Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
Discutii si opinii / Re: Azi
« Ultimul mesaj de carcotasul Azi la 01:27:24 a.m. »
2
Discutii si opinii / Re: Ce valoare mai are sindicatul Hidrosind?
« Ultimul mesaj de corina13 Ianuarie 18, 2019, 06:57:29 p.m. »
   Salariatul Hidroelectrica asteapta sa vina liderul sa-l ia de mana, sa-l conduca la gradinita si sa-l intrebe daca vrea sa obtina o marire salariala pentru el; daca liderul nu zice nimic, el e multumit si asa, ca nu munceste cat minerul. De ce sa ne complicam ? La scoala aveam numai note de 5, aici cu 3 kg de usturoi sau 3 duble de boabe ne da seful numai note de 9 si avem salariu de profesor.  Pai nu e bine ?!
   Mergem la greva sa ne filmeze si apoi sa ne dea afara ?!  Pai n-om fi prosti !  Ramanem aici si pe salariu minim ca nu ne omoram cu munca, avem toate fisele de rond in camera de comanda.
4
Discutii si opinii / Re: Azi
« Ultimul mesaj de rami Ianuarie 18, 2019, 01:42:59 p.m. »
Pai care indrazneti?
Ati vazut vreun lider de sindicat care sa vina in centrale si sa ne intrebe ce vrem, cum vrem sa ne luptam pt a obtine si noi drepturi mai bune?
I-ati vazut pe cei de la CEO Oltenia?
Ce spuneti domnilor lideri despre liderii de la CEO?
5
Discutii si opinii / Ce valoare mai are sindicatul Hidrosind?
« Ultimul mesaj de rami Ianuarie 18, 2019, 01:29:44 p.m. »
Vedem pe toate emisiunile de stiri conflictul de munca de la CO, sindicalistii au cerut 45% marire de salarii, li s-a oferit 20%, nu au acceptat, acum li se ofera si tichete de vacanta si prima de sarbatori, nu vor, spun ca este prea putin.
Voi "dragi" lideri de sindicat ce ati cerut?
Ce forme de lupta sindicala propuneti pentru a ne castiga si noi drepturi salariale mai bune?
Facem pariu ca nu vom primi nici macar compensarea cu rata inflatiei?
Dragi colegi mebrii de sindicat, hai sa ne dam demisia din sindicat, cu ei sau fara ei, tot ce vrea administratia primim.
6
Discutii si opinii / Rușinea-rușinilor
« Ultimul mesaj de jorj Ianuarie 18, 2019, 09:38:05 a.m. »
Bună dimineața!
Stăăăăăm ca mielul la tăiere! Avem în HE oameni foarte bine pregătiți profesional dar care sunt mințiți frumos atât de șefii ierarhici cât și de liderii de sindicat. Plus șantajați și amenințați cu examinări periodice de toate felurile, cu controale inopinate și alte drăcii! Să nu care cumva să-și aducă aminte că au drepturi și că trebuie să și le ceară. De la borza încoace, sarcinile de muncă s-au dublat sau triplat, fiecare din noi preluând pe cele ale colegilor dați afară de marele insolvent! Am avut în ultimii ani, colegi care au murit datorită bolilior profesionale, colegi care s-au sinucis, colegi care au ajuns la balamuc, colegi care si-au dat singuri demisia și au plecat unde au văzut cu ochii...! De bine ce este la ora actuală în firmă! Liderul nostru central a fumat pipa păcii cu administrația și cu liderașii din teritoriu și nu se mai bagă! Salariile șefilor și liderilor depășesc de câteva ori pe cele ale specialiștilor! Cu toate acestea, la final de an, d-lor au mai primit măriri de salariu și premii consistente la care noi nici nu visăm! Cu toate că, 3000 de oameni din HE n-a primit nimic la salariu, la finalul lui 2018! Profitul firmei este la superlativ dar sindicatul nu cere nimic pentru membrii săi! Mai mare rușinea!
7
Discutii si opinii / Re: Azi
« Ultimul mesaj de robu Ianuarie 17, 2019, 11:30:22 p.m. »
Explicația e simplă :ca să primești trebuie să ceri. Pentru a avea șanse mari să și primești ceva trebuie să-ți alegi un moment potrivit. E iarna și-i frig, iar o sistare a agentului termic sau o diminuare a cantitatii de energie livrata ar cauza mari probleme. Dacă 90% din oamenii lor sunt hotărâți să continue protestul,în mod cert deznodământul le va fi favorabil. Rețeta sigură în astfel de situații este:conștiință +hotărâre +perseverență =succes. CE Oltenia și Hidroelectrica dețin portofolii asemănătoare în Ministerul Energiei, însă între cele două societăți comerciale cu capital de stat din domeniul producerii energiei electrice sunt multe diferențe. Energia termo e scumpă și poluantă. În fiecare an CEO cumulează datorii la stat dar de care aceasta scapă ca prin minune. Starea financiară slabă nu ar suporta vreo majorare salarială nici în vis, totuși conducerea își permite să ofere 12% și vouchere de vacanță. Poate au înțeles că nu e de glumă și membrii de sindicat sunt atât de hotărâți să întrerupă lucrul încât conflictul de munca se poate acutiza. De cealaltă parte, Hidroelectrica merge din ce în ce mai bine financiar, dacă ne luam după bilanțurile contabile record raportate an de an. Nu numai că e foarte zgârcită când se așează la masa negocierilor pentru salariile celor de jos,dar tratează cu mult dispreț și aroganță pe cei care, prin strădaniile lor au aport direct la mărețele ei realizări. Când are ocazia și acoperirea legală necesară încalcă fără nici o jenă CCM-uri negociate la sânge. Pot înțelege, din punct de vedere strict contabil, interesul pe termen scurt al acesteia, de scădere sau limitare a cheltuielilor cu personalul. Nu pricep lipsa de reacție a sindicatului, prezumtiv apărător al intereselor tuturor membrilor săi, atunci când se petrec în mod repetat încălcări ale drepturilor câștigate cu greu,ba chiar,cu compromisuri prea mari. Când în sfârșit nemulțumirile oamenilor tind să capete formă concretă liderii au un singur mod de acțiune :aruncă rapid batista pe țambal, izolează și neutralizează nemulțumiții ca să nu se înmulțească, după care se întorc liniștiți la locurile lor calde. La intrebarea: De ce unii pot sa faca greva în Sistemul energetic și sa câștige ceva în plus la salariu iar noi nu? există un răspuns simplu și evident.
8
Discutii si opinii / Re: Azi
« Ultimul mesaj de Cristi Ianuarie 17, 2019, 08:41:49 p.m. »
Norocul îi ajută pe cei îndrăzneți, fricoșii se împiedică singuri~Seneca
9
Discutii si opinii / Azi
« Ultimul mesaj de Ardelean Ianuarie 17, 2019, 06:39:38 p.m. »
   CE Oltenia....la ei de poate !

    Ultima ofertă a oficialilor este următoarea: 1.000 de lei brut în plus la salariu, vouchere de vacanță, primă de Paști care să fie impozitată doar cu 10%. Vor fi retrase toate acțiunile din instanță deschise împotriva minerilor protestatari.
10
Discutii si opinii / Re: Ce ne aduce 2019?
« Ultimul mesaj de 007 Ianuarie 17, 2019, 03:41:55 p.m. »
Dl Administrator invata strategie la CEO.OLTENIA.
Pagini: [1] 2 3 ... 10