Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Matasa Adrian

Pagini: [1] 2 3 ... 6
1
Discutii si opinii / Re: Informari către membrii de sindicat
« : Noiembrie 16, 2021, 02:23:17 p.m. »
la negocieri... profitul pe o luna de zile distribuit la salariati

2
Discutii si opinii / Re: Toamna se numara bobocii
« : Septembrie 02, 2021, 06:36:57 a.m. »
Nu am disparut. Eu sunt logat tot timpul si citesc tot. Nu-mi trebuie dezlegare de la Liderul Sef. Dar cum dumneavoastra vorbiti degeaba fara sa va bage nimeni in seama, ce va face sa credeti ca pe mine m-ar baga cineva?!?!?!?! Oricum eu sunt constient ca nu vom obtine nimic la fel ca anii trecuti. atat timp cat plecam de la o cerere pentru marire de salar de 10 - 15% si nu plecam de la 50 - 75% in contextul dublarii preturilor nu vom obtine nimic. asa ca astept sa vedem cu ce mandat merge Liderul Sef la Administratie si cu ce reyultate vine sau daca din cand in cadn ne spune cum sta treaba. directoratul are un mandat clar pe care nu-l incarca fara acordul celor de deasupra lor..noi suntem sub Liderul Sef, asa ca.....

3
Discutii si opinii / Re: Întrebări pentru liderii Hidrosind
« : Iulie 05, 2021, 06:37:43 a.m. »
Domnule Lider, Treaba cu apa menajera, nu tine numai de sucursala sau de sindicat sau departament sindical. La Baraj Galbeni si la Statia de pomp[e Gioseni nu exista apa menajera si nici WC in fundul curtii, nu mai zic de baie. Am facut caiete de sarcini, de pomana. Am prins in pass 2020 achizitie separata de gresie, faianta, cabina dus, 99% din ce este necesar. S-a aprobat, dar achizitia se face centralizat si nu se stie cand. Nu avem becuri in instalatii, este referat facut din luna februarie. Achizitie tot centralizata, de care se ocupa cineva de la sucursala Hateg. Nu stiu cine si nu stiu cand se ocupa, ca deja au trecut 6 luni din an.Va multumesc pentru intelegere.

4
Discutii si opinii / Re: Echipament de lucru și de protectie
« : Iunie 16, 2021, 06:33:31 a.m. »
Nu fii trist. De pe 14 iunie s-a sistat si apa, asa ca vii de acasa cu ea. De achizitia de becuri se ocupa cei de la sucursala Hateg. Au trecut deja 6 luni de cand se ocupa si becuri nu-s, asa ca mai cumperi o lanterna sau cateva lumanari. De sapun, detergenti, maturi si altele necesare nu mai spun. Din PASS-ul pe 2021 nu s-a cumparat nimic. Avem trecute o gramada de materiale, dar achizitia se fqace centralizat si cand isi aduc aminte. Lipsa apa curenta si WC-uri la baraje. In secolul XXI noi mergem pe camp sa ne facem nevoile si luam apa din canal sa ne spalam. Piedici enorme la orice cerem. Asa ca............

5
Discutii si opinii / Re: Coronavirus
« : Februarie 10, 2021, 06:22:46 a.m. »
deci la noi curenrul electric nu produce nimic, dar ei iau spor ca lucreaya cu tablete. e fain

6
Discutii si opinii / Re: Coronavirus
« : Februarie 09, 2021, 09:35:56 a.m. »
deocamdata este in discutii. si eu il astept.
 

7
Discutii si opinii / Re: Sechestrare
« : Noiembrie 25, 2020, 06:29:24 a.m. »
Are. Cum a trecut la alte meserie, o sa treaca si la noi. speram sa avem si sprijinul sindicatului, pe langa niste parlamentari care sa ne sprijine. Vedem ce va fi.

8
Discutii si opinii / Re: Sechestrare
« : Noiembrie 21, 2020, 08:07:26 a.m. »
https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=bc286e95f9&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1683798653376689470&th=175e0df43fcc753e&view=att&disp=safe

PARLAMENTUL ROMÂNIEI


Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal







Către:

   Biroul Permanent al Senatului României


În temeiul prevederilor art.74 din Constituția României, republicată, vă înaintăm, alăturată, Propunerea legislativă pentru completarea alin.(1) al art.30 și pentru modificarea art.56  din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, spre a fi supusă dezbaterii și aprobării Parlamentului României.


Pentru inițiatori,

Eleonora-Carmen HĂRĂU – Senator PNL
Lucian-Ovidiu HEIUȘ - Deputat PNL








Parlamentul României


Camera Deputaților                                          Senat

LEGE
pentru completarea alin.(1) al art.30 și pentru modificarea art.56 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice


Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Articol unic – Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează și va următorul cuprins:

1.   La alin.(1) al art.30, după litera h se introduce o nouă literă, lit.i), cu următorul cuprins:

i) unitățile de producție a energiei electrice și termice;

2.   La alin.(1) al art.56, litera d) se modifică și va avea următorul cuprins:
d)25 de ani în locurile de muncă prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. h) și i) pentru care reducerea vârstei standard de pensionare este de 13 ani.

3.   La alin.(3) al art.56, litera d se modifică și va avea următorul cuprins:

d)25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. h) și i).
























EXPUNERE DE MOTIVE


   Condițiile de muncă în sectorul producției de energie electrică și termică din România au fost și continuă să fie deosebit de periculoase pentru starea de sănătate a salariaților, în condițiile în care munca se desfășoară în majoritatea timpului la temperaturi extreme, în spații puțin ventilate sau în medii cu puternice degajări de pulberi. Inducția electromagnetică din spațiile de producție generează frecvent afecțiuni neurologice și cardiovasculare în rândul angajaților, iar pulberile în suspensie generează afecțiuni pulmonare severe și chiar cancere iremediabile.
Pentru aceste motive, speranța de viață în rândul angajaților din sectorul producției de energie electrică și termică este una dintre cele mai mici din România, ceea ce justifică pe deplin ca aceștia să beneficieze de încadrarea lor în condiții deosebite de muncă. Astfel, angajații din acest sector vor putea beneficia, potrivit modificărilor propuse la art.56, de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani și un stagiu de cotizare redus ”25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă„ din sector.
   Având în vedere faptul că numărul de persoane care ar putea beneficia de prevederile acestei legi nu este unul care să genereze un impact bugetar nesustenabil, considerăm că în construcția legilor bugetare pentru anul 2021 se vor găsi resursele financiare pentru acoperirea eventualelor cheltuieli suplimentare.
Având în vedere argumentele prezentate mai sus, înaintăm Parlamentului României, spre dezbatere și adoptare, prezenta propunere legislativă.
 
INIȚIATORI
Eleonora-Carmen HĂRĂU – Senator PNL
Lucian-Ovidiu HEIUȘ - Deputat PNL


9
Discutii si opinii / Re: Etica sau echitate.
« : Octombrie 24, 2020, 05:29:12 p.m. »
Mai avem si lucreaza pentru oameni si in pandemie.....

10
Informari / Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
« : Aprilie 03, 2020, 08:38:12 a.m. »
Domnul Theophilus, ce sa faca acum oamenii?!?!?!?! nu mai corectati pe nimeni?!?!?! nimic?!?!?!

11
Informari / Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
« : Martie 31, 2020, 05:05:02 p.m. »
https://stirinationale.eu/comandantul-vela-a-descoperit-sistemul-energetic-national-%E2%96%A0-pe-pariu-ca-astia-habar-n-au-ce-masuri-exceptionale-se-aplica-de-o-saptamana-la-che-stejaru/?fbclid=IwAR1md1VjbPYmRhG9JjmKA2kitRE4zCpzCFaW0AW77axeMyw9sxt6KPxCgBk
medicii se plang ca nu au nimic, nici manusi, nici masti, nici costume. noi nu ne plangem.... la ei se maresc salariile pe perioada pandemiei,.... la noi tot nimic.....

12
Informari / Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
« : Martie 30, 2020, 06:54:26 p.m. »
Pt un mecanic. Dorinta ti-a fost indeplinita pe jumate....https://bit.ly/2UtPXqs
ani pentru mariri salariale, dotari, masti si altele necesare pentru salariati nu exista... dar pentru donatii generoase sunt..... Asteptam si noi mastile, manusile de unica folosinta, dezinfectant, si multe altele necesare.... Sindicatul unde este?!?!?!

13
Domnul Theophilus, multumesc pentru atentionare. Cu asta s-au rezolvat toate problemele oamenilor. eu macar spun cine sunt si ce si cum gandesc, dar dumneavoastra?!?!?! Asteptati sa faca altii ceva... E o diferenta. De criticat si comentat de pe margine e bine. Nu sunt si nu vreau sa fiu un formator de opinie. Daca eu gresesc de ce nu corectati dumneavoastra si veniti cu idei mai bune?!?!?!

14
O prostie suspendarea Co. Oricum nu pleca nicaieri si avea-i o tura pe care te baza-i. dupa o sa fie aglomeratie. daca Italia spune ca iese pe 31 iulie, noi, iesim prin septembrie.... oricum ar trebui si hidrosind sa intre in carantina, ca si asa nu mai spune nimic....

15
Informari / Re: Coronavirus vs. Hidroelectrica
« : Martie 18, 2020, 06:34:39 a.m. »
Decretul Presedintelui cuprinde si Prevederile legii privind acordarea unor zile libere pentru părinți nu se aplică angajaților sistemului de Apărare, unități sanitare și alte categorii
Aceste categorii au dreptul la majorarea salariului.
Acum se pot cere mariri salariale, dotari si multe altele ( grupe, vouchere, dotari, etc.), dar domnul administrator are alte probleme. cum sa oblige oamenii sa stea in centrale. Si acum si atunci tot cetateni ai Romaniei eram.... In decembrie cand se negociau salariile si nu obtineam nimic. Tot in centrul localitatii stam toti. Omare parte din salariatii de la S.H. Bistrita nu vor sa stea consemnati in centrale fara marirea salariilor cu 50 % si fara dotarile necesare si cele cerute in decursul anilor.

Pagini: [1] 2 3 ... 6