Bine ati venit pe site-ul Filialei Hidroelectrica HIDROSIND!

Daca doriti sa fiti informat la timp de activitatea noastra sau sa aduceti comentarii la materialele postate pe acest site, va rugam inregistrati-va.

Member Login
Lost your password?
Not a member yet? Sign Up!

04 aprilie 2012 – Pichetarea MECMA

aprilie 4, 2012
By

Principalul motiv al pichetarii : opozitia fata de listarea la bursa a unui pachet minoritar de actiuni in acest moment si opozitia totala fata de pierderea controlului statului asupra Hidroelectrica, prin cedarea pachetului majoritar, conform unor informatii neoficiale.

In timpul pichetarii o delegatie compusa din Decebal Sulea, Nicolae Aurariu – Caransebes, Petru Veres – Oradea, Emil Catilina – Sebes, Marin Bucinica – Hidroserv Slatina, a fost primita de seful de cabinet al Ministrului Economiei, domnul Gabriel Adrian Margin, care este si presedinte al Consiliului de Administratie al Hidroelectrica.

A fost o intalnire fara rezultate concrete. Am primit asigurari verbale ca Guvernul Romaniei nu doreste privatizarea pachetului majoritar la Hidroelectrica, dar fara garantii.

Am solicitat si am obtinut promisiunea mijlocirii unei intalniri cu Ministrul Sebastian Bode ( la momentul respectiv aflat in strainatate ) si cu Primul Ministru al Romaniei, dat fiind ca subiectul principal care a provocat aceasta miscare de protest este privatizarea Hidroelectrica.

Punctul nostru de vedere prezentat domnului Margin, exprimat si in fata presei de conducerea Hidrosind, este prezentat aici.

Despre pichetarea propriu zisa : s-a intins pe un interval de 2 ore, cu aprox 450 persoane din toata tara.

Desi ne-am suprapus o scurta perioada cu colegi din alta federatie, nu au fost nici un fel de probleme cu jandarmii.

Nivelul sonor a fost bun, ” compozitiile ”  reusite. ” Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati ! ” este un simplu exemplu …

Declaratiile participantilor, nu putine, pentru ca presa si televiziunile au fost prezente la datorie, au fost de mult bun-simt.

Le multumesc din nou tuturor celor prezenti si celor care ne-au sustinut de acasa.

Nicolae Aurariu.

Imagini preluate din Jurnalul National.