Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

24 ianuarie 2013 : Comunicat Hidrosind

ianuarie 24, 2013
By

Miscarea de protest organizata de Hidrosind in data de 24 ianuarie 2013 a fost perfect legala, contrar celor afirmate de administratorul judiciar Remus Borza. Exista o lege in Romania care reglementeaza organizarea adunarilor publice, lege pe care Hidrosind a respectat-o. Nu exista nici o prevedere in aceasta lege care sa interzica desfasurarea unei pichetari in absenta unui conflict colectiv de munca care sa fie recunoscut de ITM. Drept dovada, anexam aprobarea Primariei Capitalei. Domnul Borza deformeaza inca o data realitatea, deranjat ca salariatii Hidroelectrica au indraznit sa-si manifeste nemultumirea in strada.

Salariatii au avut aceasta indrazneala in conditiile in care au fost amenintati fatis. Pentru ca aseara domnul Borza a transmis salariatilor Hidroelectrica un mesaj care se incheie astfel: “Fata de cele mentionate mai sus (absenta unui conflict de munca – n.a.), tinand seama si de situatia speciala in care se afla societatea, starea de insolventa, atragem atentia tuturor salariatilor societatii ca orice actiune de protest este ilegala. Participarea la manifestari de acest gen poate atrage cercetarea dumneavoastra disciplinara.“ Pentru aceasta amenintare si pentru presiunile puse pe liderii sindicali, domnul Borza se va alege cu o plangere penala in cel mai scurt timp. Iar fiecare eventuala cercetare disciplinara va insemna cate o plangere penala. Domnul Borza a ajuns sa creada ca ne poate face cerecetare disciplinara pentru ca i-am ocupat locul de parcare de pe trotuarul din fata Hidroelectrica !

Motivele protestului nostru sunt clare, le-am enuntat deja. Insolventa Hidroelectrica, a carei legalitate este inca in litigiu in instanta intre Hidrosind si cei care au declansat-o, este administrata catastrofal si rezultatele incep sa se vada : domnul Borza a “reusit” sa creeze cateva mii de posturi … de someri in sistemul energetic.

Nu intelegem de ce domnul Presedinte al Romaniei nu convoaca CSAT in regim de urgenta pentru analiza situatiei de la Hidroelectrica, avand in vedere consecintele economie, financiare si sociale ale acestei decizii.

Nu intelegem de ce creditorii Hidroelectrica asista pasiv la show-urile mediatice ale administratorului judiciar, care nu va reusi niciodata sa scoata societatea din insolventa.

Facem apel la coalizarea miscarii sindicale din zona de producere a energiei electrice pentru actiuni de protest de mare amploare. Pentru ca nu suntem singurii afectati de toata aceasta mascarada numita “modelul de insolventa Hidroelectrica”

Presedinte,                                                                                         24 ianuarie 2013

Decebal Sulea.

.

2 Responses to 24 ianuarie 2013 : Comunicat Hidrosind

  1. faldoxxx on ianuarie 30, 2013 at 00:12
    • igrec on ianuarie 31, 2013 at 23:52

      Da, am citit, nimic interesant – au furat si ceilalti, fura si astia.

      Da’ las’ c-o vinde PSD-ul si p-asta… si o sa vedeti atunci ce bijuterie e HIDROELECTRICA… la fel ca PETROM-ul, nu?