Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

COMUNICAT HIDROSIND 09.12.2016

decembrie 9, 2016
By
Începând din această seară, membrii sindicatului Hidrosind au ramas în hidrocentralele in care muncesc deoarece revendicarile formulate in cadrul negocierii contractului colectiv de munca nu sunt luate in seama.
Salariatii au hotărât să nu mai meargă acasă şi să rămână în principalele centrale ale Hidroelectrica începând cu schimbul 2 din seara de vineri, 09.12.2016.
Protestul nu afecteaza activitatea centralelor : angajaţii aflaţi în tură conform graficului aprobat îşi desfăşoara activitatea în instalaţii în mod normal, iar ceilalţi raman în hidrocentrale, fara a interveni in vreun fel in activitatea colegilor.
Acest demers nu are o conotatie politica si nu este indreptat impotriva actualului premier, asa cum incearca sa se speculeze deja. Desi pare nepotrivit, am ales acest moment din ratiuni de calendar de negociere si fortati chiar de refuzul efectiv al administratiei de a negocia : CCM expira la 31.12.2016, mandatul Directoratului in 28 decembrie, mandatul Consiliului de Supraveghere in 24 decembrie, prin urmare termenul limita pentru finalizarea negocierilor a fost stabilit, de comun acord cu administratia, pentru 23 decembrie, data pana la care nu se intrevede o rezolvare a problemelor noastre.
Desi am inceput negocierile pe data de 15.11.2016, pana ieri am „reusit” sa negociem mai putin de 10 articole, toate fara implicatii financiare. Toate solicitarile noastre au ramas fara rezultat pana in prezent, toate adresele trimise Consiliului de Supraveghere si Directoratului au ramas fara raspuns. Cand sa mai protestam, cand vom avea un nou Consiliu de Supraveghere si un nou Directorat, care-si vor declina orice responsabilitate ???
Conducerea Hidroelectrica, acţionarii – Ministerul Energiei şi Fondul Proprietatea (principalul opozant la revendicarile noastre, desi este actionarul minoritar), Guvernul actual si cel viitor ar trebui să-şi pună întrebarea : în ianuarie, dacă nu va fi un nou Contract Colectiv de Muncă la nivelul companiei care să satisfaca cerinţele noastre, ce se va întâmpla în sistemul energetic, dacă aceşti oameni, care acum stau în centrale, nu vor mai sta înăuntru, ci afară ? Cine va porni hidrogeneratoarele ? Cine la va supraveghea şi de unde ? Din Bv. Mihalache 15-17, din clădirea Premium Point de pe strada Buzeşti, din Splaiul Independenţei nr. 202 E sau cumva din Piaţa Victoriei !?
Dupa doua ore de protest conform programului, in urma discutiilor purtate cu oficiali din cadrul Ministerului Energiei, acestia au realizat mult mai repede decat administratia Hidroelectrica SA cat de grava este situatia. In urma implicarii Ministerului in medierea conflictului dintre sindicat si conducerea dualista a Hidroelectrica, in incercarea solutionarii acestuia, am hotarat sa intrerupem protestul in aceasta seara.
Incepand de luni 12 decembrie, reprezentantii sindicatului vor sta la masa discutiilor la minister, urmand sa stabilim programul actiunilor viitoare functie de rezultatul negocierilor.
Nicolae Aurariu,
Presedinte Sindicat Hidrosind.