de anihilat, mijloace sunt detule, prea multe chiar.
Aveti nevoie de comunicarea directa si asumata cu liderii vostri si ei au nevoie de comunicare cu voi.
Daca nu intelegeti acest lucru elementar nu aveti ce sa cautati intr-o organizatie, imdiferent de ce tip ar fi aceasta, niciunii dintre voi.
Niciun protest anonim nu rezista la presiuni, doar oamenii hotarati si asumati pot merge pana la capat iar prima manifestare a asumarii este cea a identitatii.
Nu voi porni, vreodata, un protest cu o "formatie" de id-uri, in lumea virtuala, ci doar cu persoane reale, in lumea reala.


Refuzul semnarii actelor aditionale : am spus ca este o falsa solutie, nu ca nu ar fi o forma de protest posibila.
Puteti sa intelegeti ce am spus, daca vreti, doar ca dvs. nu vreti sa fiti de acord cu nimic din ce spun eu.
Pe scurt : in primul rand, ar fi o forma de protest posibil de aplicat ulterior semnarii CCM, deci nu ajuta cu nimic la momentul de fata.
In al doilea rand, refuzul semnarii unui act ad. care ar contine un plus la drepturi mai mic decat cel dorit este doar in favoarea administratiei : salariatul ramane cu drepturile actuale, administratia cu economie la fondul de salarii.
Ce-o fi asa de greu de inteles ?!
Daca AA ar contine taieri de drepturi, atunci ar fi alta situatie, acele AA ar trebui tratate cu refuz de toti salariatii.
Nu suntem in acea situatie, asa ca discutia pe acest subiect e inutila.
Daca veti subscrie la aceasta actiune considerand ca este un act de vitejie, e doar optiunea dvs.
92
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« Ultimul mesaj de CENTRALIST Decembrie 11, 2021, 11:43:03 p.m. »
  Oamenii asteapta raspunsuri aici pe forum domnule Administrator este simplu ,corect si la indemina tuturor colegilor sa afle cum decurg negocierile , inchipuiti-va ce mult va idolatrizeaza cind apareti furtunos si combatant incercind sa-i lamuriti ca nu se poate,..Liderii care vreti dumneavoastra  sa-i sunam ,,se baga cu capul in nisip ,..precum strutul '',...nu vor ,..sau le este frica sa comunice asemenea aberatii colegilor ,...nu stiu ce minciuni sa ne mai spuna sa para credibili,... dumnealor ,din pozitiile care se afla ,...vad si simt ca Hidrosindul este un ,,vapor in deriva'' ,... Chiar dv credeti ca s-au epuizat toate formele de protest si suntem obligati de legea 55/2020 sa luam pozitii defensive ,...dar oare refuzul de a semna Actele Aditionale ,nu este  o forma de protest ?...pasnica , legala si fara manifestatii publice ,....sau refuzul colegilor nostri de a preda tura din Hidrocentrale  ca in 2016,...credeti ca nu ar schimba soarta negocierilor ?
93
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« Ultimul mesaj de Administrator Decembrie 11, 2021, 09:06:04 p.m. »
Asteptati un raspuns ...
L-ati intrebat pe liderul dvs. si nu v-a spus ?
Sau nu merita efortul ?
E mai simplu sa stati cu telefobnul in mana si sa-i folositi doar optiunile de fb, insta, tik-tok, ws, forumuri, s.a.m.d. in loc sa-i folositi functia de baza : apelul telefonic.

Nu am semnat nimic.
Nu stiu ce va fi pana la finalul anului, inca sunt destule necunoscute in joc.
Insa, chiar daca partile nu semneaza un AA de prelungire a CCM, acesta se va prelungi prin efectul legii, minim 4 luni de acum incolo (minim o luna stare de alerta si inca 90 zile dupa incetarea acesteia), asa cum v-am spus deja dar unii dintre voi nu vor sa inteleaga.

Referitor la apartenenta sindicala, este liber consimtita si asta am mai spus-o deja.
Faptul ca v-ati fi scris demisiile si le tineti in sertar, un numar de oameni, denota doar duplicitatea, nimic altceva.
Daca stati la 2 capete, e problema dvs.

Nesemnarea AA la CIM este o falsa solutie, nici nu are sens sa explic de ce.

Hidroelectrica, mare furnizor de energie la consumatorii casnici ?!
Nu pot spune aici numarul contractelor incheiate, dar suntem extraordinar de departe de statutul de "mare furnizor" pe aceasta piata, cu toata insistenta unor oficiali.
Presupunand ca vom deveni, care ar fi avantajul pentru companie si pentru salariati, in opinia dvs ?
Vi se pare ca vanzarea energiei la 255lei/MWh la casnici fata de 700lei/MWh pe piata OPCOM sau 1000lei/MWh pe alte piete ne-ar spori cifra de afaceri ?
Evident, este un lucru bun pentru poulatie si ma bucur pentru asta, dar nu si pentru Hidroelectrica.

Priviti in jur, reveniti cu picioarele pe pamant si judecati cu mintea dvs., nu cu a presei sau a retelelor de socializare, unde multi se dau mari viteji.
Realitatea este cu totul alta,




94
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« Ultimul mesaj de mircea Decembrie 11, 2021, 04:54:26 p.m. »
Buna seara. Asteptam si noi un raspuns, o confirmare a faptului ca ati semnat sau urmeaza sa semnati actul aditional de prelungire a CCM fara vreo imbunatatire a drepturilor salariale sau de orice fel. Deja suntem in jur de 200 de salariati care si-au scris demisiile din sindicat, asteptam doar confirmarea incheierii acestor pseudonegocieri. Probabil ca numarul va creste odata cu prezentarea rezultatelor pseudonegocierilor. Inclusiv vom proceda la refuzul semnarii actelor aditionale la CIM-uri. Deja este de neacceptat o asemenea atitudine din partea administatiei si a sindicatului deopotriva, in conditiile in care rezultatele companiei sunt mai mult decat foarte bune,iar Hidroelectrica a devenit un mare furnizor de electricitate si pentru consumatorii casnici.
95
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« Ultimul mesaj de Administrator Decembrie 07, 2021, 08:31:49 a.m. »
Care este motivul actului aditional de prelungire a Ccm? De ce nu se negociaza un nou contract? Sper ca nu invocati pandemia...Aceeasi atitudine...acelasi ton de superioritate...pacat...

Am explicat, cititi atent prevederea din legea 55/2020.
Valabilitatea contractelor colective de muncă şi a acordurilor colective de muncă se prelungeşte pe durata stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia.
Chiar daca starea de alerta nu se mai prelungeste peste 2 zile, CCM tot se prelungeste 90 zile.
In conditiile astea, acum se poate negocia un nou CCM, dar numai daca ambele parti sunt de acord cu asta.
96
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« Ultimul mesaj de Administrator Decembrie 07, 2021, 08:24:40 a.m. »
Nu stiu  care e mizeria sau neadevarul din afirmatia mea ca multi ,daca nu majoritatea,dintre liderii de sindicat sunt sefi cand,conform spuselor dl.Aurariu din totalul de 16 sunt 7 sefi,iar cu nevasta angajata,inainte sau dupa dobandirea functiei,sunt cel putin cateva cazuri concrete.In locul sotiei poate fi trecuta orice ruda de gradul I:copil,frate,etc. si situatia sta la fel.
E evident ca adevarul murdar supara,ca si dovedirea,cu resurse putine ,a adevaratelor mizerii care isi gasesc teren fertll in haznaua ce o reprezinta fratia Hidrosind-administratie.
Nici o vorbulita despre neacordarea avansarilor pe acest an si noua gaselnita a adm.de a pune lanturi la picioare si calus in gura angajatilor:starea de alerta cand conform tuturor estimarilor posibile firma sta pe un munte de bani si la oameni o sa le dea ceva mai incolo,va vedea ea cand si numai daca sunt cuminti.
Ce sunt prostiile astea domnule Aurariu?
Va bazati la nesfarsit pe lipsa de reactie a majoritatii oamenilor,multi apropiindu-se de pensie,multi uitandu-se la centrala din fundul gradinii ca vor continua sa se minta la nesfarsit ca cineva sus le tine partea?
Daca nu sunteti integral de vina pentru starea financiara precara si frustrarile oamenilor,aveti macar vina de nu fi facut unele schimbari atunci cand a trebuit si ati fost doar spectator.
Refuz inca sa cred ca singura solutie e plecarea din acest sindicat.

Domnule coleg, mizeria este atitudinea dvs. de continua improscare cu noroi, fara ca macar sa recunoasteti, macar o data, ca ati gresit.
Ati inceput cu afirmatia " Cum majoritatea,daca nu toti liderii de sindicat,au si functii de conducere acestia au ajuns la o stare de multumire ..."
Dupa ce v-am spus care sunt functiile/meseriile ocupate de liderii din fiecare departament, ati cotit-o :
"Daca esti sef si ti-ai angajat si nevasta(cum numai liderii au putut) ai mai multe de pierdut si varianta blatului e o alegere fireasca.
Cat a vrut dl. Aurariu sa ma contrazica din lista prezentata tot reiese ca majoritatea liderilor sunt sefi."

Cand e evident faptul ca 7 din 16 nu e majoritate nici pe planeta Marte si cand nu stiti sa spuneti cati lideri si-au angajat nevestele, dar ati aruncat o mizerie care ramane necuratata multa vreme, veniti cu o alta, insistati ca sunt cel putin cateva cazuri concrete dar fara sa le numiti si mergeti mai depate, cu copil, frate, etc., fara sa-i spuneti nici pe acestia.
Daca asta nu e mizerie, atunci ce este ?
Ce fel de om sunteti dvs., domnule "rob" ?
Ce scop aveti dvs. ?
Ce ati facut dvs. pentru sindicat si pt. colegi dvs., de cand sunteti angajat in HE ?

Ca sa lamuresc falsa problema a rudelor liderilor de sindicat :
- sotia mea este angajata in 1989, cu repartitie, ca asa era la vremea respectiva, iar eu m-am angajat in 1992, la terminarea facultatii, pe post de electrician, fiindca asta era vacant atunci, prin concurs
- mai exista un singur lider care are sotia angajata, ulterior angajarii lui
- patru lideri au cate un frate, nu le stiu ordinea angajarii, dar toti fratii sunt angajati inainte ca respectivii "incriminati" sa fie alesi presedinti in departamentele lor,
Lamurit ?
Stiti dvs cate alte familii sunt in HE  sau in alte firme din tara asta, inclusiv private ?
Ati facut o analiza comparativa, sa vedeti cum stam la capitolul asta ?
Nu, dar dati cu rahat.
Gata, e de ajuns.
97
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« Ultimul mesaj de Administrator Decembrie 07, 2021, 07:40:13 a.m. »
  Domnule Presedinte stiu ca adevarul ,,doare '' dar nu avem ce sa va spunem altceva decit realitatile care ne inconjoara ,...astea sunt parerile oamenilor din HE,...daca nu credeti incercati sa mergeti prin citeva centrale si intrebati Personalul Operativ care le sunt doleantele ,...o sa va minunati ce auziti ,...
 Cit despre ,,trebuie '' este adevarat nu este trecut in nici o lege ,...dar daca dumneavoastra il includeti in documentul care va pregatiti sa-l semnati si care se numeste Act Aditional la CCM 2020-2021 ,atunci TREBUIE va avea valoare juridica si va fi respectat ca litera de lege,...
 Deci va rugam ca aceasta pozitie vehementa sa o pastrati pentru intilnirea cu comisia de negocieri ,..ar fi mult mai constructiv !...

Parerile oamenilor referitoare la solicitarile privind CCM astea sunt si astea sunt si ale mele si ale sindicatului.
Nu despre astea ne contrazicem si stiti foarte bine asta.
Nu ma doare adevarul dar nici nu pot accepta falsuri ambalate impreuna cu jumatati de adevar.
As putea sa spun si eu destule lucruri si despre despre multi dintr noi, inclusiv despre dvs., cu dovezile pe care le am (destule) dar nu balacareala este scopul acestui forum.
Rezumati-va la lucrurile concrete, nu la aprecieri fara acoperire, asta v-am cerut tot timpul.
98
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« Ultimul mesaj de Mecanoagent Decembrie 07, 2021, 07:33:52 a.m. »
Care este motivul actului aditional de prelungire a Ccm? De ce nu se negociaza un nou contract? Sper ca nu invocati pandemia...Aceeasi atitudine...acelasi ton de superioritate...pacat...
99
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« Ultimul mesaj de robu Decembrie 07, 2021, 01:19:36 a.m. »
Nu stiu  care e mizeria sau neadevarul din afirmatia mea ca multi ,daca nu majoritatea,dintre liderii de sindicat sunt sefi cand,conform spuselor dl.Aurariu din totalul de 16 sunt 7 sefi,iar cu nevasta angajata,inainte sau dupa dobandirea functiei,sunt cel putin cateva cazuri concrete.In locul sotiei poate fi trecuta orice ruda de gradul I:copil,frate,etc. si situatia sta la fel.
E evident ca adevarul murdar supara,ca si dovedirea,cu resurse putine ,a adevaratelor mizerii care isi gasesc teren fertll in haznaua ce o reprezinta fratia Hidrosind-administratie.
Nici o vorbulita despre neacordarea avansarilor pe acest an si noua gaselnita a adm.de a pune lanturi la picioare si calus in gura angajatilor:starea de alerta cand conform tuturor estimarilor posibile firma sta pe un munte de bani si la oameni o sa le dea ceva mai incolo,va vedea ea cand si numai daca sunt cuminti.
Ce sunt prostiile astea domnule Aurariu?
Va bazati la nesfarsit pe lipsa de reactie a majoritatii oamenilor,multi apropiindu-se de pensie,multi uitandu-se la centrala din fundul gradinii ca vor continua sa se minta la nesfarsit ca cineva sus le tine partea?
Daca nu sunteti integral de vina pentru starea financiara precara si frustrarile oamenilor,aveti macar vina de nu fi facut unele schimbari atunci cand a trebuit si ati fost doar spectator.
Refuz inca sa cred ca singura solutie e plecarea din acest sindicat.
100
Informari / Re: Info negocieri CCM 2022
« Ultimul mesaj de CENTRALIST Decembrie 06, 2021, 11:35:01 p.m. »
  Domnule Presedinte stiu ca adevarul ,,doare '' dar nu avem ce sa va spunem altceva decit realitatile care ne inconjoara ,...astea sunt parerile oamenilor din HE,...daca nu credeti incercati sa mergeti prin citeva centrale si intrebati Personalul Operativ care le sunt doleantele ,...o sa va minunati ce auziti ,...
 Cit despre ,,trebuie '' este adevarat nu este trecut in nici o lege ,...dar daca dumneavoastra il includeti in documentul care va pregatiti sa-l semnati si care se numeste Act Aditional la CCM 2020-2021 ,atunci TREBUIE va avea valoare juridica si va fi respectat ca litera de lege,...
 Deci va rugam ca aceasta pozitie vehementa sa o pastrati pentru intilnirea cu comisia de negocieri ,..ar fi mult mai constructiv !...
Pagini: 1 ... 8 9 [10]