Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

04 mai 2012 – Comunicat de presa Hidrosind

mai 4, 2012
By

Referitor la intalnirea Hidrosind cu misiunea comuna FMI - BM - CE

.

Comunicat

 

In timp ce reprezentantii Guvernului Romaniei si ai Ministerului Economiei nu au gasit de cuviinta sa poarte un dialog cu reprezentantii salariatilor din Hidroelectrica nici macar atunci cand acestia au iesit in strada, constatam ca organismele internationale sunt mai interesate de soarta Romaniei decat politicienii autohtoni.

In data de 04 mai 2012 o delegatie a Hidrosind a avut o noua intrevedere cu misiunea comuna FMI – BM – CE aflata in Romania. Principalele subiecte abordate au fost guvernanta corporativa si contractele bilaterale   incheiate de Hidroelectrica in afara bursei de energie.

Hidrosind a facut cunoscuta pozitia sa referitoare la ne-constitutionalitatea OUG 109 / 2011 privind guvernanta corporativa si a sesizat misiunii modul incorect in care decurge procesul de recrutare a Directorului General la Hidroelectrica. Am instiintat comisia despre faptul ca nu am primit nici un raspuns la sesizarile adresate factorilor de raspundere din Romania, consecinta fiind adresarea unei plangeri catre Comisia Comunitatilor Europene pe acest subiect. Precizam ca Hidrosind doreste un manager profesionist la Hidroelectrica, din interiorul sistemului, cu un contract de management corepunzator, si nu un asa-zis “ manager privat selectat “ care sa raspunda tot la comenzile unor grupuri de interese.

Referitor la subiectul contractelor cu “ baietii destepti “, Hidrosind si-a exprimat rezervele cu privire la dorinta reala a Guvernului Romaniei de a incheia aceste contracte inainte de termen. Tinta imposibil de atins stabilita echipei din Hidroelectrica care renegociaza de luni bune aceste contracte cu rezultate satisfacatoare pentru situatia actuala a Hidroelectrica, dar neacceptate de minister, precum si continua amanare a termenului la care Guvernul trebuia sa faca publica opinia Ministerului de Justitie referitoare la aceste contracte indreptateste sa credem ca Guvernul Romaniei nu vrea sa se implice iar responsabilitatea pe acest subiect este pasata Comisiei Europeane.  Am prezentat misiunii comune si modul in care Hidrosind considera ca Actele Aditionale semnate in 2010 de prelungire a contractelor respective pot fi anulate in instanta, in opinia noastra.

Dialogul va continua iar pana la urmatoarea intalnire Hidrosind va prezenta opiniile sale atat reprezentantilor permanenti ai misiunii la Bucuresti cat si Guvernului Romaniei.

04 mai 2012           

 

FILIALA HIDROELECTRICA HIDROSIND

Secretar General

Nicolae Aurariu.