Discutii Generale > Discutii si opinii

Toamna se numara bobocii

(1/10) > >>

robu:
Nu cu mult timp in urma apropierea toamnei sporea infrigurarea ce cuprindea pe toti cei care evolutia veniturilor lor pe urmatorul an era de o importanta cruciala. Costul traiului zilnic crescand continuu si aparitia pe piata muncii de oferte salariale mult mai atractive decat cele oferite de He a determinat chiar pe unii dintre proaspat castigatori de posturi scoase la concurs sa-si reconsidere dorinta de a lucra ca hidroenergetician si sa renunte.
Din pretentia expresa a adm. de a avea contract pe doi ani distanta dintre valoarea retributiei personalului executiv si cel operativ a crescut si mai mult,iar interesul sindicatului pentru a se opune acestei tendinte a scazut in aceeasi masura.
Cresterile de preturi din ultima perioada si cele prognozate a ne lovi in viitorul apropiat ar trebui sa alarmeze pe toata lumea,mai ales pe cei care,datorita functiilor castigate in urma unor alegeri prezumtiv conforme cu dorinta maselor,se vor prezenta la viitoarele negocieri de CCM.   
Daca unii dintre reprezentantii sindicali au inceput sa uite sau sa ignore calitatea functiei lor sa reciteasca Statutul Hidrosind care prevede ca un lider sindical are obligatia statutara de a depune toate eforturile si a uza de toate mijloacele legale pentru a castiga noi drepturi pentru membri,pierderea celor deja castigate nefiind sub nici o forma acceptata.
Administrarea cotizatiei sindicale fara a da explicatii detaliate membrilor nu e statutara si nici suficienta pentru detinerea unei demnitati in conducerea sindicatului.
Calitatea de om comunicativ,atent la nevoile si sugestiile oamenilor ar trebui sa insoteasca o persoana doritoare a unei functii de conducere in sindicat,acestea si nu vechimea detinerii pozitiei.
Vorba adm.:performanta activitatii trecute si rezultatele concrete ar trebui sa recomande pe cei care acced la aceste posturi.

robu:
Administratia si-a facut cunoscute deja in presa intentiile sale fata de posibile cresteri salariale pentru urmatorul CCM.
Pare ca nu are nici o grija ca cineva ar contesta sau pune semnul intrebarii pe valoarea de 9 la suta.
Cu o siguranta si o incredere totala afirma ca salaratii vor fi supermultumiti.
Ar putea cineva din conducerea sindicala sa confirme sau nu daca au avut loc discutii pe aceasta tema?
Cu ce revendicari se va prezenta aceasta la negocieri?
Dar cand se vor tine sedinte cu membri in care sa se consemneze asteptarile acestora si care vor reprezenta obligatoriu punctul de plecare la negocieri?
Cand au de gand liderii sa faca o informare prealabila?

robu:
Sa inteleg,dupa linistea totala din aceasta saptamana,ca subiectele considerate de mine de o mare insemnatate nu prezinta atata importanta incat sa determine pe domnul Aurariu sa intervina cu precizari autorizate sau pareri lamuritoare?
Sa nu conteze nici faptul ca in unele sucursale oamenii sunt hotarati sa mearga benevol si voluntar la Bucuresti in preajma si in timpul negocierilor pentru a sustine conducerea sindicala si dovedi administratiei cat si capilor Hidrosind ca de data asta nu se vor multumi doar sa semneze ca primarul hartiile continand noul CCM?
Acestia se numara printre cei care s-au saturat sa inghita la nesfarsit sintagma :,,Asta e,nu s-a putut mai mult" si doi ani sa-si blesteme soarta de a lucra la o firma ce declara anual profit istoric,dar  angajatilor sai de rand le rezerva doar firmituri. 

George T.:
Dupa toata tevatura prin sali de judecata etc. angajatii de la METROU au ramas cu cresterea salariului de 18%. Ar fi un punct de plecare in negocierile de la finele anului ...

CENTRALIST:
 Linistea din ultimele saptamini stimati colegi arata foarte clar , starea de agonie in care este acest simulacru de sindicat ,...pentru ca eu nu ma simt sub nici o forma  reprezentat de acest ,,teatru de papusi " manipulat de catre Administratie care nu vrea sa fie deranjata la impartirea profitului istoric ,...reducind cit mai mult cheltuielile cu resursa umana aceasta fiind considerata o masa neglijabila,...
  Deci nu avem prea multe sanse sa ne cistigam drepturi decente de munca si salarizare  demne de o societate cu profituri uriase , decit prin miscari spontane,pasnice si bine organizate ,,fara stirea liderilor de sindicat alesi sau realesi in cercuri restrinse , dupa reguli doar de ei stiute" ,...(statutul Hidrosind l-au parolat sa nu le fie furat modul de organizare si strategiile de atac asupra conducerii ) acestia nu sunt interesati de interesele sindicalistilor doar de pastrarea locurilor caldute si eventual sa ia pulsul maselor din teritoriu si sa raporteze la superiori ,...care la rindul lor roaga Conducerea sa mai arunce citeva firimituri si la multime,..si strategia asta merge de ani buni,...acum va intreb oare cit o sa va mai mearga sa batjocoriti sindicalistii Domnilor Lideri ?.....

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă