Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

14.12.2014 – Mandat pentru participare Adunare Creditori

decembrie 14, 2014
By

In data de 18.12.2014 va avea loc sedinta Adunarii Creditorilor Hidroelectrica.

Ordinea de zi este conform Convocator atasat aici, o cunoasteti deja, consta in exprimarea votului asupra modificarii si prelungirii planului de reorganizare.

Salariatii sunt indreptatiti sa participe la sedintele Adunarii Creditorilor, printr-un reprezentant delegat din randul acestora. La sedintele din 2012-2013 a participat Decebal Sulea, delegat de dvs. prin semnatura, ca salariat si totodata Presedinte Hidrosind. Valabilitatea acestui mandat este interpretabila in prezent, prin urmare este nevoie de un alt reprezentant care sa sustina interesele salariatilor.

Desi votul nostru este nesemnificativ (suntem a treia zecimala dupa virgula), consider ca trebuie sa ne facem cunoscut punctul de vedere. Cel mai important aspect din Planul modificat si prelungit este cel referitor la redimensionarea structurii de personal :

La 31.10.2014 numărul de angajaţi era de 3866 (3863 cu norma intreaga si 3 cu timp partial).
……………..
Optimizarea numărului de personal este un obiectiv strategic pentru societate, pentru asigurarea necesarului de personal atat ca număr, cat si pe categorii si calificari. Pana la finalul anul 2016 numărul de personal va ajunge la 3000 de angajaţi, reducandu-se atat pe cale naturala, cat si prin concedieri, inclusiv plecări voluntare de personal. Pentru fiecare din anii 2015 si 2016 se previzioneaza un număr de 200 de concedieri, cu precădere din rândul personaluluii TESA.
 

Consider ca Hidroelectrica nu mai poate suporta o reducere atat de masiva a personalului. Trebuie sa ne exprimam punctul de vedere pe acest subiect, in speranta ca va fi luat in seama macar in ultimul ceas.

Prin urmare, va solicit mandatul dvs. pentru a participa la Adunarea Creditorilor si a exprima punctul de vedere al salariatilor. Gasiti atasat aici tabelul pentru strangere semnaturi. Am nevoie de cat mai multe, pana miercuri 17.12.2014.

Celor care vor intreba de ce nu participa presedintele sindicatului le raspund simplu : acesta trebuie sa participe si sa conduca negocierile, care nu trebuie perturbate. La Adunare probabil va iesi taraboi, voi incasa eu castanele, echipa de negociere isi vede de treaba.

Va multumesc anticipat.

Cu stima,

Nicolae Aurariu.

.