Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

16 decembrie 2011 – Comunicat de presa Hidrosind

decembrie 16, 2011
By

Referitor la batalia Hidrosind si a Hidroelectrica impotriva Camerei de Comert si Energy Holding privind revocarea avizului de forta majora.

COMUNICAT 

I.          Mult mediatizata victorie a SC ENERGY HOLDING SRL, privind revocarea Avizului de forta majora acordat Hidroelectricii de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a fost de scurta durata, instanta de judecata considerand ca Rezolutia de revocare a Avizului prezinta serioase indicii de nelegalitate.

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat in data de 15 decembrie 2011 suspendarea executării Rezoluţiei nr. 5/07.11.2011 emisă de Biroul de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, prin care a fost revocat Avizul de forta majora acordat SC HIDROELECTRICA SA pentru contractul incheiat cu SC ENERGY HOLDING SRL.  Acest act de revocare a avizului, dat la cererea avocatilor Energy Holding, a fost emis in mod abuziv de Camera de Comert, pe motiv ca avizul de forta majora din septembrie 2011 nu ar fi fost semnat de catre Presedintele CCIR.

SC Hidrolectrica SA a solicitat Curtii de Apel Bucuresti sa dispuna suspendarea Rezolutiei care ar fi pus Hidroelectrica in situatia de a livra catre Energy Holding toata cantitatea de energie asumata prin contract, inclusiv pe cea aferenta celor doua luni in care Avizul de forta majora si-a produs efectele. Demersul Hidroelectricii a fost sustinut de HIDROSIND, organizatia sindicala a salariatilor din Hidroelectrica care, prin societatea de avocatura „Cincan & Constantin”  a formulat o cerere de interventie in sprijinul societatii, cerere pe care Curtea de Apel Bucuresti a admis-o, considerand-o intemeiata.

Reusita noastra, a sindicalistilor din Hidroelectrica, care de aceasta data ne-am unit fortele cu conducerea societatii, vine la exact un an de la data la care avocatii nostri au invins in instanta incercarea Guvernului Romaniei de a diviza Hidroelectrica si demonstraza o data in plus ca salariatii din aceasta societate se preocupa in primul rand de viitorul acesteia.

Pentru a hotara suspendarea, instanta a avut in vedere pe de o parte indiciile clare de nelegalitate ale Rezolutiei nr. 5/07.11.2011 de revocare a avizului de forta majora, dar si paguba imensa pe care aceasta Rezolutie este apta sa o produca Hidroelectricii si sistemului energetic national.

Trebuie mentionat ca in proces a intervenit si Energy Holding, pentru a sustine apararile Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, avand in vedere ca rezolutia atacata fusese data la cererea acestei societati. Interventia Energy Holding a fost respinsa, Curtea apreciind-o ca nefondata. Motivatia cel putin suspecta a Camerei de Comert, respectiv aceea a nesemnarii Avizului de catre Presedintele CCIR, data in 24 de ore lucratoare de la primirea cererii avocatilor Energy Holding, nu a fost in masura sa convinga instanta.

Rapiditatea dar si motivul evident neconvingator al Camerei de Comert, a determinat o reactie imediata a HIDROSIND-ului,care a formulat plangere penala impotriva Presedintelui CCIR, Mihai Vlasov, solicitand procurorilor sa investigheze, pe langa faptele de abuz in serviciu in forma calificata si subminarea economiei nationale, si eventualele fapte de coruptie bazate pe legatura dintre Presedintele Camerei de Comert si reprezentantii Energy Holding.

Hotararea pronuntata de Curtea de Apel este definitiva si poate fi atacata cu recurs de catre Camera de Comert. (http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=2&d=MjAwMDAwMDAwMjc4NzAy).

II.        In ultima perioada de timp mijloacele media au scos la lumina unele slabiciuni ale contractelor de furnizare a energiei electrice incheiate de Hidroelectrica S.A. Aceste slabiciuni denota faptul ca invocatul secret al acestor contracte nu este real si ca este posibil ca semnarea lor sa nu fie un act de libera si deplina vointa a partilor semnatare. Vom incerca sa alinam durerea si bocetul factorilor de decizie guvernamentala care invoca doar neputinta de a stopa aceste contracte, dar fara sa actioneze.

Va facem cunoscut ca in sedinta Comiteteului Executiv din data de 15.12.2011 s-a hotarat strangerea de semnaturi pentru atacarea in instanta de catre HIDROSIND a acestor contracte, incercand astfel anularea lor.Va fi o lupta grea, dar suntem convinsi ca vom reusi din nou. Cu ajutorul dumneavoastra.

HIDROSIND multumeste mijloacelor media pentru preocuparea de a reflecta cat mai corect si documentat abuzurile si presiunile exercitate asupra unei societati de interes national, Hidroelectrica S.A., inca de la data infiintarii ei.

HIDROSIND va ureaza dumneavoastra, familiilor, prietenilor dumneavoastra,

SARBATORI FERICITE si LA MULTI ANI !

Presedinte,

Decebal Sulea.