Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

28 mai 2012 : Anunt publicat pe site ADECCO.

mai 29, 2012
By

ADECCO – compania selectata de Hidroelectrica pentru recrutarea si selectia membrilor Consiliului de Administratie.

Anuntul a mai fost publicat pe site Hidroelectrica SA precum si in editiile tiparite ale Ziarului Financiar si Financial Times.

Anunt recrutare si selectie pentru pozitiile de membri ai Consiliului de Administratie al SC Hidroelectrica SA
Procedura de recrutare si selectie pentru pozitiile de membri ai Consiliului de Administratie al SC Hidroelectrica SA


Consiliul de Administratie/Comitetul de Remunerare si Nominalizare constituit la nivelul Societatii Comerciale de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale “Hidroelectrica” S.A. anunta demararea procedurii de recrutare pentru urmatoarele pozitii:

Membrii non-executivi ai Consiliului de Administratie
Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica din Romania, cu o cota de piata in 2011 de aproximativ 30%, energie produsa intr-un an hidrologic mediu de 17.3 TWh. Capacitatea aproximativa instalata este de 6400 MW in centrale hidroelectrice. Veniturile in 2011 s-au ridicat la 3.02 miliarde lei (aproximativ 679 milioane euro). Societatea este, in proportie de 80%, controlata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, iar 20% este detinut de Fondul Proprietatea, fond roman, administrat de Franklin Templeton Investments Management Ltd. Pentru mai multe informatii privind compania si activitatile sale, va rugam accesati: www.hidroelectrica.ro.
Consiliul de Administratie cauta candidati, capabili sa lucreze intr-un mediu exigent si care vor supraveghea si controla operatiunile companiei. Principalul obiectiv al Consiliului de Administratie este de a creste valoarea companiei pentru beneficiul actionarilor.

Principalele atributii si responsabilitati
• Membrii Consiliului de Administratie trebuie sa participe la toate sedintele de consiliu si sa se implice activ in dezbateri si decizii;
• Principalele responsabilitati ale membrilor Consiliului de Administratie sunt: stabilirea directiilor principale de activitate si de dezvoltare ale societatii, stabilirea sistemului contabil si de control financiar si aprobarea planificarii financiare, numirea si revocarea directorilor societatii si stabilirea remuneratiei lor, supravegherea activitatii directorilor in temeiul legii societatilor comerciale 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pregatirea raportului anual, organizarea Adunarii Generale a Actionarilor si implementarea deciziilor adoptate de Adunarea Generala a Actionarilor. Lista completa a responsabilitatilor Consiliului de Administratie se regaseste in Actul Constitutiv al companiei, dar si in Legea societatilor comerciale 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conditiile care trebuie indeplinite de catre candidati
• Diploma studii universitare;
• Cel putin cinci ani experienta in domeniul economic, contabilitate, audit financiar sau juridic sau cel putin trei ani experienta in functii de conducere executiva sau administrare de companii private sau publice profitabile. Un avantaj il vor avea candidatii cu experienta in companii care au raportat castiguri cumulate mai mari de 5 milioane euro si venituri cumulate mai mari de 50 milioane euro, in ultimii 3 ani.
• Cunostinte de afaceri specifice companiei si sectorului;
• Experienta internationala este un avantaj;
• Cunostinte despre piata de capital constituie un avantaj;
• Experienta in elaborarea/dezvoltarea de strategii corporative reprezinta un avantaj;
• Abilitati de comunicare si aptitudini organizatorice, precum si capacitatea de a lucra in echipe diverse;
• Abilitatea sustinerii propriilor opinii si puncte de vedere;
• Cunostinte solide privind bunele practici de guvernanta corporativa;
• Inalte standarde etice;
• Cunoasterea unei limbi de circulatie internationala (engleza sau franceza sau germana sau rusa).
Criterii de selectie:
• Indeplinirea conditiilor de mai sus si a celor cerute prin Ordonanta de Urgenta nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice
• Scrisoare de intentie (Oferta tehnica).
In urma interviului de selectie vor fi selectati maxim 7 candidati.

Reguli generale ale procesului de recrutare si selectie
SC Hidroelectrica SA a selectat compania Adecco Romania pentru asistenta in procesul de recrutare. Candidatii trebuie sa-si depuna candidaturile pana in data de 28 Iunie 2012, orele 14:00, ora Romaniei, in plic inchis si sigilat, pe care se mentioneaza: “Procedura de recrutare si selectie pentru pozitia de membru al Consiliului de Administratie al Hidroelectrica SA”. Aplicatiile/candidaturile trebuie trimise la urmatoarea adresa: Oficiul Postal 37, Casuta Postala 152, sector 2, Bucuresti.
Candidaturile pot fi depuse in limba romana sau in limba engleza.

Candidaturile trebuie sa contina
• Scrisoare de intentie (maximum 2 pagini). Scrisoarea de intentie va fi considerata oferta tehnica, in conformitate cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului Romaniei nr. 109/2011;
• Curriculum Vitae;
• Declaratie pe proprie raspundere ca aplicantul nu are cazier judiciar;
• Declaratie pe proprie raspundere prin care aplicantul va confirma ca nu a fost initiata si nici nu se afla in desfasurare vreo procedura de natura penala impotriva sa;
• Declaratie pe proprie raspundere care sa confirme acordul candidatului de a se procesa datele sale personale in scopul procedurii de recrutare si selectie.
Candidatii selectati vor fi anuntati telefonic asupra locului si datei interviului.
Documentele confirmand calificarile candidatului, cazierul judiciar, referintele precum si declaratia pe proprie raspundere care sa confirme acordul candidatului privind verificarea/colectarea de referinte si acreditari urmeaza sa fie solicitate la o data ulterioara pentru candidatii inclusi pe lista scurta.
Consiliul de Administratie isi rezerva dreptul de a:
• intervieva numai candidatii selectati;
• renunta la procesul de recrutare in orice moment, fara a indica motivele si fara a avea selectat niciun candidat;
Va rugam retineti ca, in conformitate cu legislatia in vigoare, membrii Consiliului de Administratie pot fi recomandati de catre Consiliul de Administratie al societatii, dar numirea se va face de catre Adunarea Generala a Actionarilor.
Prezenta procedura de recrutare este initiata avand in vedere cerinta implementarii Ordonantei de Urgenta a Guvernului Romaniei nr. 109/2011, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

 

Raport Anual Hidroelectrica SA 2010 – descarca aici