Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

22 aprilie 2013 – Comunicat presa

aprilie 22, 2013
By

Vazand ultimele declaratii ale administratorului judiciar al Hidroelectrica, Hidrosind face urmatoarele precizari :

1.       Reprezentantii Hidroelectrica nu au convenit cu Hidrosind concedierea unui numar de salariati, inainte sau dupa Paste;

 2.       Hidrosind este categoric impotriva unui nou val de disponibilizari la Hidroelectrica;

 3.     In afara disponibilizarilor deja efectuate (151 salariati) si a reducerii posturilor vacante (191 posturi), personalul Hidroelectrica s-a redus prin  pensionari la limita de varsta si plecarile fortate a unor salariati care au indeplinit conditii de pensionare anticipata. La aceasta data Hidroelectrica are 4903 salariati. Urmeaza alte pensionari, la limita de varsta si anticipate. In felul acesta numarul de personal la sfarsitul anului va fi sub cel aprobat prin BVC pentru anul 2013 (4900 salariati).

4.       Concedierile din februarie 2013 nu au respectat prevederile CCM Hidroelectrica privind criteriile de concediere. De asemenea, salariile compensatorii pentru cei disponibilizati nu au fost acordate conform CCM. In momentul de fata salariatii sunt reprezentati in instanta pentru contestarea deciziilor de concediere si plata salariilor compensatorii conform CCM;

5.       Referitor la vanzarea microhidrocentralelor, ii reamintim administratorului judiciar unul din angajamentele luate la deschiderea insolventei, si anume “Masurile de reorganizare nu vor viza vanzarea unor active ale Hidroelectrica”.

22 aprilie 2013,

Bucuresti.

 

Presedinte,

Decebal Sulea.

 

 

.