Autor Subiect: False economii făcute de management  (Citit de 3174 ori)

jorj

  • Vizitator
False economii făcute de management
« : Martie 21, 2017, 08:05:12 p.m. »

Stimati colegi:
Fiecare dintre dvs ati constatat că, administraţia HE face economii la sânge, pe spinarea noastră. Inclusiv cu drepturile băneşti care de la an la an intră la apă. Aceste aşa zise ,,economii'' sunt false. Se cheltuie de zeci de ori mai mult cu altele nejustificate. Am rugămintea, ca cei care cunosc situaţia unor economii păguboase făcute de administraţie, să le consemneze pe forum în ideea cunoaşterii şi corectării acestora de către cei în drept.

1. Achiziţionarea unui mare parc de autoturisme  în condiţiile în care s-au desfiinţat compartimente şi s-au dat afară şoferii. Maşinile zac în parcări. Cu preţul unui autoturism, se menţinea locul de muncă a unui coleg, care aducea plus-valoare firmei.
2. Amânarea achiziţionării echipamentului de lucru şi de protecţie de pe un an pe altul. Rezultatul se vede plus riscurile unor accidente de muncă şi amenzi serioase de la ITM-urile teritoriale.
3. Desfiinţarea unor compartimente strict necesare din sucursale, disponibilizarea specialiştilor colegi, având drept rezultat, externalizarea unor servicii, plătite actual de zeci de ori mai mult, la terţi.
4. Falimentarea filialelor de Hidroserv şi executarea unor lucrări cu terţi. Nu discut costurile financiare imediate. Rezultatul pe termen lung: lucrări de slabă calitate şi de garanţie îndoielnică făcute de firme care nu cunosc specificul şi instalaţiile noastre.
5. Neglijarea resursei umane a societăţii. Salarizare slabă şi nici un interes pentru menţinerea specialiştilor existenţi. Încă! În loc să ne pregătim din timp specialiştii singuri, completăm personalul cu ceea ce găsim la ora actuală pe piaţa muncii. Rezultatul se va vedea în momentul în care se va câştiga grupa de muncă şi 30 % din  personal va pleca.