Reducerea la jumatate a cheltuieleilor de mentenanta pe 2013 a fost arbitrara si nu ca efect al licitatiilor. De altfel, nu trebuia efectuata acum nici analiza, inerent simplista, a programului de mentenanta desfasurat pe durata intregii perioade de tranzaitie. Redimensionarea si reducerea numarului de Hidroservuri nu era in mod necesar solutia reducerii costurilor abuzive la Hidroelectrica, ca si renuntarea la externalizarea reala a acestora. Dimpotriva, aceste restructurari trebuiau continuate, dar in conditii de piata, sustinindu-se competitia reala dintre furnizorii de servicii si, mai ales, deschiderea lor catre clienti netraditionali, inclusiv producatorii regenerabili.
Nu trebuiau decise acum nici investitiile pe termen mediu – lung, inclusiv renuntarile; se putea insa impune ca la iesirea din insolventa sa fie refacute aceste programe si proiecte la conditii de sustenabiliatate. Si trebuia cerut guvernului sa antreneze participarea tuturor utilitatilor interesate, in inundatii, irigatii, alimentari cu apa etc. Si angajarea de consultanti alesi prin proceduri legale de licitatie internationala.
Atita timp cit administartorul judiciar nu a scos societatea din insolventa, schimbarea managementului nu poate fi o prioritate. Proiectul Phoenix, de selectie a managerilor e un abuz; numai o societate viabila isi poate selecta managementul de care are nevoie in conditii legale si de eficienta. Si nici relocarea companiei intr-un sediu ‘mai reprezentativ’. —————————————————————————————————————–
09.05.2014 – Sedinta Adunarii Creditorilor Hidroelectrica
Aveti mai jos Convocatorul pentru sedinta din data de 7 mai 2014 si Procesul Verbal al Adunarii.
Lectura placuta…
Aveti timp pentru comentarii in weekend.
Nicolae Aurariu.
.
Ce sa faci tată, te imprumuti – trebuie sa dai inapoi !
Si de ce te-ai imprumutat? Ce-ai facut cu banii ăia? Ai tinut niste trântori?
Oamenii dati afara? … Victime colaterale… Spuneti-le să vină la demonstratii domnilor trântori!