Autor Subiect: Salarizare - continuare discutii  (Citit de 19937 ori)

Irinel221

  • Vizitator
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #15 : Martie 15, 2017, 06:11:11 p.m. »
O întrebare....Clasa 22T11 e mai mica sau mai mare decât clasa 23T7.....? Mulțumesc
« Ultima Modificare: Martie 15, 2017, 09:01:21 p.m. de victor »

Offline FANFANNN

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
    • Vezi Profilul
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #16 : Martie 15, 2017, 09:42:34 p.m. »
 8)
Domnul Adrian
Suntem inca lashi . dar buboiul se sparge curind. Va multumim ca ne dati exemplul dumneavoastra personal , ca si Domnul Aurariu si Domnul Trandafir.
Din punctul meu de vedere aveti votul meu sa fiti alaturi de Aurariu la negociere.
Mult respect Domnule Matasa. Apreciez ca in Hidroelectrica mai sunt oameni de onoare ca dumneavoastra..
RESPECT

marius

  • Vizitator
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #17 : Martie 16, 2017, 09:20:39 a.m. »
O întrebare....Clasa 22T11 e mai mica sau mai mare decât clasa 23T7.....? Mulțumesc
E mai mare 22 cu T 11.T 11 a avut toti cei care lucrau la CHE Marisel - centrala subterana.

Irinel221

  • Vizitator
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #18 : Martie 16, 2017, 10:18:37 a.m. »
multumesc pentru raspuns......in acest caz cum se va proceda...se vor lua 4 trepte si se va da o clasa pentru secunzi sau se vor lasa asa cum sunt.....caz in care va scadea salariul.....

Offline FANFANNN

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
    • Vezi Profilul
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #19 : Martie 16, 2017, 08:44:27 p.m. »
SEARA BUNA LA TOATA LUMEA
Un antevorbitor a emis ideea de greva japoneza.
Eu cred ca este demna de luat in consideratie avand in vedere ca Directoratul nu respecta Hotaririle Consiliului de supreveghere. Si unde mai pui faptul ca nu ne costa cat o deplasare la Bucuresti si cred ca va aveaun impact public mult mai mare.
Hai ganditi cum suna:

HIDROELECTRICA IN GREVA JAPONEZA

Offline electrician cc

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
    • Vezi Profilul
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #20 : Martie 16, 2017, 09:24:07 p.m. »
Vad ca  se doreste cu tot dinadinsul de administratie modificarea grilei de salarizare.Noi,muncitorii ,ne certam pe cate o clasa,pe cate un t,pe cand administratia si mai ales Bucurestiul vor primi grosul.NU TREBUIE SA FIM DE ACORD CU ASA CEVA SUB NICI O FORMA.Poate de data asta vom pune si noi de o greva serioasa.Vrem mariri salariale dar nu cu orice pret.
Daca ai fost prost cand ai fost mic,acuma mare numai te joci

Offline Matasa Adrian

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 82
    • Vezi Profilul
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #21 : Martie 17, 2017, 06:37:43 a.m. »
CA SA FACEM GREVA JAPONEZ NU ESTE GREU.. GREU VA FI SA ANUNTAM PE POSTURI PUBLICE... FIINDCA INTOTDEAUNA CAND AM FOST LA MITINGURI.... NU A STIUT NIMENI... AM FACUT IN FATA EXECUTIVULUI.. NU IN FATA GUVERNULUI, NU AU FOST CHEMATE TELEVIZIUNI CARE SA NE FACA PUBLICA ACTIUNEA.... ASA CA.... MERGEM INAINTE.. ATI VAZUT POLITISTII?!?!?!? STIE TOATA TARA... LA NOI NIMENI.... ASA CA ... ORICE AM FACE TREBUIE SA FACEM PUBLIC... BORZA A FACUT PUBLIC CA AVEM 100 DE SPORURI.. SI LUMEA L-A CREZUT FIINDCA NOI NU AM CONTRAATACAT.. NU AM ARATAT UN ACT PRIN CARE SA DEMONSTRAM CA E FALS.. NOI NU AM FACUT NIMIC PUBLIC.... DOCTORII DESI SE STIE CA LE DAI BANI CAND TE DUCI LA EI.. SE PLANG MEREU CA AU SALARII MICI.. ACUM NOI AVEM SALARII DE GUNOIERI.. DAR CINE STIE IN AFARA DE NOI?!?!?!? NIMENI... DAR NOI.. MERGEM INAINTE... CA E BINE.. NE MULTUMIM IN GAND CA AVEM LOCURI DE MUNCA SI ATAT... DAR OARE CAND VOM PUNE PICIORUL IN PRAG SI LA ORA DE VARF NU CRESTEM PUTEREA SI RAMANEM ASA?!?!?! CE OR SA FACA ATUNCI?!?!?! EI STIU CA NOI SUNTEM LASI SI NE JOACA CUM VOR EI... DAR NOI... MERGEM INAINTE SI NE MILOGIM.... CU PROFITURI ISTORICE SI NOI SUNTEM SARACI.... MERGEM INAINTE...

Sindicalist

  • Vizitator
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #22 : Martie 17, 2017, 03:54:20 p.m. »
Dragi colegi in timp ce administratia se joaca de-a soarecele cu pisica cu noi ,ei  trebuie a sti ,noi inca muncim cu o diferenta mare de clase pe acelasi post aceeasi functie, si munca egala,de foarte mult timp. Stimata Administratie,stimati lideri ,cit si stimabil domn Aurariu ,dragi colegi:facturile noastre de zi cu zi (curent,tv.,gaze...etc),necesitatile traiului de zi cu zi,cit si altele(banci,copii,necesitatati medicale...etc.) nu asteapta dupa bunul plac a unor directori  ,care habarn nu au ce inseamna sa traiesti dintr-un salariu de 20-25 milioane lei vechi cu familie si copii,ei stiu un singur lucru a da sarcini in plus si bani cit mai putini,pentru ca intreprinderea  sa faca un profit si mai mare ,iar ei sa isi pastreze linistiti  functile. Aflati pe aceasta cale ca prosti..mea sa cam saturat, si cutitul a ajuns la os.Multi dintre noi care pina acuma nu am bagat in seama  aceste lucruri ,am inceput a ne cauta de lucru, pentru ca observam ca lucrurile merg destul de greu spre a reveni la normal.  In timp ce societatea noastra inregistreaza profituri istorice ,salariati acesteia,cei care produc efectiv profitul, inregistreaza scaderi istorice privind puterea lor de cumparare(salarii,si alte drepturi...),in raport cu alte societati comerciale. Iar in acelasi timp peste tot in Romania se inregistreaza cresteri substantiale la salarii inclusiv si salariul minim pe economie.Deci prin tot cea ce facem trebuie a grabi un pic lucrurile spre a le indrepta spre o normalitate ,asa nu se mai poate continua. Primul lucru pe care il cer eu cit si alti colegi, este demisia de onoare la toti lideri sindicali ,care sint principali vinovati de situatia creata,am ajuns a ne cistiga drepturile prin instante,cind normalitatea impune ca administratia sa ne dea aceste drepturi fara a mai astepta decizia instantei,stiind ca dreptatea va fi de partea noastra a celor multi. Iar prin acestea s-ar scuti mult mai multi bani din partea intreprinderi ,dobinda aferenta ,cheltuieli de judecata...etc., cit si multi nervi din partea noastra a salariatilor  stiindu-ne drepturile banesti incalcate. Da, este un moment bun pentru o greva japoneza,dar asta depinde de lideri nicidecum de altcineva ,motive sint destule.Iar greva japoneza pentru a avea succesul scontat  trebuie foarte mult mediatizata.
« Ultima Modificare: Martie 21, 2017, 09:20:44 a.m. de Sindicalist »

rami

  • Vizitator
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #23 : Martie 17, 2017, 06:01:26 p.m. »
Domnilor, ieri 1000 de militieni au protestat in fata MI pt marirea de salarii.
Au fluierat si le-au bagat pe gat pesedistilor cateva lucruri vreo 2 ore, dupa care a venit ministra si le-a spus ca le va dubla salariile.
Noi de ce nu ne strangem 1000, 2000 de hidroenergeticieni si sa mergem in fata Hidroelctricii  sa le cerem sa ne mareasca si noua salariile?
Spre deosebire de militieni si alti bugetari, noi nu cerem bani de la Bugetul National, noi cerem sa ni se plateasca munca, munca care a adus Hidroelectrica la statutul de cea mai valoroasa si cea mai profitabila firma de stat din Romania.
Ce parere aveti domnule Aurariu?

jorj

  • Vizitator
Măi, oameni buni!!!!!!!
« Răspuns #24 : Martie 17, 2017, 07:45:51 p.m. »
Citim propunerile făcute de administrație reprezentanților noștri privind salarizarea și ne crucim. Studiem sistemul Mercer si iar ne crucim. Acest sistem de salarizare este o bătaie de joc la adresa muncitorilor din societate și este un paradis de recompense pentru șefi și șefuleți. Păi bine stimabililor merceriști și stankiști, cum se face că ați încadrat pe cei care produc energia electrică masinisti și electricieni într-un amalgam de meserii cu marinari, spălătorese, cititori de contori, arhivari, ospătari, bucătari și ajutori, barmani, timonieri...cu tot neamul...!  Exact la baza triunghiului, cu veniturile cele mai mici. 2000 de lei. Și voi la vârf, cu salarii exact de 10 ori mai mari. Oare nu vă e rușine obrazului? Cine vă asigură salariile de 4-5000 de euro, bașca primele de performanță? Performanța cui? Nu cumva, dacă nu ar fi acești oameni policalificați, care exploatează și întrețin instalațiile, voi nu ați exista? Măi da... PROȘTI NE MAI CREDEȚI!
« Ultima Modificare: Martie 17, 2017, 07:48:28 p.m. de jorj »

rami

  • Vizitator
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #25 : Martie 17, 2017, 08:21:59 p.m. »
Cand mergem la Bucuresti sa ne obtinem drepturile?

rami

  • Vizitator
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #26 : Martie 17, 2017, 09:55:07 p.m. »

Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii, atât la stat cât și la privat.
     
Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii atât în instituțiile publice, cât și în cele private, a anunțat, vineri, la Botoșani, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea.

 
Potrivit acestuia, această obligativitate urmează a fi inclusă în noua Lege a dialogului social, care va fi lansată spre dezbatere imediat după intrarea în vigoare a Legii salarizării unice în sistemul bugetar.

„Există o solicitare a tuturor sindicatelor reprezentative la nivel național și trebuie să creăm un sistem de protecție a angajaților, astfel încât drepturile acestora să fie respectate. Legea actuală trebuie modificată astfel încât noi să creăm condițiile minime pentru respectarea drepturilor angajaților, pentru că nu vrem să influențăm foarte mult mediul de afaceri”, a afirmat Petrea.

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social consideră că Guvernul a făcut o eroare, în 2011, când a eliminat contractele colective de muncă la nivel de ramură și unitate.

„Consider că o lege adoptată prin asumare și nu prin dezbatere publică, o lege care până la urmă a înghețat dialogul social și a făcut imposibilă semnarea contractelor colective de muncă a fost o lege împotriva salariaților din România”, a declarat Gabriel Petrea.


Offline pasca

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Vezi Profilul
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #27 : Martie 19, 2017, 09:17:35 a.m. »
Cu referinta la sistemul de salarizare  MERCER  va scriu in numele grupei  de la Mariselu nu suntem de acord cu acest sistem ticalosit de salarizare , adica i-mi taie o clasa ca sa-mi dea T 17  de la T10 cit avem acum  cistigam  7 lei  si cu marire de 6 la suta
am sa iau in plus la salar 67 de lei ???? Ce inseamna asta??? Cit mai permitem sa isi bata joc de noi .                                              Sindicatul nostru  Hidrosind nu trebuie sa accepte in nici un caz acest sistem de salarizare .
 Daca la salariile avute acum se maresc cu 6 la suta si ne dau la conditii deosebite  7 lei nici asa nu este o marire semnificativa, fata de Bugetari care nu produc nimic la bugetul de stat si li se maresc salariile cu 58 la suta.
In 2 luni numai noi din entrala Marisel am produs energie electrica  peste 1 milion de euro . Unde se duc banii nostri????

Offline electrician cc

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
    • Vezi Profilul
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #28 : Martie 22, 2017, 09:24:14 a.m. »
De azi-dimineata  sindicalistiicfr sa au intrat in greva.Lor li s-a promis o marire de 22.5%,dar vor 25%.
Actionam si noi ceva ,sau ii atacam numai cu postarile de pe forum?
Liderii altor sindicate apar la tv,presa,fac galagie,ii vede lumea.Noi ne certam pe ortografie si greseli gramaticale.PENIBIL.
Sa facem ceva,un plan de actiune domnule Aurariu.EU va sustin,restul?
Daca ai fost prost cand ai fost mic,acuma mare numai te joci

marius

  • Vizitator
Re: Salarizare - continuare discutii
« Răspuns #29 : Martie 22, 2017, 01:18:06 p.m. »
Merkel
As vrea sa stiu daca se poate cere ca fiecarui angajat HE sa se calculeze noul salar dupa Merkel,luind in calcul salarul fiecaruia cu o luna in urma.Asa se poate vedea de catre ambele parti administratie-sindicat cit cistiga sau pierde fiecare salariat in parte.E un calcul clar,corect,dupa parerea mea.Ar fi bine de incercat lucrul aceste,cel putin de catre sindicat.Iar rezultatul pus pe masa administratiei!!!Si le inchideti gura!!!!!!!!!