Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

23 aprilie 2012 – Dascălii Politehnicii din Timişoara vor să salveze Hidroelectrica

aprilie 23, 2012
By

Dascălii Politehnicii din Timişoara vor să salveze Hidroelectrica

Click aici pentru a putea citi memoriul.

LUNI, 23 APRILIE 2012 17:36
SCRIS DE OVIDIU MARASCU

Zeci de dascăli de la Univeristatea „Politehnica” din Timişoara, dar şi câţiva de la Universitatea de Vest au semnat un memoriu-protest privind vânzarea, prin listare la bursă, a activelor din patrimoniul SC Hidroelectrica. Protestul a ajuns inclusiv pe masa preşedintelui Traian Băsescu. Intenţie anticonstituţională, abuzivă şi imorală

Memoriul este semnat, în principal, de foşti şi actuali conducători ai colectivelor care au cercetat, realizat şi exploatat amenajările hidrotehnice, echipamentele hidromecanice şi electrice ale centralelor hidroelectrice din România anilor 1945 – 1990. Dascăli universitari, printre care Nicolae Robu, preşedintele Senatului UVT, Ilare Bordeaşu, şeful Sinidcatului Alma Mater pe zona de vest, Petru Andea sau Horia Ciocârlie au rămas consternaţi la aflarea ştirii că recent au fost iniţiate, de către guvern, măsuri ce vor duce la vânzarea, prin listare la bursă, a patrimoniului deţinut de Hidroelectrica S.A. „Apreciem că înstrăinarea unei asemenea bogăţii este inadmisibilă, oricare ar fi interesele de moment, dar constatăm că noul guvern a reluat ideea precedentului guvern, de listare şi privatizare prin bursă a unei cote din activele Hidroelectrica S.A., justificând că în actuala situaţie de criză economică este o soluţie utilă. O analiză atentă, însă, arată că această intenţie este anticonstituţională, iraţională, abuzivă şi imorală”, se arată în acest memoriu. Protestul a fost trimis Guvernului României, Camerei Deputaţilor, Senatului, dar şi preşedintelui Traian Băsescu.

 Articol preluat din Ziua de Vest.