Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

20 august – Comunicat Hidrosind

august 20, 2012
By

Femeia de serviciu de la RENEL este istorie.

Actualul vinovat : soferul de la Hidroelectrica.

I.Neputinta, lipsa de vointa sau chiar interesul  numeroaselor guverne de a (nu) rezolva problemele sistemului energetic se pare ca au ajuns in cele din urma la final, prin gasirea vinovatilor si ostracizarea lor in fata opiniei publice : salariatii Hidroelectrica.

Daca acum un deceniu spargerea RENEL a fost precedata de o ampla campanie in care capul de afis l-a tinut femeia de serviciu, asistam in prezent la o noua manipulare si intoxicare grosolana a populatiei Romaniei cu drepturile salariale ale soferului de la Hidroelectrica.

Este prezentat cazul singular al unei anumite persoane, caz care si acela apare doar o data pe an, in care se cumuleaza toate drepturile din luna curenta cu drepturi platite in avans pentru tot concediul de odihna iar suma totala reprezinta, de fapt, venitul total supus impozitarii si celorlate contributii, nu banii incasati efectiv de salariat.

In prezentarea Raportului  administratorului din data de 17.08.2012 in mod special au fost folosite elemente menite sa distorsioneze puternic realitatea : cifre referitoare la drepturile salariatilor aruncate cand in euro, cand in lei, scoateri din context, accentul pe unele drepturi care de fapt nu au fost platite de foarte multi ani (de genul orelor suplimentare), doar pentru a crea senzatie si revolta  in randul presei si populatiei. In ipoteza denuntarii CCM, avand in vedere ACORDUL semnat inclusiv de domnia sa, reactia noastra este de asteptat sa fie foarte puternica. De aceea trebuie sa fim izolati, de aceea trebuie ca toata lumea sa fie impotriva noastra.

Precizam ca drepturile salariatilor Hidroelectrica sunt legale, la fel si CCM si actele aditionale la acesta. Aceste drepturi le au toti salariatii din ramura energie, petrol si gaze avand la baza Contractul Colectiv de Munca  pe ramura respectiva.

II.In timp ce ni se spune ca avem excedent de personal TESA, administratorul judiciar a angajat acum doua saptamani o persoana  din Ministerul Economiei, cu un modest salariu de baza de 8494 lei. Functia : consilier de specialitate, cu delegare de competenta pentru o functie de director, cu sporurile aferente. Nu avem nimic cu o persoana pe care inca nu o cunoastem, dar parca nu sunt numai tampiti in Hidroelectrica ; chiar era nevoie de inca un specialist din afara ?

III.Desi in raportul administratorului judiciar sunt prezentate opt cauze ale intrarii Hidroelectrica in insolventa, “lansarea” acestui raport a fost prilejul perfect pentru a-i aseza pe salariatii societatii, cu ale lor salarii „exagerate”, la loc de cinste  langa paguboasele contracte incheiate politic cu celebrii baietii destepti.

Continua astfel campania de discreditare a Hidroelectrica (despre care am atentionat repetat) si a salariatilor sai, menita sa acopere cateva realitati deranjante :

– probabilitatea mare ca statul sa nu detina control in Adunarea Creditorilor din data de 29.08.2012, o consecinta posibila fiind derapajul Hidroelectrica spre faliment si nu spre iesirea rapida din insolventa;

– contradictiile majore, de neconceput, intre administratorul judiciar si factorii politici privind momentul iesirii din insolventa;

– presiunea FMI pentru introducerea managementului privat si listarea la bursa;

– necesitatea evidenta a rearanjarii cosului reglementat, mai drastic si mai rapid decat se anticipa (dar cum sa faci asta in prag de alegeri ?!),

– necesitatea la fel de evidenta a renuntarii la o serie de investitii, cu consecinte directe asupra locurilor de munca, etc.

Probabil ca cineva s-a gandit ca o modalitate simpla de a reduce la tacere organizatia sindicala HIDROSIND care a semnalat repetat si cu incapatanare toate aceste probleme este atacul direct asupra liderilor si membrilor acesteia,  salariati ai Hidroelectrica. In mod sigur se inseala.

IV.Mesajul nostru este urmatorul : suntem mandri ca suntem salariati ai Hidroelectrica si ne vom face datoria in continuare, chiar daca suntem manjiti cu noroi pentru abaterea atentiei opiniei publice de la adevaratele probleme.  Cu sprijinul dumneavoastra, vom lamuri curand aceste aspecte.

Invitam reprezentantii media la o discutie raferitoare la situatia actuala a Hidroelectrica. Va vom comunica in timp util data si locatia. Contam ca de obicei pe obiectivitatea dumneavoastra.

Nicolae Aurariu,

Secretar general Hidrosind.