Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

18.12.2013 – Eu cu cine votez ?!

decembrie 18, 2013
By

O zi a micilor surprize pentru o parte dintre noi.

Si a marilor dileme pentru altii.

O zi a reactiilor firesti din partea oamenilor din sucursale. Acestia au transmis in majoritate ceea ce unii nu credeau ca se va intampla iar altii chiar sperau sa nu se intample : au spus din nou NU propunerii administratiei, chiar daca era un pic imbunatatita.

Ne-am adunat la ora 10:00. Administratia a venit pe la 11:00.

Pana atunci, numaratoarea „voturilor”. A iesit asa cum am spus mai sus : in fiecare sucursala majoritatea au spus NU. Doar ca nu au apucat sa se manifeste toti salariatii. Prin urmare, domnul Constantinescu cere pauza pana luni. Administratia (Borza) face spume si incepe cu reprosurile, ne aduce aminte ca am inceput negocierile pe 01.11.2013, frecam menta prin Bucuresti de aproape 2 luni si gata !, ajunge, asa nu se mai poate.

Le aducem si noi aminte ca abia ieri ne-au pus la dispozitie primele date concrete despre cheltuielile cu salariatii pe primele 10 luni si abia ieri am primit prima proiectie de buget pentru anul 2014. Plus ca noua oferta a fost transmisa si asumata oficial de comisia administratiei tot abia ieri (data trecuta era oferta personala a lui Borza).

Concluzia : nu se mai taie panglica la Caransebes si nu mai pleaca la Tierna vineri nici Directoratul si nici Borza. Raman in Bucuresti sa negocieze. In sfarsit am devenit importanti … Dar nu suficient de importanti ca sa negociem pana pe 31.12.13, asa cum am stabilit la inceput.

Ultimatum : oferta e valabila pana vineri la ora 12:00, daca nu raspundem favorabil pana atunci, administratia ne spune pa … ne intalnim la anul si luam la negociat cele 43 articole ramase amante, bucata cu bucata …

Pana vineri, ca sa mai si muncim ceva, am parcurs anexele : am periat nomenclatorul de functii si meserii (au fost eliminate cateva functii / meserii care nu mai sunt ocupate in prezent si nu mai exista in organigrame), formularele de CIM si act aditional la CIM, am stabilit ca si Regulamentul de sporuri devine anexa la CCM. Am luat o pauza pentru ca administratia sa formuleze o propunere pentru acest Regulament. La concediul de odihna suplimentar, acolo unde oferta este de 3-5 zile, administratia a propus eliminarea pentru unele categorii de salariati care beneficiaza in prezent de acest drept :

Personal care lucreaza in fata terminalului cu echipament care emana radiatii, inclusiv introducerea permanenta de date si texte pe echipamente cu ecrane de tip Display
– Telefoniste care deservesc centrale telefonice
– Personalul care efectueaza multiplicarea materialelor la masini de multiplicat in incaperi amenajate in acest scop (activitate continua).
– Personalul care executa lucrari de dactilografiere cu caracter permanent
– Personal care lucreaza in cabinete medicale

De asemenea, pentru restul categoriilor care apar in Regulament, administratia a propus fix 3 zile la fiecare, cu exceptia scafandrilor si personalului navigant, unde a propus 3-5 zile in loc de de 8-10, respectiv 3-4 in loc de 5-7;

Discutarea Regulamentului a ramas tot pentru vineri, impreuna cu oferta despre care va spuneam ieri, el trebuie corelat cu o serie de articole din CCM care in prezent sunt amanate.

Prin urmare, vineri este ziua decisiva. Si, asa cum va spuneam acum cateva zile : Hotarati dvs !!!

Nicolae Aurariu.

.