Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

4 Decembrie, a doua zi dupa pichetare. Rezumat.

decembrie 4, 2013
By

Au plecat „golanii” acasa, a prins din nou curaj ciocoiul.

Sau poate ca ar trebui sa folosesc pluralul …
Asa cum banuiam dar speram sa nu se intample, se pare ca de maine incolo vom sta la masa negocierilor tot cu Borza. Asta ni s-a comunicat astazi dupa masa, informal, de catre Directorat. Asa cum va spuneam de ieri, componenta Comisiei de negociere din partea administratiei (cu Borza presedinte) a fost ratificata in sedinta AGA de vineri, cand a fost numit si noul CS. Borza a spus vineri ca nu mai vine, dar pana astazi s-a razgandint. Ce poti sa-i ceri ?
In plus, noul CS, desi a fost informat despre stadiul negocierilor, a stabilit ca „marti vine Borza si ne prezinta situatia”. Cu alte cuvinte, pana saptamana viitoare frecam menta, discutam degeaba. Nu avem o oferta concreta din partea administratiei, nu stim daca ce vom negocia, presupanand ca ne vom intelege, va trece si de CS.

Doar ca noi nu ne-am razgandit.
Am hotarat ca nu stam la negocieri cu o persoana care nu mai are nici o calitate fata de Hidroelectrica.
Din punctul meu de vedere, si nu numai al meu, poate sa participe la negocieri doar in calitate de „invitat specialist”, adica de avocat care vorbeste daca si cand i se cere parerea. Si trebuie sa indeplineasca si cealalta conditie a chibitului, o stiti care.
Daca pana dimineata la ora 10:00 nu se schimba nimic, daca Borza intra in sala ca sef sau membru in comisia de negociere, noi stim ce avem de facut.

Nu mai acceptam aceasta pozitie de forta a administratiei, nu conteaza ca vine de la AGA, CS sau Directorat.
Legea spune clar : din partea administratiei participa la negociere organul de conducere, conform statut. La statut (act constitutiv) spune ca „Directoratul negociaza CCM” si „CS avizeaza CCM”.

Am sesizat celor in drept inca de la inceput ca Borza este in conflict de interese, avand dubla calitate de presedinte CS si presedinte comisie de negociere, dar nu s-a tinut seama de acest lucru. Am mers inainte cu negocierile pentru a nu fi acuzati ca Sindicatul le obstructioneaza. Am facut asta in interesul ambelor parti.
Numai ca acum domnii administrator au depasit limita.
Asa cum am spus si astazi dupa-masa celor 4 membri ai Directoratului prezenti la discutii (informale) cu liderii Hidrosind, suntem aproape convinsi ca se tergiverseaza intentionat negocierile inca de la inceputul acestora iar acum se forteaza limitele pentru un singur scop : se doreste ca salariatii sa ramana fara CCM incepand cu 01 ianuarie.
Daca domnii administratori isi inchipuie ca vom ceda de spaima lui Borza, se inseala amarnic.
Daca merg pe mana lui Borza, care a afirmat repetat ca isi asuma chiar si o greva crezand ca nu suntem in stare sa o facem, iarasi se inseala.
Daca doresc sa aiba parte de o „HIDRO-REBELIUNE” in loc de „Vanghelion”, le stam la dispozitie. Doar ca nu va fi cu carnati si icre negre, va fi la lumanare si la stele verzi.
Am pierdut cateva saptamani ca sa se plimbe Borza prin Africa, ca sa numeasca AGA alt CS, ca sa facem simulari pe salarii, simulari pe care nu le avem nici acum complete. Nu avem un buget, aflam peste noapte ca s-ar putea sa dam la cosul reglementat ½ din productia anului viitor, sub costuri bineinteles. Nu am vandut mai nimic pe PCCB pentru 2014, lacurile sunt la aproape 90%, Doamne fereste de o mini-viitura de Craciun, cum am mai avut in alti ani.
Singura certitudine : avem de unde taia cheltuieli, ca doar avem 4280 de viermi puturosi.

Ajunge cu pacaleala, ajunge cu minciunile.
NE-AM SATURAT !!!
Sunt convins ca toti salariatii Hidroelectrica impartasesc aceasta stare de spirit.

Domnilor Directori,
Mai aveti 11 ore la dispozitie sa adoptati o pozitie corecta. Trebuie sa comunicati forurilor superioare faptul ca acea decizie prin care a fost stabilita componenta Comisiei de negociere din partea administratiei nu mai indeplineste cerintele legale. Decizia 3620 este semnata de dvs, cei 5 membri ai Directoratului. Tot dvs trebuie sa o inlocuiti si sa obtineti dreptul de a negocia. Daca nu se intampla aceste lucru, cu parere de rau ca trebuie sa o spun, nu faceti decat sa legitimati spusele lui Borza : Hidroelectrica nu are conducatori si din aceasta cauza a ajuns in rahat.
Sindicatul a mentinut aceasta societate intreaga nu ca sa-si bata joc de ea conducatorii. Salariatii au luptat cu totii pentru locurile de munca, pentru salarii (nu pentru pomeni) si nu in ultimul rand pentru o idée, pentru niste principii. Nu stim daca le impartasiti. Nu stim daca le cunoasteti…
Dumneavoastra pentru ce va luptati ?

Nicolae Aurariu.

.

One Response to 4 Decembrie, a doua zi dupa pichetare. Rezumat.

  1. cornel on decembrie 4, 2013 at 23:28

    Si masonii , si evreii , vedeti pe trv , la o sarbatoare unde domnul Borza prezenta foarte frumos Viitorul Romaniei , cautati fundatia , mi se pare !!!!!!!!!!!!!!!!!!